skin
trendalert
whattheexpertssay
wellness
selfcare

Advanced Skin Cycling-nova različica nege kože Dr. Whitney Bowe, ki je obnorela socialno omrežje TikTok

Lansko leto je svet kozmetike pretresla metoda večerne nege obraza, ustvarjena tako za poznavalce nege kože kot tudi za laike, za pomoč pri obnovi kožne bariere (zaščitne plasti kože) in tako doseganje čudovitega videza. Dr. Whitney Bowe, dermatologinja, ki je ustvarila omenjeno metodo, je kasneje šla še korak naprej. Tako je na svet prišla ''Advanced skin cycling'' metoda (napredna ''skin cycling'' metoda), ki ti jo predstavim spodaj.

0

Nova metoda je namenjena vsem, ki so starejšo verzijo skin cycling-a že dobro osvojili, zato si, če nisi med njimi, najprej oglej ta TikTok posnetek

V čem se nova metoda razlikuje od stare?

Kot si ugotovila v zgornjem TikTok posnetku, je stara verzija metode sestavljena iz 4 zaporednih večerov, ki si sledijo tako: 1. večer narediš piling obraza, 2. večer se vse vrti okoli retinoidov, 3. in 4. večer pa sta namenjena počitku kože. Tako nova kot tudi starejša različica rutine ubirata pristop ''manj je več''. V čem sta si potem sploh različni? Novejša verzija temelji na bolj personaliziranem načinu nege kože obraza, prav tako pa opogumlja k močnejšemu pristopu uporabe izdelkov.

Kakšne novosti prinaša nova različica? 

1. Nanos retinoidov brez kremne podlage

Brez slabe vesti lahko preskočiš korak vlažilne kreme in seruma ter na očiščeno kožo takoj naneseš retinoide. Tako bo koža izdelek bolje absorbirala, s tem pa bo tudi učinek večji! 

2. Preskoči en večer za počitek kože

Če si ugotovila, da tvoja koža retinoide dobro prenaša, lahko brez problema preskočiš en večer za počitek kože. Tvoja nova rutina bo sedaj videti tako: 1. večer: piling, 2. večer: retinoidi, 3. večer: počitek, nato pa sledi ponovitev celotnega cikla. 

3. Dodaj še en večer, obarvan z retinoidi

Sedaj, ko si že skoraj prava mojstrica rutine, lahko poskusiš z naslednjim zaporedjem: 1. večer: piling, 2. in 3. večer: retinoidi, 4. večer: počitek. Če opaziš, da postane tvoja koža razdražena, se vrni na zaporedje pod 2. točko. 

4. Izberi retinoide z močnejšim delovanjem

Če tvoje kože dodaten večer retinoidov ni zmotil, lahko izbereš retinoide, ki so nekoliko močnejši. Dr. Bowe v tem primeru priporoča, da začneš ponovno s klasično metodo skin cycling-a (tisto iz TikTok posnetka zgoraj) z dodatkom močnejših retinoidov. Če se sama ne znaš odločiti, kateri so pravi za tvojo kožo, se lahko vedno posvetuješ s strokovnjakom za nego kože ali dermatologom, ki ti bo svetoval pri odločitvi. 

5. Uporaba pilinga z močnejšim delovanjem

Če nobena od prej omenjenih novosti ni povzročila slabe reakcije na tvoji koži, se lahko sedaj zares poigraš in poskusiš s pilingi, ki so nekoliko bolj močni. Dermatologinja, ki stoji za metodo, svetuje uporabo kemičnih pilingov namesto tistih z zrnci, saj grobi pilingi poškodujejo kožno bariero

 

Pri metodi je najpomembnejše, da novosti dodajaš postopoma. Izbereš lahko na primer tako močnejši piling kot tudi retinoide z močnejšim delovanjem, a ju skupaj v rutini uporabljaj le, dokler tvoja koža to zmore. Ko opaziš, da tvoja koža kakšnega izdelka ne prenaša dobro, se vrni korak nazaj. 

Dr. Bowe pravi:

Too much of a good thing is not always a good thing

Izdelke uporabljaj z občutkom in videla boš, kako hvaležna ti bo koža. 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title