nails
selfcare

Kako bi odstranila »gelish«, ne da poškoduješ svoje nohte? Preveri tukaj!

Tvoje roke si zaslužijo posebno pozornost in nego, zato je dobro premisliti, ali ne bi bilo lepo živeti dva tedna brez manikure in še vedno imeti dolge in sijoče nohte? Permanentno lakiranje nohtov ima kar nekaj prednosti, obstajajo pa tudi slabosti – predvsem možna škoda na tvojih pravih nohtih. Preveri, kako lahko poskrbiš za zdravo nego in videz svojih nohtov.

0

Danes negovane roke in nohti niso več zgolj okras, ampak potreba in stil marsikatere ženske in moškega. Velik del ženske populacije si danes nohte ureja z nanosom permanentnega laka, ki ga nanašamo s čopičem, s to razliko, da se suši pod LED ali UV lučko. Barva odlično prekrije noht in zakrije vse nepravilnosti, saj se popolnoma sprime z nohtom in ga zaščiti pred zunanjimi vplivi. Kadar so nohti zdravi in trdni, je permanentno lakiranje odlična izbira, vendar lahko ob napačnem času zgolj dodatno poškoduje že ranjeno povrhnjico in uniči naše nohte.

 

Pravilno odstranjevanje permanentnega laka te lahko reši tovrstnih muk.

Gelish laki so kombinacija enostavne uporabe, dolge obstojnosti barve in sijaja.

Korak #1: Rahlo popili zgornji sloj permanentnega laka

Če odstraniš čim več zgornjega sloja, pomaga, da se »gelish« hitreje zmehča v acetonu. Po piljenju lahko noht namažeš z oljem za obnohtno kožo, kar bo med postopkom odstranjevanja pomagalo ohraniti vlažnost nohtov in kože, kar lahko aceton zelo izsuši.

Korak #2: Nohte namoči v aceton

Ko pride korak z acetonom, imaš dve možnosti: bombaž namočiš v aceton in ga oviješ okoli nohta s folijo ali sponko za nohte ali potopiš roke v dve stekleni posodi, do polovice napolnjeni z acetonom. Prva možnost je nekoliko boljša, saj prepreči, da bi bila koža preveč izpostavljena acetonu.

Korak #3: Ponoviš postopek (po potrebi)

Razgradnja »gelisha« traja približno 20-30 minut. Po tem času boš opazila, da se med postopkom gel nekako topi in takrat ga lahko nežno potisneš z nohta. Če je gel še vedno močno pritrjen, še enkrat ponovi drugi korak.

Korak #4: Očisti svojo nohtno površino

Ko si odstranila permanentni lak, lahko morebitne zrahljane ostanke odstraniš s paličico za manikiro in rahlo noht pobrusiš s fino zrnato pilico ali brusilnim blokom. Nežno brušenje pomaga zgladiti površino in popolnoma odstraniti morebitne ostanke izdelka.

Ko je s tvojih nohtov permanenten lak popolnoma odstranjen, uporabi olje za obnohtno kožo in vlažilno kremo. Aceton izjemno izsušuje kožo in nohte in so lahko po teh postopkih zelo dehidrirani. Za to težavo lahko poskrbiš tako, da uporabiš kombinacijo olja in vlažilne kreme nekajkrat na dan.

Korak #5: Konstantna nega nohtov in obnohtne kože

V dneh po odstranitvi permanentnega laka je čas, da svojim nohtom pokažeš dovolj ljubezni. Nohti so kot ogledalo našega zdravja, zato je prav, da zanje poskrbimo, saj veliko ukrepov, ki poskrbijo za zdrave nohte blagodejno vplivajo tudi na zdravje celotnega telesa. Dehidracija se odraža tudi na naših nohtih, zato je izredno pomembno, da dnevno spijemo dovolj tekočine. Kadar nam primanjkuje omega-3, so naši nohti lomljivi, luskasti, razcepljeni ali suhi, zato je pomembno, da uživamo hrano bogato z omega-3 maščobnimi kislinami (ribe, laneno seme in olje, čija semena, orehi, buče, brstični ohrovt in avokado).

 

Nohti in obnohtna koža so lahko izredno suhi, sploh ob konstantni uporabi detergentov, čistil ali razkužil. Večkrat dnevno nanašaj mešanico olja in vlažilne kreme ter po možnosti ponoči uporabi bombažne rokavice, ki bodo poskrbele, da se krema do jutra popolnoma vpije in pri tem ne zamaže posteljnine. Bodi pozorna tudi pri izbiri kakovostnega laka za nohte, ki ne vsebuje škodljivih kemikalij (toluenov, formaldehida in ftalatov).

 

Kot že napisano, so nohti odraz našega zdravja, zato je nega in skrb zanje izredno pomembna.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title