skin

8 stvari, na katere moraš pomisliti pred tetoviranjem!

Tetoviranje je lahko zate ena izmed večjih odločitev v življenju, še posebej pa je pomembna za tvojo kožo. Je ena izmed odločitev, ki te bo spremljala skozi celotno življenje, zato je pomembno, da pred tem dobro premisliš, kakšno tetovažo si sploh želiš in da svojo kožo zaupaš samo profesionalnemu umetniku, ki uporablja kakovostne izdelke.

1

Spodaj zapisanih je sedem preprostih pravil, katere moraš upoštevati pred tetoviranjem. Ta pravila ti bodo pomagala razumeti vse o umetnosti tetoviranja, od bolečine do oblikovanja.

1. PRIČAKUJ, DA BOŠ NA ČAKALNI LISTI

Prosti vstopi v tvoj najbolj ogledan in priljubljen salon za tetoviranje so redki, saj imajo vsi saloni, ki delajo kvalitetne in estetske tetovaže, običajno dolge čakalne vrste. Priporočljivo je, da preden se odločiš za salon, po spletu pregledaš ocene in za mnenje povprašaš druge ljudi, ki so se prepustili izbranemu artistu. Ko si izvedela dovolj informacij o delovanju salona in si popolnoma odločena za tetovažo, čimprej rezerviraj svoj termin!

 2.  TETOVAŽE SO DRAGE

Poceni tetovaža ni dobra investicija za prihodnost, saj dobro narejena tetovaža, s kakovostnimi izdelki ne bo nikoli poceni. Cena tetovaže je odvisna od dejavnikov, kot so velikost tetovaže, uporabljeno črnilo in količina časa, ki ga bo »artist« porabil za sliko. Dejavniki so zelo različni in odvisni od vsakega posameznika. Zelo pomembno je, da si izbereš tetoverja, ki ima dober, čist salon, je olikan, mu zaupaš ter njegove izdelke že poznaš.  

3. POSVETUJ SE S SVOJIM DERMATOLOGOM

Zelo pomembno je, da se pred tetoviranjem posvetuješ s svojim dermatologom, še posebej če si v preteklosti imela kakšne težave s svojo kožo ali je tvoja koža bolj občutljiva.

4. LEKTORIRANJE

Prepričana sem, da si ne želiš tetovaže, ki bi bila nepravilno črkovana, kajne? Ampak to se danes dogaja vse pogosteje, zato bodi pozorna, da preden tetovažo naslikaš na svojo kožo, jo dobro preučiš in pravilno prevedeš ali jo po potrebi tudi lektoriraš. 

5. PISANJE S ČRNILOM BOLI

Moraš se zavedati, da tetoviranje nikoli ni popolnoma neboleče. Kakšno bolečino boš doživela sama, je odvisno od tvojega praga bolečine in od mesta tetoviranja. 5 delov telesa, kjer je tetoviranje najbolj boleče, so:

  • Prsni koš
  • Obraz
  • Boki
  • Bradavice in genitalije

Če je tvoj prag bolečine malenkost nižji in si zelo občutljiva, ti raje svetujemo, da razmišljaš o tetovaži na predelu ramen, hrbta, stegen ali spodnjem delu rok oziroma podlahti, torej na predelu med komolcem in zapestjem.

6. TETOVAŽE POTEBUJEJO POPRAVKE

V prvih nekaj mesecih, boš lahko po tetoviranju potrebovala nekaj popravkov, še posebaj če bo tetovaža velika. Zna se zgoditi, da bodo popravki potrebni tudi po pretečenih prvih mesecih tetoviranja,  še posebej če bo barva tetovaže hitro zbledela.

7. NEGA PO TETOVAŽI JE KLJUČNEGA POMENA

Če se želiš izogniti okužbam po tetoviranju, je ključnega pomena, da boš za nego tetovaže dobro poskrbela. Po koncu tetoviranja, artist tvojo kožo zaščiti s folijo, ki preprečuje okužbe in vnos bakterij. Zaščita se nalepi neposredno na rano in ob koži zadrži plazmo, ki pospeši celjenje. Folijo moraš obdržati na sebi nekje od 4 do 5 ur po koncu tetoviranja. Ko folijo odstraniš, je tatu primeren za umivanje. Umivati ga moraš vsak dan s toplo vodo. Po umivanju kožo dobro obrišeš in pustiš na zraku stati nekje okoli 40 min, nato ga namažeš z mazilom, ki ga je odobril tetover. Kožo moraš negovati z mazilom, ki pospeši celjenje in ne povzroča kraste ali kožo razdraži. Mnogi odsvetujejo uporabo vazelina, ki zapre pore ter Bepanethena, kateri povzroča kraste.

 

Pomembno je tudi, da:

  • Če imaš možnost izbire, ti svetujemo, da se raje tetoviraš v zimskih mesecih, saj se tako izogneš močnemu poletnemu soncu.
  • Prve 3 do 6 tednov se s tatujem ne kopamo, se izogibamo savnanju, sončenju, športom in raznim opravilom, zaradi katerih bi se močneje potila. 

 

1

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title