skin
experience

Moja pot do zdrave kože z obnovljeno kožno pregrado

Moja koža je pred kratkim rahlo ponorela. Verjetno kakšna kislina ali piling preveč. Odločila sem se, da bom v nekaj tednih poskusila obnoviti mojo kožno pregrado. V tem članku bom razložila, kako sem se tega lotila in kakšni so bili moji rezultati.

0

Koža je naš največji organ in deluje kot zaščitna pregrada med notranjimi organi ter zunanjim okoljem. Včasih se ta pregrada lahko oslabi, kar lahko vodi do težav, kot so suha koža, izpuščaji in draženje. Obnova kožne pregrade je ključnega pomena za dosego čiste, zdrave in gladke kože na obrazu. 

Moja izkušnja

Po dolgem obdobju uporabe številnih kozmetičnih izdelkov sem se odločila narediti premor in se osredotočiti na preprosto rutino, saj je bila moja koža konstantno razdražena, rdeča in groba na dotik. En mesec sem uporabljala samo čistilo za obraz, vlažilno kremo in sončno kremo. To mi je omogočilo, da sem koži dala počitek od potencialno dražečih sestavin, ki so bile prisotne v drugih izdelkih.

Nato sem začela postopoma uvajati svoje izbrane kozmetične izdelke, ki sem jih vsakodnevno uporabljala tudi prej. Med njimi so bili:

  • Serum z niacinamidom in cinkom, ki pomaga narediti kožo bolj sijočo, gladko ter čez čas obnovi in utrdi kožno pregrado.
  • Serum s hialuronsko kislino in B5, ki globoko navlaži kožo ter ustvarja sijoč in poln videz.
  • Tonik za obraz z glikolno kislino, ki je vsakodneven piling za kožno povrhnjico in izboljša jasnost kože, uravnava neenakomerno barvo kože ter čez čas izboljša teksturo.

Ti izdelki so bili izbrani glede na njihove sestavine, ki so znane po svojih vlažilnih in obnovitvenih lastnostih. Trenutno še ne uporabljam fizičnih pilingov ali mask za obraz, ki so namenjeni kemičnemu pilingu. Kljub temu sem opazila izboljšanje stanja svoje kože. Moja koža je postala bolj hidrirana, manj občutljiva in bolj enakomerna. Seveda ni popolnoma brez nepravilnosti, težave imam predvsem z mozolji, ki so bolj ali manj hormonskega izvora, ki jih zdravim z obliži za mozolje in se tako izogibam prekomernemu stiskanju.

Nekaj nasvetov zate

  1. Počisti svojo rutino: Začni tako kot jaz - preprosto! Za en mesec opusti vse nepotrebne kozmetične izdelke in uporabljaj samo blago čistilo za obraz, vlažilno kremo in sončno kremo. S tem koži omogočiš, da si opomore in okrepi svojo naravno pregrado.
  2. Izberi prave izdelke: Ko se odločiš ponovno uvajati izdelke v svojo rutino, poišči tiste z učinkovitimi sestavinami, ki spodbujajo obnovo kožne pregrade. Prilagodi jih tudi svojemu tipu kože.
  3. Izogibaj se stiskanju mozoljev: Če imaš težave z mozolji, se izogibaj stiskanju teh nepravilnosti. Namesto tega uporabljaj obliže za mozolje, ki bodo pospešili proces celjenja, ne da bi povzročili dodatno draženje kože.
  4. Pij dovolj vode: Ključnega pomena je tudi zadostna hidracija od znotraj. Pij dovolj vode, saj bo to pomagalo ohranjati vlago v koži in spodbudilo obnovo kožne pregrade.
  5. Uravnotežena prehrana: Prehrana ima lahko pomemben vpliv na zdravje kože. Vključi živila, bogata z vitamini in minerali, ki bodo podprla obnovo kožne pregrade. Posezi po živilih, ki vsebujejo vitamine A, C in E ter minerale, kot so železo, cink in selen.

Obnova kožne pregrade je ključnega pomena za dosego čiste, zdrave in gladke kože na obrazu. S preprostimi spremembami v rutini nege kože ter izbiro pravih kozmetičnih izdelkov, ki spodbujajo obnovo kožne pregrade, lahko dosežeš opazne rezultate. Prav tako se izogibaj stiskanju mozoljev in poskrbi za zadostno hidracijo ter uravnoteženo prehrano.

 

Poleg pa tega ne pozabi, da je tvoja koža popolna prav taka, kot je. Ji bo pa morda krajši oddih od vseh izdelkov, ki jih uporabljaš, dobro del, kajne?

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title