hair
trendalert
tipsandtricks

Glajenje las z zobno nitko? Hitra TikTok rešitev za neukrotljive lase.

Si si predstavljala, da lahko nitko za zobe uporabiš tudi na laseh? Nov TikTok trend, ki bo tvoje neukrotljive lase hitro pogladil.

0

Gre za rešitev za nadležne pobegle lase, ki jo obožujejo tudi frizerji, kot je Matt Newman, ki je svoje odkritje delil na TikToku.

Če iščeš enostavno in cenovno ugodno rešitev, je to pravo zate. Gre za hiter odgovor, ki pa ne bo rešil večnega boja proti »frizzu« na laseh. Je hiter izhod za takrat, ko bi rada gladko počesan čop za večerjo ali kakšen poseben dogodek ali ko vremenske razmere posrbijo za svojo pričesko.

Kakšen je postopek?

Potrebovala boš povoskano nitko za zobe. Vosek je tisti, ki poskrbi, da se tistih nekaj neubogljivih laskov postavi v vrsto z drugimi. Nitko raztegni čez lase in s pritiskanjem vleči od prečke do konca las. Seveda pa je tudi pri tem početju dobro biti zmeren, kot opozarjajo frizerji. Vosek iz nitke se ob glajenju prenese tudi na lase in se tam nabira. Kar pa lahko ogrozi tudi celovitost las in celo oteži nanašanje barve na lase, če se na primer barvaš. Tenzija, s katero gladiš lase z nitko, lahko vodi tudi do lomljenja las, kar pa še dodatno povzroči »frizz« na laseh. 

 

Rezultat je odvisen tudi tega, kakšno vrsto las imaš. Na skodranih laseh bo potrebno več tenzije, kot na ravnih laseh, mogoče tam nitka sploh ne bo pomagala. Najbolj bo ta trik pomagal tistim z ravnimi lasmi. Za boljše rezultate pa trik uporabi z gelom in sprejem za lase.

Za neukrotljive lase bo najbolj pomagalo, da svoje lase pravilno neguješ, jih umivaš z balzamom in k negi dodaš izdelke za vlaženje las. Ko pa potrebuješ hitro rešitev za pobegle lase pa le ne pozabi v torbico dodati tudi zobne nitke. 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title