hair
trendalert
tipsandtricks

Pričeska, ki je prevzela lepotno industrijo! Kako doseči ikonične lase Matilde Djerf

Kaj so skrivnosti ikonične pričeske Matilde Djerf, zakaj je postala tako priljubljena in jo preprosto morate preizkusiti, ter kako do nje tudi sami.

0

Nežno valoviti sijoči blond lasje, frufru na zavesico, prameni, ki popolno objemajo obraz, plasti, plasti in še več plasti ter volumen, ki mu ni para. Kdo še ni slišal za ikonično pričesko Matilde Djerf, ki je frizerske salone napolnila z navdušenimi sledilkami te spletne “kul punce”.

 

Matilda Djerf je 25-letna švedska vplivnica iz Stockholma, ki je v zadnjih nekaj letih povsem zaslovela na lepotni sceni družbenih omrežij. Poleg svoje značilne Vanilla Girl estetike je Matilda verjetno najbolj znana prav po svojih laseh in marsikdo se sprašuje, kaj dela njeno pričesko tako revolucionarno? 

 

Popolno brez napora

Eden izmed glavnih razlogov, zakaj mnoge njena pričeska tako zelo privlači, je zagotovo dejstvo, da istočasno deluje, kot da je Matilda pravkar skočila iz postelje in lase rahlo razčesala z rokami, kot tudi urejeno do brezhibnosti. 

Lepotna industrija je že od nekdaj fascinirana s tako imenovanimi “messy chic” videzi (samo pomislite na obsedenost s sproščeno figo pred parimi leti). In čeprav Matildini lasje definitivno ne delujejo razmršeni in skuštrani, je sama ideja, da delujejo lahkotno in brez večjega napora popolnoma urejeni tista, nad katero so ljudje povsem očarani. 

Tak učinek ustvarja, sam način, kako so njeni lasje postriženi, in sicer frufru na zavesico (ang. curtain bangs), obraz objemajoči prameni ter veliko plasti (ang. layers) po celotni površini. Slednji ustvarjajo tudi občutek večjega volumna.

Seveda gre v končni videz pričeske tudi kar nekaj urejanja, vendar Matilda pravi, da tudi brez tega pričeska preprosto izgleda dobro, tako da urejanje sploh ni vedno nujno potrebno. In ali ni prav to tisto, kar si vsi želimo? Pričesko, ki bo izgledala dobro tudi na tako imenovane  “bad hair” dneve?

 

 

Zdravi in sijoči lasje

Po našem mnenju najpomembnejši razlog, zakaj njenim lasem zavidajo ženske po celem svetu pa je tudi dejstvo, kako zelo zdravi Matildini lasje dejansko so. Pričeska je eno, vendar če lasje v osnovi niso negovani, noben pripomoček frizure ne more preobraziti v nekaj izjemnega (enako velja za ličenje, bolj negovana kot je koža, boljše bo izpadel končen videz). 

Pravilna nega las mora biti na prvem mestu, zato vam predlagamo, da se seznanite s svojim tipom las in najdete produkte, ki vašim lasem najbolj ustrezajo. Prav tako svetujemo, da se izogibate izpostavljanju las preveisokim temperaturam in za urejanje raje uporabite metode, ki vročine ne potrebujejo, v primerih, ko je ta potrebna, pa na lase nanesite zaščitni sprej.

 

Kako do Matildine pričeske?

Kot smo že omenili, je Matildina pričeska družbena omrežja povsem prevzela. Na spletu lahko najdete številne posnetke, kako lahko tako frizuro dosežete tudi sami, ali s pomočjo strokovnjakov v salonih ali pa le s škarjami in ogledalom.

Tukaj vam polagamo na srce, da se pred slednjimi podvigi pozanimate o svoji obliki obraza in kakšna dolžina frufruja ter pramen se bo vašemu obrazu najbolj prilegala. Mnogi storijo napako, da pričakujejo, da bo frizura izgledala enako na njih kot izgleda na gospodični Djerf, vendar temu pogosto seveda ni tako, kar pa ne pomeni, da podobnega učinka z manjšimi prilagoditvami ne morete tudi sami doseči. Spodaj vam podajamo nekaj smernic:

 

1. Ustrizite si frufru na zavesico, obraz objemajoča pramena in plasti

Dolžina posameznih delov las je popolnoma odvisna od vaše oblike obraza in kaj se vam osebno najbolj prilega. Zato vam svetujemo, da se namesto sami, za striženje obrnete na strokovnjake v salonih, ki vam bodo iz lastnih izkušenj znali še najbolje svetovati.

Manj las oz. tanjše lase, kot imate, več plasti vam svetujemo, saj vam bodo te pomagale ustvariti več volumna in gostote.

 

2. Lase umivajte le 2x tedensko

V nasprotju s splošnim prepričanjem lasem (pre)pogosto umivanje lahko naredi več škode kot koristi. Matilda v svojih Youtube posnetkih svetuje, da si lase umijete le dvakrat na teden, saj lahko prekomerno umivanje lasišče izsuši. To lase na dolgi rok naredi bolj mastne, saj lastni mešički v namen obrambe pred hudo izsušitvijo začnejo proizvajati več maščobe kot običajno.

Manj pogosto umivanje naj bi prav tako pomagalo pri lažjem urejanju las, saj ti ne bodo več izpadali tako pogosto in pa ne bodo preveč mehki.

 

3. Pravi pripomočki

Matilda bi tu zagotovo predlagala Dysonov ‘airwrap’ pripomoček za kodranje las, vendar ta še zdaleč ni nujno potreben. Enak učinek lahko dosežete že z navadnim sušilnikom ali likalnikom za lase in navijalkami ali pa kar kodralnikom, potrebno bo le več vaje. 

Cilj je vse pramene naviti, lasem dodati še več volumna ter ustvariti lahkoten sproščen videz las. Zapomnite si, da želite vse lase naviti navznoter, torej v smeri obraza, razen pramenov, ki obraz objemajo, ter frufruja, te je potrebno naviti navzven. 

Tu ponovno opozarjamo, da pred uporabo vročih pripomočkov lase zaščitite z zaščitnim sprejem, kjer je vredno omeniti da bodite pozorni na sestavine izdelka. Mnogo zaščitnih sprejev lahko namreč naredi več škode kot koristi, če sestavine niso prave. Kot glavno načelo, se izogibajte takim, ki vsebujejo olja, saj ti ob kontaktu z vročimi pripomočki za kodranje in likanje lase po domače povedano “scvrejo”, in če se sprašujete zakaj so takšni izdelki potem na trgu, niste edini.

 

4. Arganovo olje

Arganovo olje je na področju nege las stalnica že kar nekaj časa in to z dobrim razlogom. Ne le, da lase dobro navlaži, le tem da čudovit vonj, sijaj in mehkobo.

Olje lahko nanesete na konice las po končanem oblikovanju, Matilda pa svetuje, da ga dan pred umivanjem las malo vmasirate tudi v lasišče, pustite čez noč in nato nežno izperite. To naj bi pripomoglo k bolj zdravim in močnim lasem.

 

 

 

Matildina pričeska po manjših prilagoditvah pristaja prav vsakemu in daje vtis brezčasne elegance ter urejenosti. Primerna je za vsako priložnost in lepo pristaja tudi s spetimi lasmi, saj frufru in pramenčki takšno pričesko očarljivo uravnotežijo.

Navsezadnje Matilda Djerf z njo ne le navdihuje lepotni svet in vse njihove pripadnike, temveč nad vsem spodbuja tisto, kar je na dolgi rok najpomembnejše, nego in skrb za lase ter deluje kot dokaz, da lepota v veliki meri prihaja od znotraj.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title