skin
trendalert
experience

Kaj je "slugging" in zakaj je obnorel TikTok?

"Slugging" ali "polženje" je prevzelo uporabnike TikToka. Kaj pa to sploh je?

0

Če si redna uporabnica TikTok-a, potem ti zagotovo ni tuj izraz »slugging«, še posebej, če je tvoj »for you page« (»stran zate«) večinoma sestavljen iz nasvetov za nego kože.

»Slugging« v slovenskem jeziku še nima svojega izraza, so ga pa navdušenci za nego kože že poimenovali »polženje«. Je relativno nova tehnika vlaženje kože in ker sem tudi sama predstavnica tistih z bolj suho oz. kombinirano kožo na obrazu, sem se ta trend odločila preizkusiti.

Kaj je "slugging" oziroma "polženje"?

Postopek je zelo enostaven; gre za uporabo zgolj enega izdelka, ki je cenovno dostopen in naraven, ima tudi druge prednosti, ki jih prinaša njegova uporaba. Za »slugging« potrebuješ samo vazelin. Res je, da se vazelin ne priporoča tistim z mastnim tipom kože, saj je že izdelek sam po sebi toliko masten, da bi bilo to za mastno kožo preveč naporno in bi prišlo do sovpadanja enakih struktur. Je pa zelo dober za osebe s suho ali kombinirano kožo (kjer je T-območje mastno, preostali predeli pa suhi in velikokrat razpokani). Sama imam občasno mastno T-območje, večino dni pa suho kožo, zato sem lahko mirno uporabila velike količine vazelina.

Kako sem "slugging" v svojo rutino vpeljala jaz

  1. Bistveno je, da si kožo najprej očistiš po običajnem postopku. Zame je to uporaba micelarne vodice, čistila za obraz, tonika in seruma s hialuronsko kislino. Bila sem pozorna tudi na to, da je šlo za pravilno kombinacijo sestavin, o čemer sem se že pozanimala.
  2. Nato je prišlo na vrsto »polženje«: velikodušno količino vazelina sem nanesla na celoten obraz (če bi imela masten T predel, bi ga izpustila), izpustila sem le predel okoli oči in ustnic. To sem počela zvečer pred spanjem ter pustila delovati čez vso noč. Zjutraj so bili rezultati že vidni: moja koža je vpila ves vazelin z obraza, je pa bilo moč občutiti poseben sloj, ki se je naredil na obrazu. Ker je priporočljivo, da zjutraj obraza ne umivamo z agresivnimi čistili, saj s tem oslabimo kožno pregrado in speremo zaščito, ki si jo je naša koža zgradila čez noč, tega nisem storila, pač pa sem le zmočila kos vate in si šla rahlo čez obraz. Za tem sem nadaljevala z nanosom ličil, kreme pa mi ni bilo treba uporabiti, ker je bila moja koža že dovolj mastna. Nanesla sem zgolj vlažilni serum.

Pa rezultati?

Kako mi je bilo »polženje« všeč? Ocenila bi ga s 7 od 10. Na koži sem imela kar težak občutek, zdi se mi, da moja koža ni mogla prav zadihati. Morda je bilo to zaradi tako velike količine vazelina, ampak bi rekla, da je vredno poizkusiti, saj sem kljub vsemu imela gladko kožo skorajda brez teksture. Priporočam pa, da ne počneš tega vsak večer, ampak to narediš morda le enkrat tedensko. In še enkrat opozarjam, da izpusti mastne predele svoje kože, hkrati pa vazelina ne nanašaj na predel okrog oči in ustnic.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title