hair
makeup
trendalert

Matilda Djerf: lepotna senzacija družbenih omrežij

Kdo je Matilda Djerf, kako je postala senzacija na vseh področjih lepotne industrije, zakaj so njen sijoč make-up, ikonična pričeska in njena vsesplošna “estetika” povsem prevzeli socialna omrežja ter kako enak videz doseči tudi sami!

0

Res bi morali živeti pod skalo, da kot uporabniki družbenih omrežij, zlasti TikToka, še ne bi slišali zanjo. Pa če je morda res ne prepoznate po imenu, ste njen vpliv na lepotno industrijo v zadnjem letu zagotovo opazili. Popolne valovite lase, sijoč make-up, zarjavelo polt in sproščeno, a elegantno minimalistično modo je bilo opaziti na vseh koncih in krajih, ne le na spletnih platformah, vendar tudi na ulicah, v in na modnih revijah ter celo rdečih preprogah. Matilda Djerf je s svojim videzom lepotni svet povsem prevzela in postala ustaljeno ime med lepotnimi vplivneži

 

Kdo je Matilda Djerf?

Matilda Djerf prihaja iz Stockholma na Švedskem in je na družbena omrežja, takrat le Instagram, začela objavljati v letu 2016. Minili sta dve leti, preden se je, leta 2018, njena spletna kariera zares začela, čeprav sama trdi, da njen namen nikoli ni bil postati vplivnica in da je na družbena omrežja objavljala res le iz želje deliti svojo ljubezen do mode in lepote z drugimi. To je bilo njeno leto in njen vpliv je bilo videti povsod. Na TikToku se je pod ključem #MatildaDjerf  pojavilo nešteto število posnetkov z nasveti, kako doseči njen videz, od ličenja, oblačenja, do seveda njene ikonične pričeske, še preden se je platformi pridružila tudi sama, in ko se končno je, je v trenutku postala popolna senzacija ter skoraj čez noč dobila več kot 500 000 sledilcev (danes jih ima več kot 1.5 milijona). Enako je bilo na Pinterestu, kjer se je začela oblikovati prav posebna vrsta estetike povsem zasnovana na Matildinem modnem stilu, načinu ličenja in seveda laseh, ki je pred kratkim v zahvalo TikToku dobila tudi pravo ime, in sicer Vanilla Girl Aesthetic.

 

Vse večja prepoznavnost ji je omogočila številna sodelovanja z znanimi znamkami, najbolj prepoznavno s podjetjem Dyson in njihovim pripomočkom za kodranje las, saj je vsemu kar, je Matilda dala nase, pa naj je bila to ogrlica, balzam za ustnice ali olje za lase, povpraševanje nemudoma naraslo. Vendar se je Matilda kljub zavidljivemu uspehu, odločila, da se ji tako “prodajanje” ne zdi prav, ter da želi več nadzora nad lastno znamko in je tako leta 2019 ustanovila lastno podjetje imenovano, Djerf Avenue, ki se zavzema za trajnostno modo.

 

Danes je Matilda Djerf eno izmed najbolj prepoznavnih imen lepotne industrije. S svojo estetiko je povzročila eksplozijo na trgu izdelkov za nego obraza, v frizerskih salonih je povpraševanje po frufruju na zavesico naraslo kot nikdar dotlej, da o prodaji kodralnikov in navijalk sploh ne govorimo. Matildi je uspelo, o čemer mnogi vplivneži le sanjajo, postala je ustaljena znamka.

 

 

Zdrava koža za sijoč make-up

Matilda je svoj način ličenja res izpopolnila do zadnje podrobnosti, zato ni presenetljivo, da jo že od samih začetkov njene spletne kariere sledilci ob vsaki novi objavi prosijo za nasvete, kako doseči njen žareč in svež videz. Vendar, njena skrivnost ne leži v ličilih, temveč v njeni koži. 

Matilda zagovarja načelo, da je za dober videz v prvi vrsti pomembna skrb za telo, tako od zunaj kot od znotraj, in njegova nega, in enako velja za njen obraz. Zdrava koža sije sama po sebi in ne potrebuje preveč dodatnega urejanja, zato je skrb zanjo tako velikega pomena.

Vsaka koža potrebuje svojo nego, zato deljenje produktov, ki jih uporablja izrecno ona za svojo ni preveč uporabno, je pa Matilda v svojih objavah večkrat delila nekaj splošnih nasvetov, ki vam lahko pridejo prav:

 

Pijte dovolj vode

Vodo in hidriranje svojega telesa jemljemo preveč za samoumevno, vendar je res izjemno pomembno za zdravje naše kože. 

Krema za sončenje

Večina kremo za sončenje uporablja le v poletnih mesecih, pa še to le na morju, vendar dermatologi že na leta opozarjajo, da bi morali kremo z zaščitnim faktorjem nositi vsak dan in da prav ta napaka povzroča večino nepravilnosti na koži in hitrejše staranje.

Vsakodnevno čiščenje kože

Dobra jutranja in večerna rutina nege kože resnično naredi spremembo. Ni potrebno, da vaša rutina vsebuje 10+ korakov, pomembno pa je, da s kože vsak dan odstranimo ličila in drugo umazanijo, ki se na njej nabere čez dan.

 

Kar pa se tiče dejanskih ličil, Matilda prisega na načelo “manj je več”. Njen vsakodnevni videz zajema nanos lahke podlage, običajno kar le cc kremo ali pa samo korektor, veliko kremnega rdečila, bronzerja in osvetljevalca, naravno bleščeče senčilo nad očmi, maskaro in glos na ustnicah. 

 

Ikonična pričeska 

Matildini skandinavsko plavolasi lasje so najbolj prepoznavna značilnost njene znamke. Vendar barva ni tisto, kar ljudi tako zelo privlači, temveč je dejstvo, da njena pričeska vedno izgleda ob enem urejena do popolnosti, a ob drugem, kot da v urejanje ni vložila več kot 20 sekund. Lahkotno chic. Tak učinek ustvarja frufru na zavesico (ang. curtain bangs) v kombinaciji s prameni, ki objemajo njen obraz (ang. face framing pieces), številnimi plastmi po celotni površini ter velik volumen. Matilda pravi, da taka pričeska sama po sebi izgleda dobro in zato v urejanje res ni potrebno vložiti preveč časa. 

 

Zaslovela pa je tudi z alternativno pričesko za dneve, ko se las preprosto ne da ukrotiti, in sicer urejanje z uporabo krokodilje sponke za lase. Tu se Matildin vpliv res pozna, saj ima danes skoraj vsaka ženska doma to več kot praktično sponko.

 

Matilda ponovno izpostavlja, da je najpomembnejši dejavnik pri urejanje njene pričeske prav zdravje njenih las in da brez tega njeni lasje ne bi izgledali tako dobro, kot izgledajo.

 

Če vas zanima več podrobnosti o tem kako točno doseči ikonično pričesko Matilde Djerf si preberite ta članek, namenjen le tej!



 

Malokdo je v lepotnem in modnem svetu pustil tak pečat, kot ga je v zadnjih nekaj letih Matilda Djerf s svojim prepoznavnim videzom in stilom. Ostala je zvesta sebi in tako postala prava spletna senzacija ter dokazala, da je manj lahko res več ter da je najpomembnejši korak do dobrega videza prav nega telesa samega, pa naj bo to koža, lasišče ali obraz.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title