lashes

Ali je varno narediti lash lift kar doma?

Danes se ženske pogosteje odločimo za lepotni poseg, s katerim želimo prihraniti denar in obisk salona ter tako poskušamo posege opraviti kar v udobju našega doma. Ampak ali je varno, da posege izvajaš kar doma, še posebej, če ta poseg vsebuje nanašanje kemičnih raztopin okoli očesa? Na to vprašanje so mnogi znani strokovnjaki odgovorili takole:

0

KAKŠNA JE RAZLIKA MED LASH LIFTOM IN LASH PERMOM?

Lash lift je podoben način vihanja trepalnic, le da pri lash liftu uporabljamo novejše in boljše izdelke ter tehnike, kot pri lash permu. Lash lift pomeni zdravljenje, ki izboljša, privzdigne in ukrivi tvoje naravne trepalnice. Če boš na spletu iskala razne paketke, ki bi jih lahko uporabila kar doma, ne bodi presenečena, če boš naletela na oba izraza, ker se oba uporabljata za trženje enakega izdelka.

ALI KODRANJE  POŠKODUJE TREPALNICE?

Lash lift postopek je običajno varen, če je opravljen profesionalno, vendar to ne pomeni, da kljub temu ne more priti do poškodb tvojih trepalnic ali vek, še posebej če uporabljaš komplete za domačo rabo. Uporaba teh kemikalij na trepalnicah povzroči spremembo kakovosti trepalnic kot tudi izpadanje. Ko na trepalnice naneseš raztopino ter jo pustiš delovati predogolo,  lahko svoje trepalnice poškoduješ, zato je zelo pomembno, da ta poseg opraviš pri strokovnjakih, ki so za to posebej usposobljeni in uporabljajo kakovostne izdelke

ALI JE VARNO NAREDITI LASH LIFT KAR DOMA?

Dvigovanje trepalnic NI priporočljivo narediti doma. Uporaba kemikalij na tvojih trepalnicah jih lahko draži ali celo poškoduje celice na površini tvojega očesa. Drugi možni stranski učinek uporabe kompleta za lash lift je lahko kontaktni dermatitis, alergijska reakcija ali pekoč občutek na koži vek, ki lahko povzroči otekanje okoli očesa. Pri metodi lash lifta je zelo pomembno, da poznamo korake, katere moramo pri nanosu upoštevati. Če koraki niso opravljeni po pravilnem vrstnem redu in sestavine niso nanešene na pravilen način ali niso pravilno odstranjene, lahko to povzroči izgubo trepalnic. Zelo pomembno pri nanosu je tudi, da imate zaprte oči. Ali si lahko torej predstavljate, da imate pri nanašanju doma vedno zaprte oči?  

Glede na vsa tveganja strokovnjaki tako priporočajo, da ne uporabljate komplete same doma, vendar za to poiščite strokovno pomoč in nekoga, ki je bolj pozoren, dobro obveščen in izkušen o nanosu.

 

Če pa res ne želite za takšen postopek porabiti toliko denarja, ti svetujemo nekaj izdelkov, s katerimi lahko sama izboljšaš obstojnost svojih trepalnic brez uporabe nevarnih kemikalij.

  • SERUM – nanj prisegajo mnoge vplivnice, ki ga uporabljajo za izboljšanje trepalnic. Serum spodbuja videz daljših in obstojnih trepalnic v štirih do šestih tednih. Serum vsebuje mnogo vitaminov, ki so v pomoč pri poudarjanju kratkih in razredčenih trepalnic in popolni za obnovitev lomljivih in poškodovanih trepalnic.
  • VIHALNIK TREPALNIC – so nepogrešljiv pripomoček v vsaki kozmetični torbici. Z njim boš lahko svoje trepalnice privihala do popolnosti in jih s tem optično podaljšala. Polega tega, je zelo enostaven za uporabo.
  • LASH MASKARA – je maskara, ki ti zagotovi daljše, obstojnejše in bolj dvignjene trepalnice samo po prvem nanosu in se brez truda ob koncu dneva samo izpere s toplo vodo brez vatiranih blazinic in odstranjevalca. Zagotavlja dolgotrajno obstojnost brez madežev, odporno na potenje in ti zagotovi, da bodo tvoje trepalnice sčasoma postale močnejše in bolj svilnate.

SE DVIGOVANJE TREPALNIC SPLAČA?

Profesionalno dvigovanje trepalnic se vsekakor splača, vendar moramo biti pri tem previdne, da izberemo res strokovnjaka, ki obvlada metodo dvigovanja. Odsvetujemo kakršne koli posege dvigovanja trepalnic v svojem domačem okolju, brez strokovnega nadzora, saj so navsezadnje tvoje oči vredne več kot denar, ki ga prihraniš z nakupom kompleta za podaljševanje doma. S profesionalno narejeno metodo boš tako postala še samozavestnejša, tvoje trepalnice pa bodo zavidanja vredne.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title