skin
tipsandtricks

Korejska skrivnost sijoče kože – glass skin v trenutku!

Kot ženske smo nenehno na lovu za popolno rutino za nego kože, da bo naša koža videti svetla in gladka. Kaj pa, če obstaja bližnjica do doseganja tega želenega videza "glass skin "? Vstopi v lepotno skrivnost korejskih žensk: povsem naravno rutino za nego kože, ki ji je enostavno slediti in ki ti lahko da popoln sijaj v trenutku. V tem blogu bomo raziskale korejsko skrivnost sijoče kože in kako jo lahko dosežeš z minimalnim naporom!

1

Znanost za korejsko skrivnost sijoče kože: odkrivanje skrivnosti »glass skin«

Korejski lepotni trend "glass skin" je lepotni svet osvojil neverjetno hitro. Korejske ženske so že dolgo znane po svoji popolni, brezmadežni polti, ta trend pa je le še povečal njihov ugled. Kaj je znanost, ki stoji za tem pojavom? »Glass skin« je rezultat kombinacije različnih metod, vključno z hidratacijo, pilingom in negovanjem kože z antioksidanti. Tu bomo raziskale znanost, ki stoji za temi tremi koraki, da bi dosegle želeni učinek.

  • Hidratacija je ključ do vsake lepotne rutine in za videz steklene kože ni nič drugače. Vlaženje kože pomaga, da ostane prožna in hidrirana, kar pomaga zmanjšati videz drobnih linij in gub. Poleg tega hidratacija pomaga koži absorbirati druge koristne sestavine, ki lahko pomagajo izboljšati zdravje kože, kot so vitamini in antioksidanti.
     
  • Piling pomaga odstraniti plast odmrlih kožnih celic, ki se lahko kopičijo na koži. Odstranjevanje teh odmrlih celic pomaga razkriti svetlejšo in bolj gladko kožo pod njo. To je pomemben korak pri doseganju steklene kože, saj pomaga ohranjati kožo zdravo in gladko ter pomaga preprečevati akne.
     
  • Negovanje kože z antioksidanti pa pomaga v boju proti okoljski škodi in upočasni proces staranja. Antioksidanti ščitijo kožo pred prostimi radikali in oksidativnim stresom. To pomaga ohranjati kožo videti mlajšo in bolj zdravo dlje časa.

Ti koraki lahko pomagajo ohranjati kožo zdravo in zmanjšajo videz gub, kar daje koži lep, stekleni videz. Torej, če iščeš popolno, brezmadežno in sijočo kožo, bi morala biti korejska skrivnost steklene kože prisotna v tvoji rutini.

Korak za korakom vodnik za pridobivanje »glass skin« v trenutku

Korejci so znani po svojem edinstvenem pristopu k lepoti in negi kože, ki se osredotoča na nego kože od znotraj. To vključuje zdravo prehranjevanje, pitje veliko vode in uporabo naravnih izdelkov, ki so polni antioksidantov in vitaminov za hranjenje kožnih celic. Z upoštevanjem teh preprostih korakov lahko v trenutku dosežeš stekleno polt!

  • 1. Korak: čiščenje obraza z nežnim odstranjevalcem ličil. To pomaga odstraniti umazanijo, olja in ličila in pusti tvoji koži občutek osvežitve. Prepričaj se, da uporabljaš odstranjevalec ličil, ki je primeren za tvoj tip kože.
     
  • 2. Korak: piling. Ravno piling pomaga odstraniti odmrle kožne celice in razkriti svežo, sijočo kožo pod njimi. Lahko uporabiš naravni ali kemični piling, odvisno od potreb kože. Za najboljše rezultate si naredi piling dvakrat do trikrat na teden.
     
  • 3. Korak: vlažilna krema. To bo pripomoglo k obnavljanju naravnih olj kože in jo ohranilo hidrirano skozi ves dan. Prepričaj se, da uporabljaš vlažilno kremo, ki je primerna za tvoj tip kože, saj je v nasprotnem primeru lahko učinek nezaželjen.
     
  • 4. Korak: hidratantna maska. Ta bo koži zagotovila dodatno povečanje vlage in lahko pomaga kožo pomiriti in jo nahraniti. Lahko uporabiš nočno masko ali pa tisto, ki jo lahko pustiš zgolj 15 minut pred izpiranjem.
     
  • 5. Korak: serum. Serum pomaga izenačiti ton kože in polti daje sijoč sijaj. Tudi tukaj je pomembno, da uporabiš serum, ki je primeren za tvoj tip kože.
     
  • 6. Korak: krema za oči. Občutljivo območje okoli oči se lahko pogosto posuši, zato je pomembno, da ostane hidrirano in nahranjeno. Uporabi kremo za oči, ki ne vsebuje sestavin na alkoholni osnovi, saj lahko drugače pride do občutka razdraženih oči v predelu očesa.
     
  • 7. Korak: sončna krema. Ta pomaga zaščititi kožo pred UV žarki in drugimi vremenskimi poškodbami. Pomembno je,da uporabiš sončno kremo, ki ima čim večji SPF (npr. SPF 50 je odlična izbira :) ).
Vir: Freepik


Teh sedem preprostih korakih ti lahko pomaga, da dobiš »glass skin« efekt v trenutku. Ne pozabi uporabiti izdelkov, ki so primerni za tvoj tip kože, tako da ne boš naredila svoji koži več škode kot koristi. Z malo truda imaš lahko videti brezhibno kožo v trenutku!

Kako ohraniti rutino za trajne rezultate?

»Glass skin« efekt ni le stvar sledenja korakom, opisanih zgoraj in uporabe visokokakovostnih izdelkov, je več kot le to. Koža namreč kot naš največji organ telesa odraža naše splošno dobro počutje in zdravje. To nam da misliti, da lahko v svojo rutino vključiš rutino za zdravje celega telesa, da zagotoviš, da bo tvoja koža ostala zdrava in napeta vseskozi. To rutina naj vključuje sledeče:

  • Zmanjšanje stresa: kronični stres lahko uniči tvojo polt, povzroči vnetje, nastanek drobnih linij in gub, zmanjša elastičnost kože in povzroči hiperpigmentacijo. Zmanjšaj stres z različnimi metoda, ki spodbujajo notranjo moč in mir, kot sta na primer joga in meditacija.
     
  • Napolnite svoj krožnik z živili, bogatimi z antioksidanti: antioksidanti namreč pomagajo koži pri boju proti stresorji, s katerimi se sooča, vključno z onesnaženostjo zraka in UVB sevanjem. Jagode, pisana zelenjava in temno listnata zelenjava lahko pomagajo podpreti sijočo polt.
     
  • Dajte prednost spanju: tvoja koža se večinoma zdravi med spanjem; zato daj telesu priložnost, da to stori, tako da si vztrajno prizadevaj za polnih sedem do devet ur počitka na noč.

Upoštevanje teh zgoraj navedenih nasvetov ti lahko pomaga doseči in vzdrževati videz »steklene kože« s trajnimi rezultati. Poleg tega pa vedno prisluhni svoji koži in telesu, ter po potrebi prilagodite svojo rutino, tako da bo ustrezala tebi. Če ugotoviš, da določen izdelek na tebe ne deluje kot bi si želela, se ga ne boj zamenjati in najti nekaj, kar bo delovalo pri tebi.

Torej...

Korejska rutina za nego kože je učinkovit in precej enostaven način za doseganje popolnega videza »steklene kože« v trenutku. S pravo kombinacijo naravnih sestavin in minimalnim naporom lahko dobiš sijočo kožo, kot iz svojih sanj. Poskusi to rutino in presenečena boš, kako hitro se bo tvoja koža preoblikovala in sijala z zdravjem. Zato si vzemi čas, da raziščeš vse korejske lepotne skrivnosti in odkleneš ključ do popolnega videza »steklene kože«.

1

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title