mensbeauty

Česa ne smeš storiti pri moškem striženju? Izogni se tem napakam za brezhiben videz!

Si se naveličal zapuščati frizerski salon nezadovoljen s svojo pričesko? Morda je čas, da razmisliš o nekaterih napakah, ki jih delaš pri obisku frizerja. Obstaja več pogostih napak, ki te lahko ovirajo pri doseganju popolne pričeske. Vendar se ne boj! Če med obiski skrbiš za svoje lase in učinkovito komuniciraš s frizerjem, lahko skupaj poskrbita za brezhibno pričesko, ki bo povečala tvojo samozavest. Preberi si te bistvene nasvete za naslednji obisk frizerskega salona.

0

Obisk frizerja je lahko sproščujoča in pomlajevalna izkušnja, kadar gre za striženje ali britje. Kljub temu pa se moraš tako kot pri vseh ostalih dejavnostih izogibati določenim stvarem, da boš frizerski salon zapustil zadovoljen in z brezhibnim videzom. Tukaj je nekaj najpogostejših napak, ki se jim moraš izogniti pri obisku frizerja.

Na termin prideš z umazanimi lasmi

Napaka, ki jo moški delajo, je, da v frizerski salon pridejo z umazanimi lasmi. Umazani lasje se težje strižejo, zato frizer težko doseže želen rezultat. Poleg tega to ni higienično. Dan pred obiskom ali zjutraj si umij lase, da bodo čisti in pripravljeni na striženje.

Ne veš, kaj si želiš

Ena od največjih napak, ki jih lahko narediš pri obisku frizerja, je, da ne veš, kaj želiš. To lahko privede do nesporazuma med tabo in frizerjem, posledica pa je striženje, ki ni to, kar si želel. Pred obiskom si vzemi nekaj časa za raziskovanje različnih stilov in se poskušaj odločiti, kaj si želiš. Po potrebi prinesi slike, da boš frizerju lažje predstavil svoj željen videz.

Prevelika natančnost

Pomembno je, da jasno poveš, kaj želiš, a je lahko tudi prevelika natančnost napaka. Frizer je strokovnjak in ve, kako oblikovati pričesko, ki ti bo najbolj ustrezala. Če si preveč omejen glede tega, kaj želiš, lahko na koncu dobiš videz, ki ti ne pristoji. Pomembno je, da zaupaš strokovnemu znanju svojega frizerja in mu dovoliš, da ti predlaga morebitne alternative ali po potrebi prilagodi tvojo željo, da bi izboljšal končni videz.

Svojih las ne neguješ pravilno

Obisk pri frizerju je le polovica uspeha. Za ohranjanje brezhibnega videza je pomembno, da v času med obiski skrbiš za nego svojih las. To pomeni, da uporabljaš kvalitetne izdelke, kot so šampon, balzam in izdelki za oblikovanje, ki pa so prilagojeni tvojim potrebam. Samo tako bodo tvoji lasje zdravi in videti dobro, frizer pa ti seveda lahko svetuje, kako skrbeti za lase, in ti priporoči izdelke, ki bodo za tebe najboljši.

Zamujaš na dogovorjeni termin

Zamujanje na termin ni le nespoštljivo do časa tvojega frizerja, ampak lahko vpliva tudi na kakovost striženja ali britja. Frizerji običajno delajo po tesnem urniku, zato zamujanje pomeni, da morda ne bo imel dovolj časa, da bi ti posvetil pozornost in nego, ki si jo zaslužiš. Vedno je najbolje priti nekaj minut prej, da boš imel dovolj časa, da se s frizerjem v miru tudi pogovoritš o svojih potrebah in željah.

Kritiziranje frizerjevega dela

Čeprav je pomembno, da frizerju sporočiš svoje potrebe in želje, je vendar pomembno biti pazljiv pri kritiziranju njegovega dela. Frizerji so ponosni na svojo obrt, negativne povratne informacije pa so lahko boleče in demotivirajoče. Če nisi zadovoljen s striženjem ali britjem, mirno izrazi svoje pomisleke frizerju in skupaj poiščita ustrezno rešitev.

 

Za brezhibno striženje se morata potruditi tako frizer kot tudi stranka. Če se izogneš zgoraj omenjenim napakam in učinkovito komuniciraš s svojim frizerjem, lahko dosežeš popoln videz, ki si ga želiš. Ne pozabi, da je dobra frizura naložba v tebe samega, s skrbjo zanjo pa si lahko povečaš samozavest in dobro počutje. Ko boš naslednjič obiskal frizerski salon, imej v mislih te nasvete in že boš na poti do brezhibnega videza.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title