healthylifestyle
sport

Fitnes doma: Učinkovit trening brez potrebe po telovadnici

Si se kdaj znašel/la v situaciji, ko bi bil/a rad/a fit in aktiven/na, vendar se ti ne ljubi odhajati v telovadnico? Morda ti primanjkuje časa ali pa preprosto nisi navdušen/a nad idejo, da bi se gnetil/a med drugimi ljudmi med vadbo. No, imam odlično novico! Fitnes doma je mogoč brez težav in brez potrebe po dragi opremi ali obiskovanju telovadnice. V tem članku ti bom predstavil izbor učinkovitih vaj in treningov, ki jih lahko izvajaš kar v udobju svojega doma.

0

Ali si želiš biti fit, a se ti ne ljubi hoditi v fitnes? Ni problema! S temi preprostimi vajami se lahko učinkovito razgibaš kar v udobju svojega doma. Ne potrebuješ nobene posebne opreme - samo nekaj prostora, voljo in dobro glasbo in že si pripravljen/a na akcijo. Pozabi na izgovore in se pripravi, da boš svoje telo spravil/a v gibanje!

1# Jumping Jacks 

Začnimo z vajo, ki jo zagotovo vsi poznamo - jumping jacks! To je odličen način za ogrevanje telesa. Razširi noge, dvigni roke nad glavo in skači, hkrati prekrižaj noge ter roke. Nato se vrni v začetni položaj. Ta vaja bo pospešila tvoj srčni utrip in ogrela prav vse mišice.

2# Plank 

Plank je klasična vaja za krepitev trupa, ki jo lahko izvajaš kjerkoli. Uleži se na tla in se podpri z podlakti ter prstih na nogah. Drži se v ravni liniji, tako da je tvoje telo vzporedno s tlemi. Drži ta položaj nekaj sekund in nato postopoma povečuj čas vzdržljivosti. Plank krepi trebušne mišice, hrbet in ramena ter izboljšuje držo.

3# Počepi

Počepi so odlična vaja za krepitev nog in zadnjice. Postavi se s stopali nekoliko širše od ramen, spusti se v počep tako, da potisneš zadnjico nazaj, kot da bi se želel/a usesti na stol. Pazi, da so kolena poravnana s prsti in da hrbet ostane vzravnan. Nato se počasi dvigni nazaj v stoječ položaj. Lahko jih izvajaš v serijah ali pa kombiniraš s skoki za večjo intenzivnost.

4# Sklece 

Sklece so odlična vaja za krepitev prsnih mišic, ramen in rok. Položi se na tla s rokami - obrnjenimi navzgor, in se podpri na prste na nogah. Spusti telo proti tlom, tako da se tvoje prsne mišice skoraj dotaknejo tal, nato se dvigni nazaj v začetni položaj. Če so sklece zate pretežke, jih lahko izvajaš tudi s podporo kolen. To je super vaja, ki jo lahko prilagodiš svojim sposobnostim.

5# Mountain Climbers 

Pri tej vaji boš občutil/a, kako se krepijo tvoje trebušne mišice in hkrati izboljšuješ vzdržljivost. Začni v položaju sklece, nato izmenično potiskaj koleno proti prsim, kot da bi plezal/a po gori. Poskusi vzdrževati hitrost in dinamiko gibanja. Ta vaja ti bo zagotovo dvignila srčni utrip! 

6# Burpees

Če iščeš vajo, ki vključuje celotno telo, so burpees prava izbira. Začneš stoje, nato se spustiš v počep, položiš roke na tla, skočiš nazaj v položaj sklece, nato pa se vrneš v počep in skočiš visoko v zrak. Ponovi to zaporedje v hitrem tempu. Burpees bodo pospešili tvoj srčni utrip, okrepili mišice in poskrbeli za dober občutek po treningu.

 

S temi preprostimi vajami lahko dosežeš odlične rezultate kar v udobju svojega doma. Obvezno si privošči dovolj počitka med vajami in se osredotoči na pravilno tehniko izvajanja. Sčasoma lahko povečaš število ponovitev ali pa poiščeš nove vaje, ki ti bodo predstavljale izziv.

 

Zdaj nimaš več izgovorov! Postani svoj lastni trener in začni z učinkovitim treningom kar v domači telovadnici. Z zabavo, vztrajnostjo in malo truda boš kmalu opazil/a izboljšanje svoje kondicije in počutja. Ne pozabi si tudi privoščiti zaslužen proteinski shake ali okusnega obroka po končanem treningu. Srečno!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title