makeup

Ličenje 101: Odgovori na najpogostejša random vprašanja

Ker vem, da imaš veliko še ne razrešenih vprašanj o ličenju, sem ti pripravila najpogostejša random vprašanja o ličenju. Upam, da ti bodo v pomoč!

0

#1 Kako nanesem podlago na akne?

Preden naneseš podlago, nevtraliziraj rdeči podton. Rdeče nepravilnosti nevtraliziraš z zeleno barvo. Uporabi zeleni korektor in ga s trdim čopičem vtapkaj v kožo. Šele nato na vrh nanesi podlago. Če ti je v pomoč – tukaj je članek o iskanju najboljšega obliža proti mozoljem.

#2 Zakaj se mi makeup lušči?

Verjetno si nanašaš predebelo plast kozmetičnih izdelkov. Pomemben je tudi pravilen vrstni red nanašanja negovalnih izdelkov na obraz!

#3 Kaj črtalo za ustnice dejansko naredi? Ga potrebujem?

Lahko ga uporabljaš na več načinov – če si z njim obrobiš ustnice, preprečuje mazanje šminke preko linije in definiraš obliko ustnic. Lahko pa ga nosiš namesto šminke. Se pravi – črtalo ni obvezno, ti bo pa zagotovo pomagalo k lepšemu videzu in obstoju šminke.

#4 Kako preprečim, da se mi maskara ne razmaže pod očmi?

Trik je – vodoodporna maskara. Vodoodporne maskare se začnejo topiti le s stikom z oljem. Sicer pa se posušijo do mat videza.

#5 Kako nanesem šminko na suhe ustnice?

Če imaš razpokane ustnice, si pred nanosom naredi piling ustnic, nato pa nanesi balzam za ustnice. Počakaj par minutk in šminko boš lahko lepše nanesla. Pozor: nanašaš SPF tudi na ustnice?

#6 Ali nanesem najprej podlago ali korektor?

Najprej je podlaga! Če boš nanesla najprej korektor, boš dobila »cakey« videz. Pomagaj si s temi triki za pravilen nanos korektorja. Izrednega pomena je pravilna izbira podlage – tvoj podton ima veliko vlogo.

#7 Kako naj preprečim mastenje kože? Obraz se mi po eni uri začne svetiti.

Na prvem mestu je tvoja skincare rutina! Preveri tudi, ali je tvoja izbira negovalnih kozmetičnih izdelkov pravilna. Pri ličenju pa svojo podlago zaključi s suhim pudrom (trik: otroški nebarvan puder je zlata vreden za mastno kožo!).

#8 Lahko nosim ličila vsak dan?

Lahko! Poskrbi le, da si zvečer dobro odstraniš vsa ličila in poskrbiš za primerno nego. Še en trik: obraz si umivaj z mrzlo vodo! Pri izbiri ličil pa bodi pozorna na sestavine, še posebej, če jih nosiš vsaki dan – tukaj so nasveti.

#9 Sonča krema je zelo pomembna. Kako jo naj nanesem čez dan, če nosim ličila?

Krema za sončenje po pravilni rutini nanašanja negovalnih izdelkov spada na zadnje mesto. Šele nato ličila. Seveda pa sončna krema po določenem času preneha delovati. Uporabite sončno kremo v spreju! O izbiri ustrezne SPF kreme preberi ta članek.

 

#10 Kaj naj najprej nanesem – črtalo za oči (»eyeliner«), senčilo ali maskaro?

Najprej zgradi osnovo! To je korektor. Po ustreznem fiksiranju (puder v prahu) nanesi senčilo, nato eyeliner in na koncu maskaro.

#11 Imam 5 minut, da se naličim – kateri so najpomembnejši izdelki?

Malo korektorja pod očmi bo naredilo največjo razliko, da boš izgledala spočito in zdravo. Hitro si poudari tudi obrvi. Saj ves – obrvi so okvir našega obraza. Tudi sončna očala in šminka na ustnicah pomagajo! Razmisliš lahko tudi o permanentnem makeupu.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title