skin
trendalert

Dvojno čiščenje: Zakaj ga moraš vključiti v svojo nego?

V nenehno razvijajočem se svetu nege kože je ključnega pomena, da si na tekočem z najnovejšimi trendi. Ena takih tehnik, ki je prevzela lepotno industrijo, je dvojno čiščenje. Obožujejo ga ljubitelji nege kože po vsem svetu. V nadaljevanju ti predstavim, kako lahko ta tehnika čiščenja obraza spremeni tvojo kožo.

0

Pri mnogih stvareh glede nege kože se pogosto obrnemo na korejske lepotne trende, ki nam pomagajo pri iskanju lepe kože. Tudi pri dvojnem čiščenju obraza ni nič drugače. Razumem, včasih že enkratno umivanje obraza v večernih urah predstavlja velik zalogaj in se dvakratno umivanje zdi preveč. Toda verjemi mi, nekaj dodatnih minut, ki si jih vzameš zvečer, da temeljito očistiš obraz, lahko naredi ogromno razliko pri negi kože.

Kaj je dvojno čiščenje?

Dvojno čiščenje je metoda nege kože, ki vključuje zaporedno uporabo dveh različnih vrst čistil za temeljito čiščenje kože. Postopek je preprost, a učinkovit: prvo čistilo, običajno formulacija na osnovi olja, deluje tako, da raztopi in odstrani ličila, sončno kremo in odvečni sebum s površine kože. Drugo čistilo, običajno izdelek na vodni osnovi, cilja na nečistoče, kot so umazanija in znoj, ki se lahko kopičijo čez dan. Morda se sprašuješ: »Ali moje običajno čistilo že ne počne tega?« Ni nujno. V primeru, da živiš v bolj onesnaženem okolju ali nosiš veliko ličil in sončne kreme, na tvoji koži ostanejo nečistoče, ki jih je težko odstraniti samo z eno vrsto čistila.

1. korak: Čistilo na oljni osnovi

Prvi korak dvojnega čiščenja vključuje uporabo čistila na oljni osnovi. Ta čistila so oblikovana za učinkovito raztapljanje v olju topnih nečistoč, kot so ličila in kreme za sončenje. Čistilo nanesi na suho kožo in ga nežno vmasiraj. S tem odstraniš umazanijo in odvečni sebum, ne da bi koži odvzel njeno naravno vlažnost. Razkošna tekstura zagotavlja sproščujočo izkušnjo, medtem ko kožo nahrani in razvaja. Poišči čistilna olja, ki vsebujejo naravna olja, kot so jojobino olje, arganovo olje ali šipkovo olje, saj nudijo dodatne prednosti za nego kože, kot so vlaženje, antioksidativna zaščita in protivnetne lastnosti.

2. korak: Čistilo na vodni osnovi

Po tem, ko z mlačno vodo temeljito odstraniš čistilo na oljni osnovi, je čas za drugi korak: čistilo na vodni osnovi. Ta korak je namenjen odstranjevanju preostalih nečistoč in ostankov, ki jih je prvo čiščenje morda izpustilo. Čistila na vodni osnovi najdeš v različnih oblikah, vključno z geli, penami in mlekom, ki ustrezajo različnim tipom kože in osebnim željam. Izberi čistilo, ki je nežno, a učinkovito, s sestavinami, kot so hialuronska kislina ali ceramidi, ki vlažijo in obnavljajo kožno bariero. Ko čistilo na vodni osnovi vmasiraš na vlažno kožo, se le-to speni v mehko peno, ki očisti pore in osveži tvoj obraz.

Prednosti dvojnega čiščenja

  1. Preprečuje kopičenje sebuma in bakterij, kar lahko pomaga preprečiti nove izbruhe aken. Sebum se namreč pri ljudeh z aknami in mastno kožo proizvaja prekomerno in tako še dodatno maši pore.
  2. Izboljša učinkovitost drugih izdelkov za nego kože. Globinsko čiščenje z odstranjevanjem odmrlih celic in umazanije odmaši in očisti pore, ki so pripravljene za absorpcijo aktivnih sestavin iz serumov in krem.
  3. Globinsko čiščenje spodbuja bolj gladko in enakomerno polt. Z dosledno uporabo lahko dvojno čiščenje naredi tvojo polt bolj svežo in sijočo.
  4. Če imaš suho kožo, je dvojno čiščenje odlična izbira. Zaradi nežnega delovanja obeh čistil je to veliko boljša izbira kot razni drugi načini odstranjevanja ličil, ki koži odvzamejo veliko vlage.

V svetu nege kože je dvojno čiščenje postalo priljubljena, a tudi učinkovita tehnika, ki jo moraš preizkusiti! Pridruži se številnim, ki so že odkrili prednosti dvojnega čiščenja in uživaj v lepoti sveže in sijoče kože.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title