skin
tipsandtricks
selfcare

Najboljši triki za zdravo in sijočo kožo

Naša koža je naša odgovornost. Prevzemi nadzor nad svojo kožo in s temi preprostimi nasveti poskrbi, da boš zasijala, kot še nikoli do slej.

0

Koža ni zgolj naš največji organ, ampak predstavlja tudi naš prvi stik z okoljem. Koža – predvsem tista na obrazu je prva stvar, ki jo opazimo na osebi, ki jo srečamo. Pogosto nam izda različne vrste informacij o tej osebi, predvsem starost in pogosto tudi zdravstveno stanje posameznika.

 

Koža ni pomembna zgolj iz lepotnega vidika, ampak je tudi naš največji organ, ki nas ščiti pred udorom mikroorganizmov, pred UV žarki, kemikalijami, okoljskimi vplivi in dehidracijo. Ker ima tako veliko vlogo, je pomembno tudi, da zanjo dobro poskrbimo.

 

Pogosta in napačna predispozicija je, da moramo za lepo in zdravo kožo zapraviti veliko denarja, da lahko ohranimo zdrav in lep videz kože. Da moramo za lepo in zdravo kožo imeti doma več različnih kremic in dodatkov, da bo naša koža zdrava in sijoča. Druga napačna predispozicija pa je, da obstaja čudežna krema, ki pozdravi in popravi gubice, akne ali druge neprijetnosti, ki se pojavljajo na naši koži.

Največja resnica pa je, da ni magične kreme in da nam ni treba zapravljati večjih količin denarja, da dosežemo zdravo in lepo kožo. Pa da ne pozabim, tudi tisti trikci na tiktoku so pogosto zgolj izmišljotina. Ključ do lepote in dobrega počutja sta konstantnost in zdrav način življenja.

 

V nadaljevanju ti bom vse lepo razložila, na koncu pa te čakajo še praktični nasveti za izbiro kozmetike in stvari na katere moraš vedno misliti pri skrbi za kožo.

Kaj je skrivnost lepe kožo?

Najprej moraš vedeti, da večino stvari lahko dosežeš sama zgolj s tem, da živiš čim bolj zdravo, da svoji koži privoščiš tudi kakovostno profesionalno lego, da ne pretiravaš s stvarmi, ki jih daš na svojo kožo in seveda, nekaj je tudi v genih. Če sta imeli babica in mama lepo kožo, je velika verjetnost, da jo imaš tudi ti.

Skrb za kožo

Daleč najpomembnejše je, da svoji koži namenimo ljubezen, tako zjutraj kot zvečer. Naj umivanje obraza s toplo vodo postane navada. Lahko uporabiš tudi malo milnice, če imaš zelo mastno kožo. Pri umivanju je pomembno, da si vzamemo dovolj časa in si obraz umijemo res natančno. Vendar tudi z umivanjem obraza ne pretiravaj in ne nanašaj večjih količin mil. Za obraz je dovolj, da ga temeljito umiješ dvakrat na dan, vmes pa bo koža obnavljala in čistila sama sebe.

Druga pomembna stvar je, da si vedno ostranimo vsa ličila. Ličila načeloma za kožo, kljub temu da kdo trdi drugače, niso nevarna in ne povzročajo škode koži, vendar pa zasušena ličila lahko puščajo posledice, saj stalni novi nanosi ličil zmanjšujejo sposobnost kože, da diha.

 

Najbolj pomembna krema, ki jo mora imeti vsaka ženska

Naj ti izdam skrivnost; nobena krema, ki jo uporabljaš za obraz, ni tako pomembna kot sončna krema z zaščitnim faktorjem. Prevelika izpostavljenost naše kože soncu namreč naredi več škode kot koristi. Izkaže se, da se zaradi prevelike izpostavljenosti soncu začnejo pojavljati gube dosti prej in pogoste poškodbe kožne povrhnice lahko vodijo v nezaželene spremembe. (To velja tudi za solarij.)

Gibaj se

Splošen nasvet, ki ga slišiš povsod kajne. No, morda pa ti tale nasvet da malo več volje. Gibanje lahko pomeni tudi samo sprehod. Priporočam ti, da greš v gozd ali park, kjer ti je lepo in kjer se dobro počutiš. Namesto počasne hoje in gledanja v zrak - pospeši hojo. To bo pomagalo tvoji koži, da se dobro prekrvavi, dobi dovolj kisika in seveda bo prineslo veliko pozitivnih sprememb tudi k tvojemu počutju in ti pomagalo, da vzdržuješ svojo težo. 4 muhe na en mah. Dovolj je že pol ure svežega zraka in dobre družbe. Povabi še prijateljico in učinek se bo podvojil.

Hidracija

Vsak dan nujno spi 8 kozarcev vode. Vsak dan začni tako, da najprej spiješ dva kozarca vode. To bo izboljšalo tvoje splošno počutje, te napolnilo z energijo in nekateri pravijo, da celo pomaga pri hujšanju. Vsem, da je vsak začetek težek, a če se držiš tega pravila vsaj nekaj časa, bo postalo veliko lažje in bo to postalo kar samodejno. Za začetek, pa si zvečer pripravi kozarec vode nekam, kjer ga takoj opaziš in tako bo začetek nekoliko lažji.

Pa še praktični nasveti, kako se lotiti skrbi za kožo

Nikoli ne pozabi, da je manj pogosto več. Kot sem ti namignila že na začetku, dobra krema ni vedno najdražja krema. Da bo izbira kozmetike lažja, pa so tu trije koraki, ki so najbolj pomembni pri skrbi za zdrav videz kože:

  1. Čiščenje
  2. Posladek
  3. Hidracija

Umivanje obraza je zelo pomembno, a ne smemo pretiravati. Dvakrat na dan je dovolj. Pomembno pa je, da ob čiščenju obraza uporabiš tudi peeling. Tako odstranimo mrtvo kožo in damo prostor koži, da se obnavlja, izboljšamo teksturo in videz kože, pomagamo pri čiščenju por in se izognemo nastanku mozoljev.

Posladek za kožo je vsaka krema, ki vsebuje kakšen dodan vitamin (predvsem vitamine C in D), faktor Q10, retinol ali hialuronsko kislino. Kremi, ki jo uporabljaš ni treba vsebovati vsega tega, sem pa prepričana, da svojo kožo poznaš in veš kaj je najbolj všeč. Uporabljaj le eno od teh in uporabljaj jo na dolgi rok, tako so vidni učinki zagotovljeni.

Da tvoja koža pridobi lepe videz, je poleg tega, da spiješ dovolj vode pomembno tudi, da uporabiš kakšno vlažilno kremo, ali vlažilni puder. Zelo priporočljive so tudi vlažilne maske z zeleno ilovico, dobre rezultate pa prinaša tudi arganovo olje.

 

Lahko pa tudi združiš drugi in tretji korak tako, da se poslužite kreme 4kidsandus intenzivna vlažilna krema za obraz s kolagenom, anti-aging, ki sta jo v okviru projekta štartaj Slovenija predstavila Jure in Vanja Rainer. Krema bo poleg vlažilnega učinka koži dodala tudi posladek, kolagen, ki je zelo pomemben za zdrav in mladosten videz kože. Krema je iz naravnih sestavin in ima tudi certifikat najvišje kakovosti Aromacert.

 

Ampak ne pozabi: skrb za kožo je tek na dolge proge, učinki bodo vidni v mesecu in pol do štirih mesecih.

Naša koža je naša skrb, ampak tisto, kar bo gotovo prineslo vidne rezultate in ti dvignilo samozavest, je tvoje lastno dobro počutje. Bodi svoj največji navijač in si že zjutraj povej, da je danes tvoj dan in da si čudovita.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title