hair

Izbira krtače za lase je pomembna!

Narediš vse za svoje lase? Uporabljaš prave šampone, balzame in maske ter vse ostale možne izdelke, pa so tvoji lasje še vedno poškodovani? Krivec je lahko nekaj, kar uporabljaš vsak dan – krtača za lase!

0

Krtačo za lase od vseh kozmetičnih izdelkov za lase najpogosteje uporabljaš. Pa še zmeraj ji ne posvečaš dovolj pozornosti, kajne? Si pri nakupu upoštevala svoj tip las in material krtače, preden si jo kupila? Preberi si spodnje nasvete za lažjo izbiro pri tvojem naslednjem nakupu krtače.

Nasveti za razčesavanje las

  • Začni česati lase od spodaj in se postopoma pomikaj do korenin las. S tem boš preprečila mehansko lomljenje las.
     
  • Ne rabiš se česati 100-krat na dan. Ravno nasprotno – pretirano česanje je za lase škodljivo (spet govorimo o mehanski poškodbi las). Je pa priporočljivo, da si lase razčešeš vsak dan, še posebej pri lasišču (s tem odstraniš odmrle celice in omogočaš, da lasišče "zadiha").
     
  • Pred umivanjem si vedno razčesi lase. S tem boš razrahljala umizanijo, ki jo boš kasneje lažje odstranila z umivanjem.
     
  • V povprečju bi morala svojo krtačo zamenjati vsakih 6 mesecev. Glej opozorilne znake – npr. zlomljene ščetine.
     
  • Krtačo redno umivaj! Pomisli – na krtačo se nabira prah, s česanjem se nabirajo odmrle celice, maščoba, umazanija. Ni škoda, da si po umivanju las na čiste lase ponovno naneseš umazanijo in jih s tem spet umažeš?

Poškodbe las, ki jih povzročiš s krtačenjem, predstavljajo kar 2 od 5 povzročiteljev poškodb las! Preveri še ostale 3.

 

Pri izbiri pravilne kratače za lase so pomembne ščetine!

Fine do srednje močne naravne ščetine

Taka krtača je primerna za tanke in srednje dolge lase. Z njo boš odstranila umazanijo, prah in vse ostanke, pri tem pa bo krtača dovolj nežna, da ti ne bo lomila že tako tankih las. Preveri še nekaj nasvetov za svilnate lase

Mehke naravne ščetine

Če imaš izredno občutljive, redke in hitro lomljive lase, je to primerna krtača zate! Poišči krtačo iz naravnih ščetin, ki naj bo čim mehkejša. Tak tip las ponavadi potrebuje še dodatno nego in nasvete za zdrave in močne lase. Tu jih imaš kar 10!

Mešane ščetine (silikonske + naravne)

Primerne so za srednje goste in goste lase. Preveri, katere krtače imajo ščetine iz silikona in hkrati še naravne. Ta kombinacija je res odlična tako za česanje, kot tudi za nego tvojih las!

Goste in grobe ščetine (silikonske)

Primerne so za goste lase (ker naravne ščetine ne morejo razčesati te grive). Silikonske krtače delujejo povsem enako kot njihove naravne sestre – razlika je le, da so trše, zato nudijo več nadzora in lase bolj razčesejo.

Lesene ščetine

Če imaš kodraste lase, je to tvoja krtača. Kodri sicer predstavljajo svoje edinstvene izzive, a s pravim orodjem jih lahko ukrotiš. Odvisno od moči tvojih kodrov izberi razdaljo teh ščetin – če imaš zelo skodrane lase, izberi krtačo z zelo redkimi ščetinami.

Okrogla krtača z naravnimi ščetinami

Ta krtača je primerna za kratke lase. Z njeno pomočjo boš poskrbela za gladek videz las (če ne bo dovolj gladek za tvoj okus, poskusi še zobno nitko) in dobro oblikovano pričesko (če ti zmanjkuje idej za preproste pričeske, poglej ta članek).

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title