wellness
selfcare
DIY

Domači SPA day? Ideje za prosti čas s prijateljico!

Pošteno je od nas, da te opozorimo – tvoja prijateljica ne bo želela oditi…

0

Se ti je že kdaj zgodilo, da je po napornem tednu sledil naporen vikend? In si bila v ponedeljek zjutraj bolj izčrpana kot v petek, ko si šla iz službe? Ali niso vikendi namenjeni pobegu od vsakodnevnih stresov? Sledi spodnjim korakom in si pričaraj domači spa day!

ZA RAZPOLOŽENJE

Uvod v vzdušje – ko izbiraš ambient in dekoracijo, izberi temo, ki pomirja in pomladi. Ne glede na izbiro, ustvari temo čistega belega spa centra tako, da vso svoje pohištvo pokriješ z belimi rjuhami. Obvezno dodaj pomirjujoče sveče (aromaterapevtske), obvezen je oljni difuzor z eteričnim oljem sivke. Študije so pokazale, da sivka pomirja na enak način kot zdravila proti anksioznosti. Ravno to, kar s prijateljico potrebuješ za sprostitev! Poskrbi za pravo izbiro eteričnega olja!

Ne pozabi na pomirjujočo glasbo. Pomagaj si z naslednjim seznamom: »Chill out Music«, »Ocean Escapes«, »Atmospheric Calm« ali »Lucid Dreaming«.

SPA OSVEŽILNI BARČEK:

Čajna postaja poprova meta sprošča mišice, kamilica zmanjšuje stres in tesnobo. Svoj izbor dopolni s kraljico umirjenosti - sivkin čaj.

Najpomembnejši bar – postaja s šampanjcem. Penina in spa day sta sorodni duši. Alternativa je tudi vodka, gin in sok/sirup skupaj z rezanimi kumar ali limete za tiste ekstremno pod stresom ;) 

PROGRAM

Pripravi si tri tretma postaje – za minikiro, za pedikuro in za nego obraza (to je osnova vsakega spa dneva). Dodaš lahko tudi postajo z masažo, jogo ali prostor za meditacijo.

Način izvedbe spa dneva je kroženje (vsaka je na svoji postaji) ali pa izvajanje hkrati (obe na isti postaji).

1. PEDIKURA

Začni s pomirjujočim namakanjem stopal. Moj DIY nasvet kopeli za noge: na vsako 2. skodelico tople vode dodaj 1 merico Listerina (ja, ustne vodice), 1 merico kisa in eteričnega olja. Čudež! V kopel dodajte še gladke kamenčke za nežno masiranje (ali igranje) stopal in nekaj cvetnih listkov. Namakaj 15 min za nežna otroška stopala! Če imata s prijateljico veliko časa, pa si kar pripravita sproščujočo kopel celega telesa.

Za odstranjevanje trde kože si pripravi to zmes: 1 merica soli, ¼ merice kokosovega olja, ¼ merice olja vitamina E in 3 kapljice eteričnega olja. Z zmesjo drgni ob podplat – odličen piling za odlične rezultate.

Po ponovnem namakanju in sušenju stopala namaži z balzamom.

2. NEGA OBRAZA

To sta dve moji najljubši DIY maski:

  • Za suho kožo: vlažilna maska iz jogurta, medu in avokada. Jogurt – proti staranju, deluje pa tudi kot piling (odstranjuje odmrle celice). Avokado – superhrana za kožo, vsebuje antioksidante, ki delujejo čistilno in vlažilno. Med – za čudeže proti suhi koži. Masko pusti na koži 20 minut.
  • Za mastno kožo: ena porcija mletih ovsenih kosmičev, žličko limoninega soka, 2 žlici medu in stepeni jajčni beljak. Ovsena kaša – naravni piling, ki vsebuje antioksidante. Limona – zmanjša izločanje odvečne maščobe. Beljak – oži pore.

Če se ti ne zdi nobena maska primerna, preveri še druge DIY maske za obraz. V primeru, da imaš kupljene katere izmed naprav za nego obraza, pa v program vključi tudi to. Masko dobro spereš, toniziraš kožo in zaščitiš s kremo.

3. MANIKIRA:

Načrtuj jo nazadnje, da se umetnine na tvojih nohtih ne poškodujejo.

 

Začni s pilingom za roke – uporabi isti piling, kot si ga za pedikuro. Zmes lahko tudi po masiranju pustiš na rokah, roke pa zavij v toplo brisačko, prepojeno  z eteričnim oljem, ki si jo za kratek čas postavili v mikrovalovno. Če je zimski čas, bodi pozorna na te nasvete za nego rok pozimi!

Sledi urejanje obnohtne kožice, piljenje in lakiranje. Ne pozabi na hranilno kremo!

 

Ko bo tvoja prijateljica odšla, vsa sproščena in urejena, pričakuj prošnjo po ponovnem spa dnevu. Tako malo je potrebno za razvajanje!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title