skin
trendalert
DIY

Ali odstranjevanje dlak s sladkorno pasto res deluje?

Kot ima vsak izmed nas najljubši letni čas, to velja tudi za metodo odstranjevanja dlak – vsak ima svojo najljubšo. Odkrito povedano, popolnega načina za odstranjevanje neželenih dlak ni. Britje ne nudi dolgotrajnega učinka, voskanje je za nekatere neznosno boleče, uporaba depilatorjev in epilatorjev pa je prav tako lahko neuspešna. Če bi iskali vsaj približno idealen način odstranjevanja dlak, je sladkorni tretma morda pravi odgovor.

0

Kaj je sladkorni tretma za odstranjevanje dlak?

Pri odstranjevanju dlak s sladkorjem se uporablja lepljiva, gelu podobna pasta. Ta je sestavljena iz limone, sladkorja in vode. Je varna, naravna in brez kemičnih dodatkov. Nanesemo jo na področje z neželenimi dlakami in ga nato odstranimo v smeri rasti dlak. Dobra stran sladkorne paste je, da se ne prilepi na vrhnjo plast kože, ampak zgolj odstrani dlake od korenine (čebulice na koncu dlake), zato je ta način še posebej učinkovit pri vraščenih dlakah.

Težko je verjeti, da lahko nekaj, kar poznamo in obožujemo kot sopotnika ob jutranji kavi, pomaga pri odstranjevanju dlak. Kožo najprej očisti. Dodaš lahko otroški puder, ki bo ustvaril plast med kožo in sladkorno pasto. Ko je koža pripravljena, se oblikuje sladkorna pasta in se rahlo topla nanese na kožo proti smeri rasti dlak.

 

Kot pri depilaciji lahko poškodba lasnega mešička ob doslednem vzdrževanju povzroči zmanjšanje rasti dlak. Še boljše: dlake, ki ponovno zrastejo, so tanjše in redkejše.

Opozorilo: Da bo sladkorni tretma deloval, potrebuješ približno četrtino centimetra dolge dlake.

Na katerih delih telesa lahko odstraniš dlake s sladkornim tretmajem?

Sladkorna depilacija je dovolj nežna za občutljivo kožo, zato se lahko uporablja na vseh delih telesa (povsod, kjer bi se depilirali z voskom).

Pod pazduhami: Izkušena kozmetičarka ti lahko dlake pod pazduhama odstrani v petih minutah.

Roke: Glede na dolžino rok (in glede na predhodno britje/depiliranje) traja sladkorna depilacija približno 30 minut.

Bikini predel: Na tem predelu je koža bolj občutljiva, zato lahko tretma traja od 30 do 45 minut.

Noge: Če si začetnica, začni tukaj. Postopek traja nekje 45 minut zaradi večje površine.

 

Kjer je aktivna kožna bolezen, se sladkornemu tretmaju odpovej, saj se lahko težava poslabša. Sladkorni tretma se lahko izvaja tudi na obrazu, vendar kot začetnica v tej tehniki to območje prepusti izkušenim. Naj bo jasno, da sladkorni tretma ne boli tako kot voskanje. Pasta se ne prilepi na žive kožne celice, temveč le na dlake in odmrle kožne celice, kar zagotavlja manj draženja in nelagodja. Zaradi odstranjevanja dlak s koreninami je dejavnik bolečine še vedno prisoten, vendar pa bo sčasoma zaradi stanjšanja dlak postopek manj boleč. Najpomembnejše je, da začneš s čisto, suho kožo, ogledalom in trdo ali srednje trdo sladkorno pasto. Mehkejša je pasta, manj je boleča, vendar jo je težje manevrirati.

Poskrbi za nego kože po odstranjevanju dlak

Čeprav je postopek odstranjevanja dlak dokaj enostaven, je nega kože po tretmaju zelo pomembna. Odvečno sladkorno pasto odstrani z mokro brisačo (hladna voda je idealna za zapiranje por). Nekaj ur se izogibaj vadbi, sedenju v kadi, masažni kadi, savni ali čemur koli povzroči visoko temperaturo. Prhanje je dovoljeno, s pilingi pa je treba počakati dodatnih 24 ur.

Da bi se izognila vraščenim dlakam je priporočljiva dosledna uporaba pilinga. Salicilna kislina je odlična za piling, vitamin E in aloje vera pa za vlaženje kože po tretmaju.

Kako dolgo trajajo rezultati sladkornega tretmaja?

Rezultati sladkorne depilacije običajno trajajo približno tri do pet tednov, odvisno od področja in hitrosti rast dlak. Lepota sladkorne depilacije je v tem, da lahko sčasoma zmanjša rast dlak, kar pomeni, da bo že naslednjič tretma manj boleč in hitrejši.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title