skin
DIY

Kislo smetano imaš verjetno v svoji kuhinji. Poglej, kako jo lahko uporabiš za nego obraza!

Kisla smetana je odlična za piščančjo enchilado, nacho sir s tortiljinim čipsom, hitro narejeno mehiško omako in pečen krompir. Ta kot ostali fermentirani mlečni izdelki vsebuje mlečno kislino, ki je ena izmed ključnih sestavin za izboljšanje kože. Koži pomaga ohranjati vlago, je naravni piling in pospešuje proizvodnjo kolagena. Beri dalje in ugotovi, kako jo za svojo kožo uporabiš v svoji kuhinji.

0

Del kisle smetane, mlečna kislina se uporablja v številnih kozmetičnih izdelkih za nego kože, kot so vlažilci, šamponi in mila. Dobre lastnosti te sestavine lahko izkoristiš tudi pri domači negi. Spada pod vrsto alfa-hidroksi kislin, ki naravno spodbujajo kožo, da se znebi odmrlih kožnih celic in pospeši nastajanje novih, izenačuje ton kože in zmanjšuje videz drobnih gub. Vsa alfa-hidroksi sredstva so močna in povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo, zato pri uporabi kisle smetane uporabljaj zaščito pred soncem.

Prednosti maske za obraz iz kisle smetane

Maska za obraz s kislo smetano in banano, čudež za suho kožo

Če imaš suho kožo, lahko tedenska maska iz kisle smetane v kombinaciji z banano pomaga tvoji koži, saj zadrži vlago in kožo tako ohrani navlaženo in hidrirano. Zmešaj dve žlički kisle smetane, polovico banane in eno žlico medu. Na obraz nanesi debelo plast mešanice in jo pusti delovati 10 minut.

 

Maska za obraz s kislo smetano je koristna tudi za posvetlitev in piling kože

Naslednjo masko lahko uporabiš za izboljšanje pegaste, rdeče ali razdražene kože. V skledi zmešaj tri žlice kisle smetane, dve žlici svežega sesekljanega peteršilja in polovico potlačene kumare. Mešanico obilno nanesi na kožo in pusti delovati 15 minut. Peteršilj je naravno belilno sredstvo, kumara pa ima hladilen in pomirjajoč učinek. Maska ni primerna za nosečnice, saj peteršilj vsebuje veliko estrogena, ki lahko povzroči hormonsko neravnovesje.

Lahko uporabiš tudi jogurt

Maske za obraz iz jogurta in kisle smetane imajo podobne učinke in koristi. Obe vsebujeta mlečno kislino, vendar se med sestavinami jogurta lahko znajdejo arome in sladkor. Te sestavine so že lahko problematične.

 

Ali ima maska iz kisle smetane močan vpliv na izboljšanje stanja aken?

Seveda sama kisla smetana ni zdravilo za zdravljenje aken, lahko pa mlečna kislina v njej kožo nežno odlušči. Tako se znebiš odmrlih kožnih celic, ki lahko zamašijo pore in poslabšajo stanje aken.

Na kaj moraš biti pozorna?

Mlečna kislina v kisli smetani ima več koristi za kožo, vendar ta poveča občutljivost na sonce, kljub temu pa piling ni primeren za občutljivo kožo, pri kateri lahko zaradi močne mlečne kisline pride do luščenja in rdečice.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title