skin

Ali veš kolikšna je pravilna količina izdelkov za nego kože, ki jih uporabljaš?

Dobra rutina nege kože je ključnega pomena za ohranjanje zdravega in mladostnega videza kože. Toda s toliko razpoložljivimi možnostmi je težko vedeti, koliko posameznega izdelka bi morala uporabiti. Ko si odkrila pravilen vrstni red izdelkov za nego kože, je čas, da raziščeš, koliko posameznega izdelka moraš uporabiti. V nadaljevanju si preberi, koliko izdelkov za nego kože je treba uporabiti, in odkrijte skrivnosti za čarobno kožo.

0

Nasveti za uporabo izdelkov za nego kože 

Preden odkriješ idealne količine posameznih izdelkov za nego kože, imej v mislih naslednje čarobne nasvete za nego kože:

  1. Splošno pravilo pri negi kože je, da izdelek naneseš v vrstnem redu od najtanjšega do najdebelejšega. Tako lahko sestavine prodrejo v kožo in jo nahranijo, ne da bi debelejši izdelki povzročili oviro.
  2. Ne domnevaj, da več izdelkov, kot jih uporabiš, bolje je. Kako dobro izdelek prodre v kožo, je odvisno od številnih različnih dejavnikov, vključno z molekulsko maso in pH. Če na obraz naneseš preveč izdelkov za nego kože, jih bo nekaj šlo v nič in morda ne bodo prinesli kar se da najboljših rezultatov.

Čistilno sredstvo za umivanje obraza

Čistilno sredstvo za obraz nanesi na obraz dvakrat na dan v velikosti lešnika. Vendar je način nanašanja čistilnega sredstva veliko pomembnejši od količine, ki jo uporabiš. Čez dan je namreč tvoja koža izpostavljena zunanjim dejavnikom, vključno z umazanijo in onesnaženostjo, ponoči pa jo moraš očistiti, da odstraniš ličila, zato je za najboljše rezultate treba čistilno sredstvo za obraz uporabljati dvakrat na dan. Enostavno ga nanesi kot prvo stvar zjutraj kot del dnevne rutine za nego kože, da navlažiš, nahranite in polepšate videz kože pred preostalimi postopki za nego in ličenje. Ponoči pa ga uporabi kot korak pred tonikom kot del večerne nege kože.

Glinena maska 

Če uporabljaš glineno masko, jo moraš na obraz nanesti le tanek sloj. Glinene maske, formulirane z glino, delujejo tako, da iz zamašenih por izvlečejo umazanijo in nečistoče, zato so idealne za mastno kožo. Pri nanosu se ne pozabi izogniti predelu okoli oči. Masko preprosto nanesi od sredine obraza navzven, z gibi proti liniji las in vratu.

Toner

Ko gre za tonik, micelarno vodo in druge tekočine, se veliko ljudi zanaša na bombažne blazinice ali krpice za večkratno uporabo, vendar tako izgubiš veliko izdelka. Zato ti priporočam, da tonik iztisneš neposredno v dlan. Potrebuješ 3 do 5 kapljic tonika, ki ga z roko nežno vtri po vsem obrazu. Pri tem se izogibaj očem, nosnicam in neposredno okoli ust, da se izogneš draženju. Če imaš suho ali mešano kožo, morda ne boš potrebovala niti toliko tonika, saj bi lahko to še bolj izsušilo tvojo kožo.

Serum

Majhna količina seruma je zelo učinkovita. Zato da pokriješ celoten obraz, vrat in prsni koš, potrebuješ največ 3 do 5 kapljic iz pipete. Za najboljši učinek nanesi serum takoj po toniku, ko je koža še vlažna. Vlažna koža naj bi bila 10-krat bolj prepustna kot suha, zato bodo sestavine prodrle globlje v kožo. Serum nežno vtri v kožo, dokler se popolnoma ne vpije.

Krema za oči

Področje okoli oči je majhno, vendar lahko pravilna uporaba kreme za oči privede do mogočnih rezultatov proti staranju. Količina v velikosti graha, nežno iztisnjena iz tube, zjutraj in zvečer, je vse, kar potrebuješ za širok in svetlejši videz okoli oči. V nasprotju s splošnim prepričanjem krema za okoli oči ni namenjena samo za pod očmi, ampak tudi nad njimi in okoli njih.

Kremo za oči uporabi le v velikosti graha 

Vlažilna krema

Ne glede na to, koliko vlažilne kreme uporabiš, je pomembno, kako jo naneseš. Počakaj z nanosom vlažilne kreme, dokler se koža po nanosu seruma popolnoma ne izsuši, saj boš tako omogočila, da se serum v celoti vpije, ne pa da ga vlažilna krema nato razredči. Ko je čas za nanos vlažilne kreme, jo na kožo nanesi v velikosti lešnika in jo vtri po celotnem obrazu - tudi to bo pomagalo spodbuditi prekrvavitev in ustvariti bolj privzdignjen videz obraza.

SPF zaščita

Saj veš, kako je s tem: ne glede na letni čas, temperaturo ali pogostost gibanja zunaj je pomembno uporabljati kremo za zaščito pred soncem, saj te lahko zaščiti pred UV žarki, ki lahko prodrejo skozi okna in celo skozi najbolj oblačno nebo. Praviloma tvoj obraz, vrat in prsi potrebujejo vsaj eno zvrhano čajno žličko izdelka SPF, da kožo ustrezno zaščitijo. To je približno dva prsta - to količino lahko preprosto določiš tako (ne da bi brskali po predalu za jedilni pribor), da iztisneš izdelek v črte vzdolž kazalca in sredinca, nato pa to količino naneseš na obraz. Nato nanesi običajno kremo za sončenje še na preostale dele telesa.

Olje za obraz

Tako kot pri serumih tudi pri olju za obraz velja, da je majhna količina olja za obraz več kot primerna. Priporočam ti 1 do 2 kapljici za mastno kožo in 3 kapljice za vse druge tipe kože – to je vse, kar potrebuješ, da polepšaš videz svoje polti. Priporočam ti, da olja za obraz uporabljaš le zvečer, da ne bi vplivala na dnevno zaščito pred soncem, in ne pozabi, da je olje za obraz treba nanesti po nanosu vlažilne kreme. Če jih naneseš po vlažilni kremi (in ne pred njo), lahko olja za obraz pomagajo ohraniti vse vlažilne lastnosti kreme ali gela, ki ga uporabljaš.

Si do sedaj uporabljala pravo količino izdelkov za nego kože?

Skratka, prava količina izdelkov za nego kože se lahko zelo razlikuje od osebe do osebe, odvisno od tipa kože in življenjskega sloga. Pomembno si je zapomniti, da je uravnotežen pristop ključnega pomena – uporaba preveč izdelkov lahko povzroči draženje in suhost, medtem ko uporaba premajhne količine lahko pusti tvojo kožo nezaščiteno. Vzpostavitev popolnega ravnovesja med obema je ključnega pomena za ohranjanje splošne zdrave kože vse življenje.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title