skin
selfcare

Hitri nasveti za odstranjevanje por s trakovi

Veliko ljudi se bori proti poram in večina probleme rešuje kar s trakovi za pore. Obstajajo pa hitri nasveti, kako lahko preprosto odstraniš pore s trakovi in v tem članku ti bom predstavila nekaj hitrih nasvetov za odstranjevanje por s trakovi, ki jih moraš nujno vedeti, če želiš doseči pozitivne učinke.

0

Kaj so trakovi za pore?

Trakovi za pore so pripomoček, ki ga nanesemo na kožo za odstranjevanje ogrcev in ostankov odmrlih kožnih celic. Vsebujejo močno lepilo, ki izvleče odmrle celice iz ogrcev, ki so odprte zamašene pore.

Uporaba je preprosta

Čeprav je uporaba trakov za pore enostavna, pa lahko nepravilna uporaba poškoduje našo kožo in povzroči, da ni več videti zdrava in sijoča. Trakove je potrebno predhodno zmočiti, ter jih nato za 10 – 15 minut postavimo na predel s porami. Trak nato nežno potegnemo s področja, kamor smo ga namestili.

 

Prednosti trakov

Prednosti trakov za odstranjevanje por so, da odstranijo umazanijo iz naših por. Ker so ogrci zamašene pore, ki so odprte za zrak, vsi ostanki v njih oksidirajo in so videti kot majhne črne pikice umazanije. Čeprav se zdi, da je piling enostaven način, trakovi ne izboljšajo videza kože med vsako poro. Novejša generacija trakov za pore vključuje tudi oglje zaradi prednosti vpijanja olja, tako da naredi površino bolj mat, če uporabljaš trakove z ogljem. Ogleni trakovi so črni kot oglje, samolepilni trakovi pa beli kot lepilo.

Slabosti trakov

Trakovi za pore so na slabem glasu, saj lahko ob nepravilni uporabi poškodujejo kožo in celo povečajo nastajanje maščobe na tem območju, kar lahko sčasoma poslabša ogrce. Če uporabljaš trakove za pore prepogosto, lahko iz kože odstraniš potrebna olja in svoji koži daš ukaz, naj poveča proizvodnjo olja, kar povzroči povečan sijaj kože.

Nasveti za uporabo trakov

Najbolje je, da če imaš določeni tipi kože, da se jim popolnoma izogneš. Če imaš kombinacijo ogrcev in belih pik ter nekaj razpršenih rdečih mozoljev, so ti verjetno preveč agresivni zate. Bele glave, ki so prekrite s plastjo kože, ki ustvarja oviro za prodiranje aktivnih snovi v trakovih, bodo najverjetneje vnete zaradi trakov por in se ne bodo rešile. Rdeče, vnete akne bodo še bolj razdražene. Prav tako se izogibaj trakov za pore, če v svojem režimu uporabljaš veliko pilingov ali agresivnih učinkovin za nego kože, saj bo lepilo naredilo tvojo kožo bolj občutljivo in morda boš celo dobila nekaj blagih krast, ko boš odstranila trak.

 

Na splošno, če je tvoja koža temu kos, so trakovi za pore lahko koristen način za odstranjevanje ogrcev, če jih pravilno uporabljaš – pazi le, da jih ne uporabljaš več kot enkrat na teden

 

Najboljši način za varno uporabo trakov za pore je, da kožo najprej očistiš in nato naneseš trakove, ko je koža še vlažna, da se lepilo pravilno prilepi in voda lahko aktivira polimere, ki izvlečejo ogrce in ostanke. Ko odstranjuješ trak, stabiliziraj spodnjo kožo, da je ne vlečeš s trakom, s čimer zmanjšaš tveganje za poškodbe kože.

Previdnost ni odveč

Pomembno si je zapomniti, da trakovi za pore niso edina možnost. Moraš razumeti, da trakovi za pore ne bodo preprečili ogrcev, zato moraš uporabljati še druge izdelke za nego kože, da boš lažje nadzorovala njihovo nastajanje.

Medtem ko so trakovi za pore lahko škodljivi za tvojo kožo, če jih pretirano uporabljaš, imaš izbruhe aken, ali jih uporabljaš v kombinaciji z izdelki, ki povzročajo občutljivost, kot so pilingi, so lahko še vedno v pomoč pri odstranjevanju ogrcev, a le, če jih uporabljaš previdno.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title