skin
makeup

Če si želiš contour naravnega videza, je samoporjavitveni sprej prava izbira zate!

Samoporjavitveni spreji so v letu 2023 zažareli v popolnoma novi luči. TikTok zvezde in manekenke so ga začele uporabljati kot alternativni način za doseganje naravnega contourja.

0

Kot verjetno veš, se contour uporablja za poudarjanje obraznih potez. S samoporjavitvenimi izdelki lahko dosežeš contour, ki zahteva manj časa, daje permanentnejše in predvsem bolj naravne rezultate od običajnih contour izdelkov. Kot že samo ime pove, so samoporjavitveni spreji in pene izdelki, ki dajo tvoji koži porjavel videz. Žal lahko ob nepravilni uporabi le-teh izgledaš kot tigrica pripravljena za maškarado. Zate imam pripravljenih nekaj nasvetov, kako se temu izogniti in doseči naravni, posončen videz z definiranimi linijami.  

Kako doseči popolni contour s samoporjavitvenimi izdelki?

Priporočeno je, da samoporjavitveni sprej naneseš na kožo zvečer in ga pustiš delovati čez noč.

  1. Korak: Najprej moraš odstraniti vsa ličila, svojo kožo dobro očistiti in narediti piling kože. Nato na obraz in vrat nanesi vlažilno kremo in počakaj, da se ta dobro vpije. 
  2. Korak: Za nanos samoporjavitvene pene/spreja je najboljša uporaba čopiča ali gobice za nanos ličil. Nanos poteka na enak način kot pri običajnem contourju: po ličnicah in nato od senc navzdol po straneh do čeljusti ter od senc navzgor ob lasišču. Lahko se odločiš in posenčiš tudi vrat v dveh dolgih linijah okoli jabolka. Za zapletenejše oblikovanje nosu in enakomerno senčenje oči uporabi za nanos manjši čopič. S tem istim čopičem lahko tudi poudariš in obrobiš zunanjo stran ustnic. Ne skrbi, če naredis kakšno napako vzami v roke mehko, suho krpo za obraz in odstrani nezaželene linije. Rezultati bodo vidni takoj, a za ciljni videz moraš počakati do jutra, ko se bo sprej dobro vpil v kožo.   

 

V primeru nezaželjenih rezultatov naredi piling kože na način, da piling z obraza odstraniš s toplo, vlažno krpo. V nasprotju s porjavitvijo telesa, samoporjavitev obraza ni obstojna tako dolgo, saj je koža na obrazu vsak dan izpostavljena čiščenju, makeupu in izdelkom za nego kože. 

Samoporjavitev telesa

Ker bo poletje in s tem sezona kopalk kmalu na vidiku, lahko narediš korak dlje in oblikuješ tudi svoje telesne linije. Bolj specifično; toniraj svoj trebušni predel in si ustvari trebušne mišice! Za nanos samporjavitvenih izdelkov na telesu preprosto uporabi večji čopič za nanos ličil in oblikuj linije, ki si jih želiš imeti oz. jih poudariti. 

 

Če si torej želiš posončenega videza z naravno poudarjenimi linijami, je samoporjavitveni sprej prava izbira zate!

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title