brows

Laminacija obrvi ali microblading?

Trendi oblikovanja obrvi se nikoli ne bodo spremenili, saj je nega obrvi ena izmed najbolj iskanih salonskih ponudb. Lepo oblikovane obrvi so zelo pomemben del našega obraza, zato moramo poznati različne tehnike, s katerimi jih lahko oblikujemo.

0

Dva tretmaja, ki sta najpogostejša pri urejanju obrvi sta, microblading in laminacija obrvi. Po besedah strokovnjakov sta ta tretmaja zagotovo ena izmed najzahtevnejših, ki jih morajo izvajati samo izkušene kozmetičarke, s pridobljenim certifikatom. Čeprav sta oba tretmaja namenjena izboljšanju videzu obrvi, se razlikujeta tako v pristopu, kot tudi končnem rezultatu, ki ga dosežeta.

Laminacija obrvi

Laminacija obrvi je razmeroma nova tehnika, ki vključuje uporabo kemične raztopine za ravnanje in pritrjevanje dlačic na obrvi. Laminacija je bolj primerna za tiste, ki želijo svoje obstoječe tanke obrvi v najkrajšem času čim bolj zapolniti. Prednosti laminacije so predvsem te, da je končni rezultat naravnega videza in ni tako invaziven postopek, saj kozmetičarka pri tem ne uporablja igle. Po končani laminaciji bodo tvoje obrvi imele naraven in bolj gost videz. Celoten učinek drži nekje od 6 do 8 tednov, kar pa je precej manj kot pri microbladingu.

Nega po laminaciji

Ko obiščeš kozmetični salon in opraviš poseg laminacije, je zelo pomembno, da se v naslednjih 48 urah izogibaš:

Po postopku se tako priporoča, da pred spanjem na svoje obrvi naneseš ricinusovo olje ali drug vlažilni balzam za obrvi, ki bo pripomogel k daljšemu obstoju in preprečevanju nastajanja bakterij na obrveh. Po prhanju se priporoča, da s čisto ščetko za maskaro dlačice počešeš, da se obrvi »popravijo« na svoje mesto.

Microblading

Microblading je poltrajna tehnika tetoviranja obrvi, ki vključuje uporabo majhnega rezila za majhne zareze v kožo in hkrati nanos pigmenta. Rezultati so tako bolj naravne, polnejše obrvi, ki lahko ob pravilni negi trajajo vse do dve leti. Microblading za razliko od laminacije zahteva več vzdrževanja in popravkov, ampak je dobra izbira za tiste, ki se že dolgo časa spopadajo z redkimi ali neenakomernimi obrvmi.

Nega po microbladingu

Microblading bolj invaziven postopek, zato so koraki pri negi malenkost bolj zapleteni. Prvi dan po posegu moramo področje obrvi vzdrževati suho in čisto. Priporoča se, da predel nežno popivnaš s čistim robčkom in naneseš kremo. Pomembna je uporaba vazelina, ki tako pospeši celjenje in preprečuje nastanek krast. Z vatirano palčko na obrvi nanesi količino vazelina ali drugo negovalno kremo, ki ti jo je priporočila kozmetičarka. Pazi, da ne naneseš preveč, saj lahko to upočasni proces celjenja. 

 

Dobra novica je ta, da po microbladingu tvoje obrvi ne bodo popolnoma zbledele, vendar boš po nekem času vseeno potrebovala popravke, da bodo tvoje obrvi ohranile prvotni videz mikrorezil.  Na vsake dve leti se tako priporoča ponovno izvajanje mircobladinga. Pri nekaterih osebah pa lahko pigment hitreje zbledi, če te uporabljajo razne pilinge za obraz, obrazne maske ali uživajo zdravila, ki zdravijo akne. Če se soočaš z mastno kožo, boš mogoče potrebovala nekaj več popravkov v prvih dveh letih. Poleg mastne kože ima na obstojnost obrvi velik vpliv tudi izpostavljenost soncu in izdelki, ki jih uporabljaš za obraz.

Izbira je tvoja

Izbira med laminacijo obrvi in ​​microbladingom bo seveda odvisna od tvojih osebnih želja, proračuna in želenega rezultata. Če boš želela rešitev za začasno izboljšanje obrvi, ki ne zahteva veliko vzdrževanja, je laminacija obrvi morda boljša izbira. Če pa si želiš bolj dolgoročno rešitev za redke ali neenakomerne obrvi, je morda vredno razmisliti o microbladingu. Pomembno je, da opraviš raziskavo in se posvetuješ s kvalificiranim strokovnjakom, da skupaj določita najboljšo možnost zate.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title