makeup
tipsandtricks

Chic brez napora: kako doseči preprost, a zapeljiv francoski make-up

Zakaj cel svet že od nekdaj občuduje Francozinje in njihov nonšalantno eleganten način ličenja, kaj le-ta zajema in kako do francoskega chic videza tudi sami!

0

Brezhibna polt, poudarjena lička, zapeljive črno obrobljene oči in seveda rdeča šminka. Lepotni svet se že desetletja sprašuje, kako Francozinjam uspeva ob enem izgledati, kot da so pravkar vstale iz postelje in, kot da so ure preživele v lepotnem salonu.

Presenetljivo skrivnost ne leži v posebnih tehnikah ali produktih, temveč v samem pristopu k ličenju in lepotičenju, kjer Francozinje zagovarjajo dve načeli:

  1. Cilj ni doseči popolnost
  2. Ličila so za to, da poudarijo naravne atribute, ne da jih spremenijo

 

Razlog, zakaj dajejo vtis, kot da za ličenje niso porabile veliko časa, je zato prav dejstvo, da za ličenje res ne porabijo veliko časa ali produktov. To je verjetno tudi ena izmed značilnosti, ki dela celoten videz tako zelo privlačen, saj je preprost in nezahteven, a učinkovit.

Torej, če želite enak videz vpeljati tudi v svojo vsakodnevno rutino ali pa se nanj obrniti, ko boste zamujali na naslednjo posebno priložnost, vam spodaj podajamo nekaj smernic in napotkov.

 

Negovana koža

Da se ne bomo narobe razumeli, nega obraza je najpomembnejši element kakršnegakoli make-up videza, saj je to podlaga za nanos ličil in bi zato vedno morala biti glavna prioriteta. Vendar, ker je glavna ideja francoskega videza poudarek naravne lepote, je tu skrbna nega kože še toliko večjega pomena.

Zato vam svetujemo, da se o svojem tipu kože in kaj ta posledično potrebuje, dobro pozanimate, si ustvarite ustaljeno jutranjo ter nočno rutino negovanja in poskrbite za svoj življenjski slog, saj lepota v veliki meri prihaja od znotraj.

 

Rahla podlaga

Kot smo že omenili, cilj ni popolnost, zato Francozinje ne prisegajo na težke visoko prekrivne podlage in korektorje, ki zabrišejo vse najmanjše nepravilnosti kože, temveč so jim bolj pri srcu bb, cc in obarvane vlažilne kreme. Te odtenek kože uravnovesijo, a ne ustvarijo tako imenovanega “cakey” videza.

 

Contour? - Ne, hvala

Ko sem svoji prijateljici Manon (Francozinja) povedala, da pišem ta članek in ji potožila, da ne najdem nič informacij glede contour-a, se je ta le zasmejala in dejala “Morda zato, ker ga skoraj nihče ne uporablja!”.

In res je, contour preprosto ni stalnica v francoski make-up rutini, saj gre nasproti drugemu načelu, cilj je dele obraza poudariti in ne spremeniti. Francozinje raje, kot zašilijo ličnice ali vizualno zožijo nos, nežno z rdečilom (ali pa kar z rdečo šminko) poudarijo vrhove lic ter po potrebi komaj opazen osvetljevalec nanesejo na delčke obraza, ki bi jih svetloba v vsakem primeru osvetlila, tako, da njihove naravne poteze in struktura obraza pridejo najbolj do izraza.

Rdeča šminka

Rdeča šminka je najbolj prepoznaven element francoskega videza in mnogi so mnenja, da se za njo skriva cela znanost. Številni se je prav iz tega razloga tudi izogibajo, vendar ni treba, da je tako. Najpomembnejše je, da izberete odtenek, ki vaši koži najbolj pristaja.

 

Rdeče šminke imajo v splošnem 3 različne podtone: hladen (vleče na vijolično), topel (vleče na oranžno) ali nevtralen. Ti podtoni sovpadajo s podtoni kože, torej če imate hladen podton kože, izberite rdečo šminko s hladnim podtonom itd..

 

Za lažji nanos vam predlagamo, da si ustnice najprej očrtate s črtalom in šele nato nanesete šminko. Zadnje čase je v trendu tudi malo drugačen način nanosa, ki je bolj “messy” in zato deluje bolj naravno. Šminko nanesite le na sredino ustnic ter jo nato s prsti zabrišite po celotni površini.

 

Zabrisano črtalo in smoky očesni videz

Dnevni videz Francozinje običajno zaključijo le še z nanosom maskare in po želji (če imajo čas) tudi s tankim črtalom za oči. Pri slednjem so bolj popularni svinčniki kot tekoča črtala, saj jih je lažje zabrisati.

 

Večerni videz vključuje bolj poudarjene oči. Tu je zabrisano črtalo obvezno. Cilj je doseči videz, kot da ste si oči zvečer očrtali in nato zaspali še z ličili na obrazu. Tak videz ustvarite z nanosom črnega črtala okrog oči, ki ga nato zabrišete, ali s čopičem ali pa kar s prstom. Če želite še bolj intenziven videz, lahko v zunanja kota vek nanesete temne senčke. Te ponovno, dobro zabrišete, da dosežete “smoky” videz.

 

 

 

Francoski način ličenja navdihuje lepotno industrijo že leta in razlog za to ne leži le v tem, da make-up izgleda chic brez večjega napora, temveč tudi v filozofiji, na kateri stoji. Prav ta načela, ki zagovarjajo naravno lepoto in osredotočanje na obstoječe, ter nasprotovanje spreminjanju, omogočajo Francozinjam, da njihov videz vedno deluje brezčasen in v trendu.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title