brows
tipsandtricks

Kako oblikovati obrvi, da bodo pristajale na tvoj obraz?

Urejene obrvi lahko močno spremenijo celoten videz tvojega obraza. Ne glede na to, ali imaš raje naravno obliko ali kaj drznejšega, je oblikovanje obrvi, ki se prilega tvojemu obrazu, pomemben del vsake rutine ličenja. Iskanje popolne oblike in loka obrvi je lahko težavno, a z nekaj vaje in potrpljenja boš lahko ustvarila laskave obrvi, ki bodo poudarile tvoje obrazne poteze.

0

Različne oblike obraza

Oblika obrvi za okrogel obraz

  • Oblika obraza: širina in dolžina obraza sta približno enaki
  • Cilj obrvi: podaljšati obraz

Če imaš okrogel obraz, pri katerem sta dolžina in širina obraza približno enaki, se odloči za visok lok, ki ti bo pomagal odpreti obraz. Visok lok lahko dosežeš tudi z doma narejeno laminacijo obrvi. S tem bodo obrvi predstavljale navpično točko, ki bo ustvarila iluzijo vitkejšega obraza. Tvoj cilj je podaljšati obraz, zato začni z zapolnjevanjem obrvi pri loku in jih na tem mestu rahlo potemni, da poudariš obliko. Dodaj malo osvetljevalca na kost obrvi, da jih boš s tem še dodatno dvignila.

Oblika obrvi za obraz v obliki diamanta

  • Oblika obraza: široka lica z ožjo brado in čelom
  • Cilj obrvi: omehčati in skrajšati obraz

Če imaš majhno čelo, koničasto brado in široke ličnice, naj bodo loki obrvi zaobljeni, saj bo obraz dvignilo navzgor in ga naredilo bolj okroglega, hkrati pa bo obraz skrajšalo, kar je tvoj glavni cilj. Ne boj se podaljšati obrvi, saj bo to pomagalo uravnotežiti ostrejšo čeljust. Izogibaj se pretirano poudarjenim obrvem, saj so lahko na obrazu videti stroge.

Oblika obrvi za srčkasto obliko obraza 

  • Oblika obraza: širše čelo in ostra brada
  • Cilj obrvi: omehčati obliko obraza

Obraz v obliki srca je na čelu širši od čeljusti in ima koničasto brado, zato lahko nekoliko debelejše obrvi pomagajo uravnovesiti značilnosti. Za uravnoteženje ostre brade so idealni mehki, zaobljeni loki in bolj ravne obrvi. Izogibaj se visokim lokom in se raje odločite za nizke, razen če imaš krajši obraz - v tem primeru je lahko visok lok videti odlično.

Oblika obrvi za dolg obraz

  • Oblika obraza: čelo, ličnice in brada so podobne dolžine
  • Cilj obrvi: dodati obrazu širino

Če je dolžina tvojega obraza skoraj dvakrat večja od širine, si omisli nizek lok, ravne in podolgovate obrvi, da razbiješ dolgo obliko obraza in mu dodaš širino. Ravne obrvi s podaljšano krivuljo navzdol ti bodo zagotovile rahel lok, ne da bi ob tem bil tvoj obraz videti še daljši.

Oblika obrvi za kvadratno obliko obraza

  • Oblika obraza: čelo, čeljust in ličnice so enako široki
  • Cilj obrvi: pritegniti pozornost na oči in obrvi

Obraz kvadratne oblike pomeni, da se lahko poigraš z lepo oglato čeljustjo. Če jo želiš ohraniti, se odloči za mehki lok, obrvi pa naj bodo na splošno nedefinirane, saj bodo zmehčale kote tvojega obraza in mu dodale globino. Izogibaj se ostrim in oglatim obrvem.

Oblika obrvi za ovalen obraz

  • Oblika obraza: čelo je nekoliko širše od brade, z visokimi ličnicami
  • Cilj obrvi: uravnotežiti obrazne poteze

Ovalno oblika obraza lahko načeloma uporabi skoraj vsako obliko obrvi. Tukaj so oblike obraza zelo simetrične, zato se drži rahlega loka in poskrbi, da se obrvi začnejo in končajo v isti ravnini. Preizkusiš lahko tudi rahlo nagnjene obrvi z rahlim lokom, ki bodo tvojemu obrazu dodale dimenzijo, ne da bi bile s tem preveč izrazite.

Ne pozabi: obrvi so ogledalo obraza!

Skratka, obrvi igrajo bistveno vlogo pri oblikovanju obraza in izražanju čustev. So neverjetno vsestranske in jih je mogoče negovati in oblikovati za ustvarjanje različnih videzov. Z upoštevanjem nasvetov, opisanih v tem članku, lahko dosežeš popolno urejene obrvi, ki bodo dopolnjevale poteze in pokazale tvoje najboljše lastnosti. Ne glede na to, ali iščeš naraven videz ali kaj bolj drznega, ne pozabite, da so obrvi ogledalo obraza! Več o trendih obrvi, ki bodo zaznamovali leto 2023, si lahko prebereš tukaj.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title