skin

Britje obraza pri ženskah! Da ali ne?

Britje obraza ima dokazane koristi za zdravo in lepo kožo žensk. Si v dilemi in še ne poznaš vseh pozitivnih učinkov britja kože na obrazu? Potem preberi spodnje prednosti in slabosti za lažjo odločitev.

0

Kaj je namen britja obraza?

Nežno britje odstrani obrazne dlake in mehansko lušči kožo (vrsta pilinga). Številne ženske si ne obrijejo drak na obrazu samo zato, da odstranijo dlake, ampak da odstranijo tudi odmrle celice, ki mašijo pore. Domače britje obraza je v bistvu DIY različica profesionalnega dermaplaninga, kjer estetik s skalpelom podobnim orodjem postrga najvišjo plast kože. Dermatologi bi zagotovo podpirali tvojo odločitev o začetku britja obraza, saj ti bo obrit obraz zagotovo dvignil tudi samozavest!

Prednosti britja

#1 Britje lušči in pomlajuje kožo na obrazu

Poleg odstranjevanja dlak se z britjem znebiš odmrlih kožnih celic na obrazu, ki lahko zamašijo pore in povzročijo mozolje. Prav tako uravnovesi tvojo polt (temnejši deli obraza se posvetlijo – pigmentni madeži). Če potegneš črto - tvoja koža bo bolj sveža, mehkejša in manj nagnjena k aknam

#2 Britje omogoča lepše nanašanje in obstoj ličil

Ko majhnih dlačic in odmrlih kožnih celic ni več, se lahko vlažilne kreme in drugi izdelki za nego kože lažje vpijejo v kožo in delujejo učinkoviteje. Nanos pudra in njegov obstoj te bo pustil brez besed!  Vendar pozor, saj naj bi po britju počakala vsaj 12 ur, da se naličiš. Tako imajo mikro odrgnine čas, da se zacelijo – sicer bi lahko prišlo do okužbe.

#3 Britje je preprosto in poceni v primerjavi s profesionalnimi tretmaji

Če je britje obraza pravilno opravljeno, je neboleč in preprost postopek. Je tudi poceni – vse, kar moraš plačati je britvica in kateri koli vlažilni gel ali gel za britje. To je tudi dokaj hiter postopek (vsekakor hitrejši od potovanja na obisk v salon in nazaj). Britje je tudi način odstranjevanja dlak brez uporabe močnih kemikalij, kar je zagotovo velika prednost.

 

Slabosti britja

  1. Britje lahko povzroči vraščene dlake: Vraščene dlake se pojavijo, ko se kratke, sveže obrite dlake zakrivijo in zrastejo nazaj v kožo, kar povzroči nadležne rdeče izbokline. Piling pred in po britju lahko pomaga preprečiti nastanek vraščenih dlak. Britje občutljive, suhe ali k aknam nagnjene kože lahko povzroči rdečico ali izbruh aken. Britje po aknah lahko povzroči okužbo ali brazgotinjenje. Zelo je pomembno, kako boš svojo kožo negovala po britju!
  2. Britje lahko povzroči »senco«: Če imaš precej svetlo kožo, a temne, goste dlake na obrazu, obstaja možnost, da bo nastala senca. To se najpogosteje zgodi tam, kjer so dlake najbolj grobe, na primer na bradi ali zgornji ustnici.
  3. Britje zahteva redno nego: Odvisno od vsake ženske, ampak dlake rastejo relativno hitro - zato se boš morala pogosto briti (verjetno nekajkrat na teden ali vsak drugi dan). Prav tako boš morala obraz navlažiti pred in po vsakem britju, da ga zaščitiš pred mehanskim odstranjevanjem dlak in odmrle kože.

Ali bodo moje dlake zaradi britja gostejše in temnejše?

Ne, z britjem tvoje dlake ne postanejo gostejše ali temnejše. Ko se obriješ, postanejo dlake na tvojem obrazu tope. Ko zrastejo, se lahko zato zdijo debelejše ali grobejše, vendar je to samo zato, ker konica dlake ni več koničasta.

Če so dlake videti temnejše kot običajno, je to le zato, ker še niso bile veliko izpostavljene sončni svetlobi. Ko bodo rasle, se bodo posvetlile in zmehčala do običajnega videza, zato kar brez skrbi.

Nasveti

  1. Britvico pred pričetkom namočiš v toplo vodo, nato pa še v alkohol, da jo primerno razkužiš. Potem jo ponovno namočiš v toplo vodo, da dobro spereš alkohol.
  2. Če nisi prepričana, ali je britje prava stvar zate, potem prvo poskusi s kombinacijo laserskega odstranjevanja dlak ali voskanjem.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title