skin
DIY

Kava ni odlična zgolj v skodelici! Poglej, kako lahko kavno milo pomaga tvoji koži.

Kava ni več samo za zajtrk! Raziskovalci in strokovnjaki za nego kože so ugotovili, da je to zrno lahko koristno v mnogo več oblikah, kot jih poznamo, ne zgolj v skodelici med tvojo jutranjo rutino. Kava, ki jo zaužiješ v obliki pijače ali naneseš na kožo z milom, losjonom, pilingom ali masko, ima številne koristi za kožo, saj je bogat vir vitaminov, hranilnih snovi in antioksidantov.

0

Pa začnimo z odkrivanjem kavnega mila!

Medtem ko lahko skodelica kave zagotovi antioksidante v notranjosti, se domnevne koristi kave za kožo pridobivajo predvsem lokalno. Iz sveže kavne usedline je možno narediti masko, piling ali zmes, ki jo lahko neposredno naneseš na svojo kožo. Preberi več o tem, kako lahko kava neposredno koristi tvoji koži in ali so ta zrna res upravičena, ko gre za zdravje kože.

 

Razlog #1: Bolj mladosten videz kože

Kava, ki jo dodamo vsakodnevni negi kože, lahko zmanjša suhost, dolgočasen videz in zabuhlost. S spodbujanjem dodatnega pretoka krvi na površini kože lahko kavna zrna posvetlijo obraz in poskrbijo za bolj mladosten videz kože.

 

Razlog #2: Pomirjanje kože

Čeprav se morda zdi protislovno, antioksidanti v kavnih zrnih delujejo pomirjujoče ter dajejo občutek miru in tišine, če jih naneseš neposredno na kožo v obliki mila. Povečan pretok krvi v telesu povzroča dobro počutje.

 

Z nežnim pilingom do svilnate kože.

Razlog #3: Piling in zmanjševanje celulita

Drobno mleta kavna zrna, dodana v milo ali piling za telo, lahko na koži odstranijo suhe in odmrle celice ter ji povrnejo sijoč in gladek videz. Kava s spodbujanjem krvnega obtoka izboljšuje obtok in posledično videz kože. To metodo nege kože naj bi bilo najbolje uporabiti s kavnim pilingom, saj lahko ta kožo tudi zgladi in ji zagotovi enakomeren videz.

 

Razlog #4: Zaščita proti kožnemu raku

Pražena kavna zrna so bogata z vitaminom B3, znanim tudi kot niacin, ki se bori proti nemelanomskemu kožnemu raku in drugim izrastkom na koži. Uporaba kavnega mila podpira to vedenje v boju proti kožnemu raku.

 

Razlog #5: Izboljšanje stanja aken z antibakterijskimi lastnostmi

Zaradi antioksidantov, poživil in drugih kislin, ki jih vsebuje kava, je učinkovito sredstvo za boj proti aknam. Akne lahko poslabšajo prekomerno količino olja, odmrle kožne celice in lokalno uporabljeni izdelki, ki mašijo pore, med tem, ko nežno drgnjenje obraza z milom, ki vsebuje kavna zrna, pomaga odstraniti odmrle kožne celice, odmašiti pore in se boriti proti bakterijam.

 

Razlog #6: Zmanjšanje temnih podočnjakov

Milo na osnovi kave ali maska za obraz zmanjšata videz temnih kolobarjev in zabuhlosti pod očmi ter tako zagotovita bolj svetel videz naše kože.

 

Razlog #7: Zaščitite kožo pred sončnimi opeklinami

Kavna zrna imajo naravne protivnetne lastnosti. V primeru, ko je koža preveč izpostavljena soncu in na njej nastane sončna opeklina, lahko kavno milo zmanjša vnetje in pomiri kožo, če ga uporabimo nežno in previdno. Vedi, da je tudi SPF zaščita tvoja najboljša prijateljica. 

 

Razlog #8: Preprečevanje izbruhov rozace

Rozacea je zelo pogosta kožna bolezen, ki naj bi prizadela 10 % prebivalstva. Povzroči nenormalno rast krvnih žil v vseh plasteh kože, njen izbruh pa pogosto povzročajo bakterije in vnetja. Kavna zrna lahko zaradi antibakterijskih in protivnetnih lastnosti zmanjšajo tovrstne pojave.

 

TUKAJ si lahko prebereš, katere skrivnosti za zdravo in lepo kožo še obstajajo!

 

Če imaš pomisleke zaradi nenavadnega dogajanja na svoji koži, se pred spreminjanjem rutine nege kože posvetuj z dermatologom ali strokovnjakom za nego kože. Morda pa ti lahko vključitev mila s kavnimi zrni in drugimi naravnimi sestavinami pomaga pri zdravljenju vsakodnevnih težav s kožo.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title