skin
tipsandtricks

ADIJO podbradek!

S preprostimi tehnikami masaže obraza se lahko posloviš od podbradka in dosežeš tako imenovani "naravni lifting obraza" kar sam doma.

0

Nihče ne mara pogledati na sliko in ugotoviti, da bi bila ta popolna, ko le ne bi izgledalo, kot da imamo podbradek, imam prav? Če želiš to spremeniti, imam zate pripravljeno preprosto vsakodnevno rutino s pomočjo katere bo tvoj obraz izgledal kot tisti, ki ga vidiš na slikah zvezdnic in manekenk.

 

Z leti začne naša koža izgubljati prožnost, saj upadata raven kolagena in elastina. S pomočjo prehranskih dopolnil, krem, ipd. lahko do neke mere ohranjamo čvrstost naše kože, vendar se je tako imenovane "dvojne brade" nekoliko težje znebiti. A stvar ni nemogoča! S preprosto masažo obraza, ki ti bo vsak dan vzela le 10-15 minut časa, lahko dosežeš naravni lifting obraza in se posloviš od podbradka. Lahko ti povem, da sem metodo preizkusila tudi sama in moje ličnice še z nobenim countourjem niso izgledale tako dobro kot izgledajo sedaj.

 

Preden predstavim tehnike masaže obraza, s katerimi boš dosegel ta popolni look, moraš vedeti, da se podbradka znebiš tako, da izvajaš masažo celotnega obraza. Prav tako je dobro, da si pred masiranjem obraz očistiš in nanj naneseš vlažilno kremo za obraz, da bodo masažni gibi bolj gladko potekali. In zadnje, pri masaži lahko uporabljaš zgolj roke, ali pa se obrneš na nekatere pripomočke na trgu, kot sta "gua sha plate" in "roller valjček" za masažo obraza. 

link do slike: (https://www.pexels.com/photo/white-gua-sha-tools-placed-near-bouquet-of-flowers-on-marble-table-6621367/)

 

Začnimo pri čelu. Vlažilno kremo nanesemo na konice prstov in od sredine čela masiramo navzven proti lasišču. To naredimo vsaj 10- do 15-krat. Nadaljujemo z očmi. Kožo okoli oči nežno masiramo v smeri urinega kazalca in v nasprotni smeri urinega kazalca. Po petih krogih vsakega položimo dlan na oči za 15 sekund in ponovimo masažo. To naredimo vsaj 5- do 6-krat. Spravimo se še na ličnice. Zdaj z nosnega mostu drsimo proti ušesom. Nekajkrat ponovimo, nato pa s prstom potegnemo okrog ust in z njim drsimo proti koncu oči. Držimo se samo gibov vstran in navzgor in ne gibov navzdol. Zmasirajmo še spodnji del obraza. S palcem in kazalcem primemo brado in se z njima pomikamo od brade proti ušesu - v bistvu čez čeljust. To naredimo 10- do 15-krat. Za konec iztegnemo vrat navzgor, členke prstov nastavimo pod brado in potegnemo navzdol proti ključnici. Naredimo 10 ponovitev.

 

In to je to! Preprosto, kajne? Če si res želiš znebiti podbradka in dvigniti svoj obraz, se pridno drži zgornje rutine, pravim ti, deluje! 

 

 

 

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title