hair
tipsandtricks

Brez šale! To bo absolutno izboljšalo razdraženo lasišče.

Vsake toliko časa se naše lasišče sooči z razdraženostjo, prhljajem in vztrajnim srbenjem. Tovrstne težave ima lahko vsak, večina strokovnjakov pa se strinja, da te niso posledice slabe higiene posameznika. Podobne težave z izpadanjem ali redčenjem las so dober razlog za obisk strokovnjaka, obstaja pa nekaj možnosti brez zdravljenja na recept, ki lahko razdraženo in luskasto lasišče ohladijo, pomirijo in nahranijo.

0

Te skrbi razdraženost lasišča in se mu želiš izogniti? Čeprav so prhljaj, srbenje in suhost razmeroma pogoste težave, obstaja več načinov za ohranjanje dobrega zdravja lasišča, da bi jih preprečili. 

 

Od visokokakovostnih šamponov in balzamov do olj za hitrejšo rast las in sredstev, ki se ne izpirajo, se trudimo po najboljših močeh zagotoviti, da so naši lasje videti zdravi, sijoči in žametni. Žal mnogi med nami ugotovimo, da so naši napori izničeni, ko se soočimo z grozljivo težavo suhega, srbečega in razdraženega lasišča. Ne samo, da lahko to povzroči neizprosno nelagodje, ampak tudi slabo samozavest, ko je treba stopiti v javnost.

Osnova za lepe lase se začne pri korenu, torej, pri lasišču.

#1: Posveti pozornost sestavinam izdelkov za lase in lasišče

Predvsem pomembna je pozornost na sestavine izdelkov za nego las, kamor spadajo sulfati, parabeni, formaldehidi, silikoni in sintetične dišave kot najpomembnejše sestavine, ki se jim je treba izogniti. Silikoni načeloma dajejo našim lasem željen sijaj, vendar se pojavi težava, ko ugotovimo, da odbijajo vodo in preprečujejo, da bi lasje in lasišče dobili potrebno vlago. Parabeni in formaldehidi so konzervansi, ki jih koža absorbira in kasneje povzročajo alergije in draženje.

Namesto tega poišči izdelke s hranilnimi sestavinami, kot je keratin, in esencialnimi maščobnimi kislinami, kot sta omega-3 in omega-6, ki bodo tvojemu lasišču dodale vlago. Suho lasišče lahko neguješ tudi z vlažilnim sredstvom, kot je gel aloje vere, in zapečatiš hidracijo z lahkim oljem, kot je arganovo.

#2: Prepogosto umivanje las je lahko velika težava!

Vsak ekspert, ki se ukvarja z lasmi, bi svoji stranki svetoval, naj se izogiba draženju lasišča s prepogostim umivanjem las. Ko preveč umivamo lase, odstranimo naravna olja, ki jih potrebujemo za hidracijo las in lasišča. Naše lasišče mora imeti na voljo vsaj nekaj časa, da si odpočije in se vzpostavi naravno ravnovesje. Tako je priporočljivo, da med posameznimi umivanji las mineta vsaj dva dneva, še bolje pa bo, da počakaš vsaj tri dni. Naravne maščobe pripomorejo k temu, da so lasje videti sijoči in gladki.

#3: Nežen piling lahko olajša tovrstne muke

Pilingi lasišča se uporabljajo za krepitev zdravja lasišča z odstranjevanjem nakopičenih izdelkov. Z njimi lahko poživiš lasne mešičke, ki so lahko zamašeni zaradi kopičenja odmrlih celic, umazanije in podobnega. To pomaga ublažiti suho lasišče tako, da omogočiš naravnim oljem las in lasišča, da pridejo do izraza. Če imaš prhljaj, so pilingi lahko v pomoč pri odstranjevanju prekomerne rasti kvasovk.

#4: Poskusi z masažo lasišča

Ni boljšega občutka od masaže lasišča. V bistvu gre za suho krtačenje glave, ki poleg čudovitega občutka, poveča obtok krvi in brez posebnega truda zrahlja morebitne nakopičene nečistoče, zaradi česar bo tvoj šampon pri uporabi veliko bolj učinkovit. Pri masaži lahko uporabiš tudi olje proti prhljaju, ki ga pustiš delovati uro ali dve in spereš med umivanjem las.

 

 

Suho lasišče je pogosto stanje, povezano s srbenjem, rdečico in luščenjem. Na srečo je to mogoče zdraviti z zgoraj naštetimi nasveti. Če pa se soočaš s kroničnim suhim lasiščem, je vredno obiskati dermatologa, da ti potrdi diagnozo in ti svetuje zdravljenje na recept. Zdravo lasišče je ključ do zdravih in čudovitih las, saj se osnova za lepe lase začne pri korenu, torej, pri lasišču.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title