healthylifestyle
sport
feelgood

9 preprostih načinov za več gibanja vsak dan

Se tudi tebi kdaj zdi, da se ne gibaš dovolj? Težko je najti čas v dnevu, da bi si privoščila vadbo. Dobra novica je, da obstaja veliko preprostih načinov, kako svojemu dnevu dodati več gibanja, ne da bi drastično spremenila svojo rutino! V tem članku si poglej teh 9 preprostih strategij za dodajanje več telesne dejavnosti na svoj urnik. Če boš uresničila že samo nekaj izmed teh idej, boš na dobri poti k bolj zdravemu življenjskemu slogu!

0

1. Pij veliko vode 

Več vode pomeni več odmorov za stranišče in še en izgovor, da vstaneš in si pretegneš noge. Za dodatno aktivnost pojdi v kopalnico v drugem nadstropju in uporabi stopnice. Poleg tega ima voda še veliko drugih koristi, od izboljšanja duševne zmogljivosti do mladostne in bolj sijoče kože, tako da je to koristno za vse.

2. Hodi in se pogovarjaj po telefonu

Ne glede na to, ali sprejmeš osebni klic v službi ali kličeš mamo v dnevni sobi, vstani in se s telefonom odpravi ven! Zakaj bi zapravila polurni klic s sedenjem, če se lahko odpraviš na poživljajoč sprehod?

Izkoristi pogovor po telefonu tako, da zraven še razmigaš telo, zato se odpravi na krajši sprehod kar med pogovarjanjem.

3. Pojdi po stopnicah

Uporaba stopnic namesto dvigala poveča srčni utrip, pomaga pri ravnotežju in izboljša moč spodnjih okončin. Če preskočiš dvigalo, ti bosta telo in srce hvaležna.

4. Priskrbi si stoječo pisalno mizo

Če imaš na voljo stoječo mizo, si jo poskušaj izposoditi. Številne od njih so nastavljive, tako da lahko sediš in nato še občasno stojiš. Uporaba stoječe mize pogosto spodbudi ljudi, da se čez dan več gibljejo na druge načine, vendar ne pretiravaj. Stoječo mizo poskušaj uporabljati zgolj od dve do štiri ure na dan. Začni s kratkimi koraki in poslušaj svoje telo.

 

5. Parkiraj daleč stran

Ne glede na to, ali se odpravljaš v službo ali v trgovino, parkiraj čim dlje od cilja, da boš imela več časa za hojo. Če uporabljaš garažo, parkiraj v nižjem nadstropju in se povzpni po stopnicah. Če pa se voziš z javnim prevozom, izstopi eno ali dve postaji prej in preostanek poti enostavno prehodi peš.

6. Telovadi med gledanjem televizije

Ko prideš domov iz službe, se zlahka zlekneš na kavč in brezglavo gledaš televizijo, medtem ko se sproščaš po napornem dnevu. Vendar lahko ta čas bolje izkoristiš, da se malo razgibaš, tako da ob gledanju televizije narediš preprost trening za celo telo.

7. Kolo naj bo tvoje novo prevozno sredstvo

Če je vreme lepo in živiš v oddaljenosti nekaj kilometrov, se v službo odpravi s kolesom! Kolesarjenje namreč zelo malo obremenjuje sklepe, zato je prijazno do telesa. To je tudi odlična kardio vadba in odličen način za spoznavanje novih ljudi.

8. Pametno izkoristi čas čakanja

Medtem ko čakaš na hrano v mikrovalovni pečici ali na tiskanje dokumentov, se ne vračaj k pisalni mizi. Namesto tega se raje malo razgibaj. Če je prostor bolj zaprt, lahko narediš tudi nekaj počepov ali poskokov, da boš pospešila kri po telesu.

9. Gospodinjska opravila spremeni v plesno zabavo

Ples naredi vsakdanja opravila, kot sta sesanje ali pomivanje posode, veliko bolj zabavna, poleg tega pa je odličen porabnik kalorij in vključuje celotno telo. Ples ima tako fizične kot duševne koristi, zato je odličen način, da dodatno razgibaš svoje telo, ne glede na to, kaj počneš.

Štejejo že majhni koraki

Upam, da te bodo te ideje motivirale in navdihnile, da boš čez dan večkrat vstala in se malo več gibala. Ko se prvič lotiš vadbe, se ti lahko zdi, da je vse skupaj preobremenjujoče, vendar ti bo poskus nekaterih od zgoraj naštetih stvari zagotovo pri tem pomagal. Še preden se boš zavedala, se boš gibala veliko bolj kot prej.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title