makeup
trendalert

"Lip plumpers" - z glosom do polnejših ustnic

Bleščilo za povečanje ustnic ali "lip plumping gloss" je kozmetični izdelek, ki postaja vse bolj priljubljen med ženskami, ki si želijo polnejših ustnic brez igel. Glos vsebuje sestavine, ki so namenjene temu, da so ustnice videti bolj napihnjene, kar jim daje bolj mladosten in privlačen videz.

0

Kako deluje?

Najprej si poglejmo, kako "lip plumper" glos deluje. Glos vsebuje sestavine, kot so olje poprove mete, izvleček skorje cimeta in hialuronska kislina. Te sestavine skupaj ustvarijo blag dražljaj na ustnicah, zaradi česar ustnice rahlo nabreknejo. Zaradi te oteklosti so ustnice videti bolj polne in napihnjene. Nekatera bleščila za povečanje ustnic vsebujejo tudi odsevne delce, ki pomagajo ustvariti iluzijo polnejših ustnic, saj od njih odbijajo svetlobo.

Zakaj izbrati tak glos?

Ena od glavnih prednosti glosa je, da lahko ustnice začasno povečajo, ne da bi bili potrebni invazivni posegi. Veliko žensk se v želji do polnejših ustnic odloči za polnila za ustnice ali vsadke, vendar so ti postopki lahko dragi in povezani s tveganji. Glos je cenejša in manj tvegana alternativa, ki lahko v nekaj minutah zagotovi podobne rezultate.

Dobra stran je tudi ta, da ga je enostavno uporabljati. Glos se nanaša tako kot kateri koli drug izdelek za ustnice in se lahko uporablja samostojno ali skupaj s šminko. To je hiter in priročen način za izboljšanje videza ustnic, ne da bi za to bilo potrebno veliko časa ali truda.

 

Glos za povečanje ustnic je tudi vsestransko uporabno. Na voljo je v različnih odtenkih in barvah, tako da zagotovo najdeš takšnega, ki bo ustrezal tvojemu individualnemu slogu. Ne glede na to, ali imaš raje naraven videz ali bolj dramatičen, za vsako se najde pravi odtenek.

Nekateri glosi vsebujejo tudi vlažilne sestavine, ki pomagajo ohranjati ustnice navlažene in mehke. To je še posebej koristno v hladnejših mesecih, ko lahko ustnice postanejo suhe in razpokane.

Na kaj je dobro biti pozoren?

Kot vsaka druga stvar pa tudi glos za povečanje ustnic ni brez pomanjkljivosti. Pri nekaterih ljudeh se lahko pojavi alergijska reakcija na sestavine bleščila, ki lahko povzročijo rdečico, oteklino in nelagodje. Če imaš občutljivo kožo, je pomembno, da pred redno uporabo izdelek najprej stestiraš na dlani.

Poleg tega so učinki  glosa le začasni, saj bo po nekaj urah popustil in ustnice se bodo vrnile v prvotno velikost. Če želiš ohraniti videz polnejših ustnic, boš morala glos čez dan večkrat ponovno nanesti.

 

Pomembno je poudariti, da obstajajo tudi drugi načini za doseganje polnejših ustnic brez uporabe "lip plumperja" - uporaba črtal za ustnice, šminke, itd. Vse je odvisno od tega, kaj ti najbolj ustreza in kaj je zate najprimernejše.
Ne glede na to, ali se odločiš za uporabo bleščila ali ne, je pomembno, da daješ prednost samozavesti in ljubezni do sebe. Polne ustnice ali ne, lepe smo takšne, kot smo, in kakršne koli izboljšave naj bodo le za poudarjanje naših naravnih potez.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title