nails

Mikro manikura je lahko eleganten videz vsakega nohta!

Ja, prav si slišala. Obstaja tudi mikro francoska manikura, ki je danes vse popularnejša. Mikro manikura za razliko od francoske, ki ima bledo ali golo podlago z belimi konicami, uporablja veliko tanjše črte za konice, kar ustvarja bolj nežen in nevpadljiv videz. Ta minimalističen in prefinjen slog je postal priljubljen med vsemi modnimi posamezniki, ki cenijo eleganco nohtov.

0

Mikro francoska manikura je vsestranska in jo je mogoče prilagoditi individualnim željam stranke, ko vstopijo v salon. Medtem ko so tradicionalne rožnate ali gole barve z belimi konicami še vedno priljubljene, številni mojstri kozmetike eksperimentirajo z različnimi barvnimi kombinacijami. Veliko bolj se tako danes uporablja pastelna barva za osnovo, kot tudi za konice. Nekatere mikro francoske manikure imajo tudi kovinske ali bleščeče dodatke, ki nohtom dodajo pridih glamurja.

 

Eden od razlogov, zakaj je mikro francoska manikura postala tako priljubljena, je njena vsestranskost in enostavnost vzdrževanja. Tanke črte, uporabljene za konice, zahtevajo minimalno vzdrževanje, zaradi česar so praktična izbira za tiste, ki nimajo časa obiskovati salon vsaka dva tedna. Poleg tega je mikro francoska manikura zaradi prefinjenega videza, primerna za različne priložnosti, vse od priložnostnih izletov do formalnih dogodkov.

Lahko ti zagotovimo, da je francoska manikura novejši trendovski videz nohtov, ki je postal priljubljen predvsem zaradi svojega minimalističnega in prefinjenega videza

Kako si lahko sama doma ustvariš minimalističen videz nohta?

Upoštevaj teh 5 korakov, kako narediti mikro francosko manikuro kar doma. Vse, kar potrebuješ je:

  • odstranjevalec laka za nohte,
  • bombažne blazinice,
  • pilica za nohte,
  • osnovni premaz,
  • bledo roza ali nude lak za nohte,
  • bel lak za nohte,
  • fini čopič ali lepilni trak za nohte.

1. korak: Pripravi svoje nohte

Če imaš na nohtih kakšen star lak za nohte, ga odstrani z odstranjevalcem laka za nohte. S pomočjo pilice za nohte oblikuj svojo želeno obliko in dolžino. Nato nanesi podlak, da zaščitiš svoje naravne nohte in tako podaljšaš obstojnost manikure. Pomembno je tudi, da si pred nanosom laka urediš obnohnto kožico. 

2. korak: Nanesi osnovno barvo

Ko se podlak posuši, nanesi bledo roza ali nude lak za nohte kot osnovno barvo. Nanesi dva tanka sloja in pusti, da se vsak sloj popolnoma posuši, preden naneseš naslednjega.

3. korak: Ustvari mikro francosko manikuro

S finim čopičem ali lepilnim trakom za nohte in z belim lakom, previdno ustvari tanke črte na konicah nohtov. Debelino in obliko črt lahko prilagodiš svojim željam in znanju. Če uporabljaš lepilni trak za nohte, ga nanesi diagonalno čez konice nohtov, pri čemer pusti izpostavljen le tanek trak za lak. Prepričaj se, da je beli lak popolnoma suh, preden nadaljuješ z naslednjim korakom.

4. korak: Nanesi nadlak

Ko se bele konice popolnoma posušijo, nanesi prozoren nadlak na celoten noht, da ustvariš  dizajn in dodaš sijaj. To bo tudi pripomoglo k daljši obstojnosti tvoje manikure in preprečilo krušenje.

5. korak: Čiščenje

Če si naredila kakšno napako ali imaš na koži odvečen lak za nohte, uporabi majhen čopič ali vatirano palčko, namočeno v odstranjevalec laka, da očistiš robove in dosežeš čist in poliran videz. Pusti, da se mikro francoska manikura popolnoma posuši, preden se dotakneš nohtov. 

 

Za najboljše rezultate ne pozabi na potrpežljivost in natančnost, ter se zabavaj z eksperimentiranjem z različnimi barvnimi kombinacijami in dizajni, ki jih lahko narediš kar po svoje!

Trenutni trend

Pomembno je vedeti, da se lahko priljubljenost različnih trendov nohta s časom spreminja in se lahko razlikuje tudi med regijami in kulturami. Trendi nohtov se, tako kot vsi modni trendi, spreminjajo in tisto, kar je v nekem trenutku priljubljeno, se lahko v prihodnosti razvije ali zbledi. Zato je vedno dobro vedeti in biti na tekočem z najnovejšimi trendi ter izbrati slog, v katerem uživaš in se počutiš samozavestno, ne glede na njegovo trenutno priljubljenost.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title