nails

Ali gel manikura res škoduje tvojim nohtom?

Ženske dajemo velik poudarek na zunanji videz. Sem spadajo tudi nohti. Če želimo imeti urejene nohte vsak dan, vse dni v tednu, je to kar zahtevno, razen če redno hodimo na gel manikuro. Vendar vse bolj pogosto pa se pojavlja vprašanje ali gel manikura nohtom res škoduje? Če te zanima, potem beri dalje.

0

Manikura je zabaven način, da si privoščiš malo dodatnega razvajanja. Tradicionalni laki za nohte lahko ustvarijo barvo, modele in teksture, ki si jih hrepenela poustvariti na svojih nohtih, toda če si preplavljena s praktičnimi projekti ali si obtičala pri pomivanju posode, boš morda opazila, da se lahko tvoj lak začne krušiti že v nekaj dneh po tem, ko jih namažeš. Tega je sedaj konec. Z gel manikuro lahko dobiš nohte, kot si jih vedno želela.

Kaj sploh je gel manikura?

Manikura z gelom je storitev, ki uporablja lak na osnovi gela in zahteva UV ali LED lučko, da se lak strdi in pritrdi na tvoje nohte. Gel lak je obstojnejši od običajnega laka in medtem ko se običajni lak lahko odkruši že v dveh do treh dneh, je gel običajno obstojen do več tednov.

Medtem ko je manikura z gelom videti tako kot tvoja običajna manikura, so dodatne prednosti te, da traja dlje, je super sijoča ​​in tvojim nohtom daje trdnejši občutek. Poleg tega je lepota manikure z gelom ta, da se zanjo lahko odloči vsak, ne glede na to, ali so tvoji nohti super kratki ali dolgi.

Kako obstojna je gel manikura?

Največja prednost gel manikure je ta, da je dolgo obstojna. Manikura z gelom lahko traja do dva tedna z ustrezno pripravo nohtov in nego doma, kot sta olje za obnohtno kožico in losjon za roke. In če si ekstra previdna, lahko obstojnost podaljšaš do kar štiri tedne ali še več.

Koliko stane gel manikura?

Cena gel manikure je odvisna od tega, kje živiš in kakšen videz si želiš. Najbolj pogosto se osnovni enobarvni gel nohti začnejo med okoli 20 do 30 evrov. Toda, če si boš zaželela noro poslikavo na vsakemu nohtu posebaj, lahko to na koncu nanese na 40 evrov ali še več.

 

Ali se manikura z gelom res izplača?

Za kup dogodkov, kot so maturantski ples, razgovori za pripravništvo in družinske počitnice, so gel nohti lahko odlična rešitev. Če pa gre le za eno noč, ali imaš omejen proračun, se boš morda želela odločiti za običajno manikuro.

Ali gel manikura poškoduje tvoje nohte?

Ne, če je storitev opravljena pravilno in profesionalno! Lahko pa je poškoduje tvoje nohte v primeru neustrezne priprave, nanosa in odstranitve nohtov. Pogosta napačna predstava je, da UV lučka poškoduje tvoje nohte, čeprav je v resnici postopek odstranjevanja običajno najbolj škodljiv del.

Kako varno odstraniš gel manikuro?

Nohtov nikoli ne trgaj! Gel lahko varno odstraniš v salonu na tvojem naslednjem terminu, ali pa jih odstraniš kar sama v obdobju svojega doma.

 

Kako lahko sama varno odstraniš gel manikuro kar doma?

  1. Vzemi steklenico 100% acetona in stekleno posodo.
  2. Nohte namoči v aceton za približno tri minute.
  3. Želatinasto snov nežno postrgaj s potiskalom za obnohtno kožico iz lesene palčke.
  4. Ko popolnoma vse odstraniš, nohte nežno spili.
  5. Navlaži nohte z oljem za obnohtno kožico ter kremo za roke.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title