nails

S to barvo nohtov nikakor ne moreš zgrešiti!

Francoska manikura nikoli ne gre izven stila, kajne? Poleg bele barve laka ti predstavljamo še štiri druge, ki so v letošnjem letu prava senzacija in se jim nikakor ne boš morala upreti. Preden pa boš svoje nohte okrasila s prelepimi barvami, bodi pazljiva na pravilno urejen noht, ki bo omogočil obstoj laka tudi do nekaj tednov.

0

Dandanes je življenje lahko precej stresno in zaposleno. Med preživljanjem prostega časa s svojo družino, kariero in vodenjem gospodinjstva želimo ženske izgledati in se počutiti dobro. »Počutiti se dobro«, lahko za marsikatero pomeni že to, da ima popolno manikuro, ki se po nekaj dneh ne začne krušiti.

 

Če imaš dovolj prostega časa in si sama zelo spretna ter si urejaš nohte kar doma, moraš  pri tem upoštevati 5 nasvetov, s katerimi boš ohranila obstojnost laka in njegov sijaj tudi do več tednov. Zagotovi si popolno manikuro doma v samo 4 korakih:

1. PILJENJE NOHTOV

Pred piljenjem nohta se prepričaj, da so nohti popolnoma suhi, saj lahko v nasprotnem primeru piljenje mokrih nohtov povzroča cepljenje. Zaobljeni nohti, ki segajo čez rob konice prsta, vedno izgledajo elegantno.

Večkrat pa se pojavi vprašanje, kakšna je sploh pravilna tehnika piljenja? Če boš želela obvladovati piljenje nohta, kot v profesionalnem salonu, boš ne samo morala poznati metodo piljenja, temveč tudi vedeti, s čim je najboljše piliti nohte. Priporočamo steklene pilice in ne samo zato, ker so videti boljše, ampak ker ne puščajo majhnih prask na robu vašega nohta, ko si ga piliš. Ko izbereš pravo pilico, moraš poznati metodo pravilnega piljenja, ki ni piljenje naprej in nazaj, oziroma »žaganje«. Kako si torej pravilno piliti nohte?

  • Pilico za nohte postavi pod kotom 45 stopinj.  Začni jo vleči od ene strani nohta do sredine in zaokroži vogal po želji. Koliko boš zaokrožila na vogalu, je odvisno od tvoje željene oblike. Če želiš imeti tako imenovano »mandelj« obliko boš ob straneh še bolj pilila, medtem, ko pri »kvadratni« obliki pilice ne bo potrebno nagibati veliko. 

  • Po nekaj potezah boš enako naredila na drugi strani nohta, dokler obe strani ne izgledata enakomerno.

  • Nato poglej roko in oceni, ali se da še kaj popraviti.

Če si želiš večjega  izziva in bi si nohte raje izoblikovala drugače, poznamo nekaj trenutnih najbolj »trendy« oblik:

  • »mandelj« - ima zožene stranice, ki se srečajo na vrhu.

  • »balerina« - oblika spominja na baletni čevelj, kjer se robovi ožajo in na konici srečajo.

  • »ovalna«

  • »sttilletto« - je oblika, ki je popolnoma »špičasta«.

 

 

2. NAMOČI NOHTE

Na roko nanesi bogato vlažilno kremo z vitamini in nato nohte za pet minut namoči v toplo milnico, da zmehčaš obnohtno kožico. Obnohtna kožica je odmrli delček kože, ki se pritrdi na nohtno ploščo na dnu nohta. Obnohtne kožice nikoli ne smeš trgati, vendar moraš štrleč del odrezati, s kar se da najboljšimi škarjicami, ki jih premore tvoja toaletna torbica. Če pri rezanju še nisi tako vešča, ti priporočamo, da namesto rezanja obnohtno kožico samo potisneš nazaj z leseno palčko za manikuro. Priporoča se uporaba čistila za obnohtno kožico in klešče, ki sta fantastična izdelka in ti pomagata varno odstraniti kožico iz podnohtja. Ko si noht uredila,  je treba vso umazanijo in odvečno olje odstraniti z robčki ter pripraviti noht za piling.

 

3. NANESI OSNOVNI PREMAZ

Ko se noht popolnoma osuši nanesi dva tanka sloja laka na vsak prst in počakaj nekaj minut, da se ta posuši. Ko se osnovni premaz posuši, ne pozabi še prevleči nadlaka tudi po zgornjem delu vsakega nohta.

4. OČISTI MOREBITNE MADEŽE

Ko so nohti popolnoma osušeni, s palčko za ušesa, namočeno v odstranjevalec laka, odstrani barvo zunaj robov nohta. Po koncu odvečne barve laka lahko na roke naneseš  še en sloj vlažilne kreme, da boš imela res mehko in sijočo kožo rok.

 

Ne glede na to, ali imaš raje gel lak, akril ali tradicionalni lak za nohte je tukaj seznam 5 najboljših izbir barv za nohte, ki se podajo kar vsaki.

FRANCOSKA MANIKURA/ NOHTI Z BELIMI KONICAMI

Ni važno, ali boš belo barvo nanesla na konice prstov na rokah ali nogah, je narejena francoska manikura primerna za vse priložnosti in vse odtenke kože. Je vsestranska, in če jo naredite dobro, bodo tvoji nohti videti čisti in urejeni, dokler jih ne urediš ponovno. Danes pa je vse bolj v stilu ombre francoska manikura. Si že slišala zanjo? Ombre je kot nalašč za vse tiste, ki si ne utegnejo urediti nohtov v salonu, saj zelo dobro skrijejo rast nohtov, še posebej,  če dodaš nekaj nežnih poslikav, kot je zlata črta skozi noht.

LILA NOHTI

Lila barva je še posebej popularna v poletnih in pomladnih mesecih. Lila barva nohtov se dobro opazi v kombinaciji z večino barve oblačil, od modro, sivih, tudi do rumenih barv obleke. Vendar moramo pri lila barvi paziti, da so nohti narejeni okusno, torej brez nepotrebnih poslikav nohta, saj lahko drugače izpadejo preveč »kičasto«.

KLASIČNI RDEČI NOHTI

Rdeč lak za nohte je vedno primeren, ne glede na to kaj boš nosila oblečeno. To je brezčasna barva nohtov, ki izžareva samozavest, eleganco in ženstvenost. Malenkost drugačna, vendar kljub vsemu zelo podobna barva je tako imenovana bordo barva. Bordo je rdečkasto-vijoličen odtenek, ki je enako drzen in primeren za hladnejše dni kot klasično rdeč.

KRATKI ČRNI NOHTI

Črna barva nohtov je najlažji način, da boš izgledala urejeno in fascinantno. Črna barva bo pristajala vsaki prefinjeni obleki. Nekatere ženske je strah uporabe črnega laka za nohte, saj ne želijo izgledati preveč gotsko, vendar če boš črno barvo nanesla na malenkost krajše nohte, bo ta videti precej bolje.  

BEŽ ALI NUDE NOHTI  

Bež ali nude je nevtralna barva nohtov, ki je najbolj odvisna od tvoje barve kože. Srednja in temnejša barva polti običajno pristaja k vsakemu odtenku nude, obratno velja za svetlejšo polt. Zato ti svetujemo, da eksperimentiraj, pri čemer bodi pozorna na hladne in tople odtenke. Nekateri menijo, da je nude barva dolgočasna, vendar lahko v tem primeru k svojim nude odtenkom sama dodaš nekaj okraskov, kot je naprimer poslikava manjših rožic na nohtu ali pa razne pikice in črte v črni barvi. Lahko pa nude barvi dodaš tudi kakšne nalepke, ki jih kupiš v vseh trgovinah, ne samo specializiranih salonih.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title