mensbeauty

Moški parfum: Kako izbrati in uporabiti popoln vonj za vsak dogodek?

Izbira pravega parfuma je ključnega pomena za vsako priložnost, saj lahko močno vpliva na to, kako te drugi dojemajo. Ker je na voljo toliko možnosti, je izbira popolnega moškega parfuma lahko težavna naloga. Ponudili ti bomo nasvete in napotke, kako izbrati idealno dišavo za določeno priložnost, od vsakdanjih izhodov do formalnih dogodkov. Raziskali bomo tudi različne družine dišav in note ter kako lahko vplivajo na tvojo splošno podobo.

0

Vsak moški želi izgledati in se počutiti dobro, dobra dišava pa je lahko ključ za to. Vendar pa je izbira prave dišave zaradi številnih možnosti lahko zelo težka. V tem članku bomo podali nekaj nasvetov, kako izbrati in uporabiti popolno dišavo za vsako priložnost.

Preuči dogodek

Prvi korak pri izbiri dišave je razmislek o dogodku. Za različne priložnosti so potrebne različne dišave. Na primer, sveža, lahka dišava je kot nalašč za dnevne in vsakdanje dogodke, medtem ko je intenzivnejša primernejša za formalne dogodke ali večerno nošenje. Poleg tega so nekatere dišave primernejše za določene letne čase ali podnebje.

Spoznaj svoje note

Parfumi so sestavljeni iz različnih not, ki so različne vonjave, katere lahko začutiš v dišavi. Zgornje note so vonji, ki jih začutiš ob prvem nanosu parfuma in običajno trajajo 15-30 minut. Srednje ali srčne note so vonji, ki postanejo izrazitejši, ko zgornje note zbledijo, in običajno trajajo več ur. Osnovne note pa ostanejo najdlje in so temelj dišave.

Preizkusi preden kupiš

Pred nakupom parfuma je pomembno, da ga preizkusiš in preveriš, kako diši na tvoji koži. Dišave lahko na različnih ljudeh dišijo različno zaradi razlik v telesni kemiji. Parfum preizkusi tako, da majhno količino naneseš na zapestje in počakaš 10-15 minut, da vidiš, kako diši na tvoji koži.

Pravilna uporaba

Ko izbereš popolno dišavo, jo je treba pravilno nanesti. Parfum nanesi tako, da jo razpršiš na pulzne točke, to so območja, kjer so krvne žile najbližje površini kože. Ta območja vključujejo zapestja, vrat, prsni koš in področje za ušesi. Parfuma ne vtiraj v kožo, saj lahko s tem spremeniš vonj.

Ne pretiravaj z nanosom

Čeprav je parfum lahko močno orodje, je pomembno, da z njo ne pretiravaš. Prevelika količina je lahko preobremenjujoča, pri nekaterih ljudeh pa lahko povzroči celo glavobol ali alergijske reakcije. Dobro pravilo je, da uporabiš največ dva razprška dišave.

 

Naj še povem, da je izbira popolnega parfuma odvisna od tega, ali najdeš dišavo, ki ustreza priložnosti in odraža tvoj osebni slog. S temi nasveti boš lahko izbral in uporabil popolno dišavo za vsako priložnost. Ne pozabi preizkusiti, preden kupiš in pravilno uporabljati, da boš parfum kar najbolje izkoristil.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title