hair
trendalert

Imam lahko kitke tudi na kratkih laseh? Seveda, poglej najboljše frizure z njimi!

Kratki lasje različnim ljudem pomenijo različne stvari. Ne glede na to, kakšna je tvoja definicija kratkih las, pomembno je vedeti, da so kratki lasje vsestranski in jih je mogoče celo preoblikovati v kratke kitke.

0

Česa ne maraš pri kitkah? So super ljubek, vsestranski stil. Kitke lahko oblikuješ na kratke naravne lase in jih lahko nosiš za vsako priložnost. Obstaja nekaj prikupnih stilov, ki so primerni za maturantski ples ali diplomo in drugi podobni slogi. Če so se tvoji lasje prepogosto segrevali s palicami za kodranje las in likalniki, je preklop na kratke kitke preprost način za zaščito las pred toplotnimi poškodbami.

Kako kratko je prekratko za kitke?

Izbira pričeske s kitko za kratke lase je odvisna od tvoje naravne dolžine las. Medtem ko lahko nekateri najboljši, najbolj izurjeni “spletkarji” zgrabijo in spletejo pričeske s samo nekaj centimetri, strokovnjaki predlagajo, da počakaš, dokler tvoji lasje niso dolgi od 1,5 do 2 centimetra. Napetost kitk lahko povzroči tanjšanje lasnih linij, hudo lomljenje in v nekaterih primerih trakcijsko alopecijo. Ko so kitke med dolžino, bo to zagotovilo temeljit vzvod za kitke, da ohranijo slog, namesto da bi se zanašale na moč napetosti, ki se uporablja za njihove lase. Kitke pa lahko podaljšaš s podalški. Za pletene sloge s podaljški naj bo dolžina tvojih las najmanj štiri centimetre.

Kako pripraviti kratke lase na kitke?

Doseganje brezhibnih kit na kratkih laseh se morda zdi težka naloga, vendar je povsem mogoče. Ključ do brezhibne namestitve kitk je pripravaČiščenje, globinska nega in striženje pripravijo lase na zaščitno pričesko. Priporočljiva je uporaba razstrupljevalnega čistila za odstranitev prejšnjega izdelka, umazanije in ostankov, ki bi lahko pritegnili dodatno umazanijo ali glivice na lase in lasišče. Nadaljnje zdravljenje z globinsko nego je prav tako pomembno. Globinsko negovalni tretmaji nahranijo in navlažijo lase, da zagotovijo, da so prameni navlaženi in dovolj močni, da dlje časa držijo kitke, ne da bi ti poškodovali lase. Pomembno je posvetiti pozornost tudi lasišču

Kako vzdrževati kitke s kratkimi lasmi?

Za vsakodnevno vzdrževanje uporabi balzame, ki se ne izpirajo, in peno, ki jo lahko naneseš neposredno na kitke za dodatno hidracijo. Da bi kitke ohranile svojo obliko, se priporoča, da lase zaviješ v svilen ali satenast šal ali dolgo kapo, da zaščitiš lase pred kodranjem in razpletanjem.

1# Na pol spuščen čop

Fulani kitke so same po sebi čudovit slog. S kvačkanjem spleteni kodrasti ali teksturirani lasje na zadnji strani tega videza dodajo še več vsestranskosti in veliko volumna.

2# Braided Undercut

Spodnji rez je okrašen s spleteno kitko, ki ji dodajamo lase iz zgornjega dela glave.

3# Spleten čop

Če so tvoji lasje dovolj dolgi, da jih lahko speneš v čop, jih poskusi razdeliti na sredino in ostale skrtači v eleganten čop. Srednji šop las pa spleti v kitko in vse skupaj dodaj čopu.

4# Naravni koruzniki

Nikoli ne moreš zgrešiti s cornrows. Majhne drobne kitke vpete po celotni glavi, kjer kreativnosti in možnosti s temi kitkami ne manjka.  

5# Pleteni bob

Kitke brez vozlov so vedno glavni kandidat za speto pričesko poletja. Po mnenju strokovnjakov, so tako priljubljeni, ker zagotavljajo zdrav način kombiniranja podaljškov in naravnih las z minimalno napetostjo, kar je plus za preprečevanje lomljenja las.

6# Blonde Box kitke

Če si se spraševala, da, svoje podaljške lahko popolnoma spleteš. Z njimi lahko ustvarjaš kreativne videze, npr. francosko kitko si naredi z dodajanjem blond podaljškov.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title