skin
trendalert
medicalprocedures

6 priljubljenih trendov botoksa, ki jih moraš poznati!

Botox, okrajšava za botulinum toxin, je nevrotoksična beljakovina, pridobljena iz bakterije Clostridium botulinum. Uporablja se v medicinske in kozmetične namene v manjših odmerkih. V medicini se botoks običajno uporablja za zdravljenje različnih stanj, kot so gube, mišični krči, kronične migrene ali prekomeren aktiven mehur.

0

V kozmetični industriji se botoks uporablja predvsem zaradi njegove sposobnosti začasne sprostitve obraznih mišic. Z zaviranjem krčenja mišic lahko botoks zgladi gube in ustvari bolj mladosten videz. Pomembno je vedeti, da so učinki botoksa začasni in običajno trajajo več mesecev, preden so potrebne dodatne injekcije.

Predstavljam ti 6 trendov botoksa, ki so postali priljubljeni v zadnjih nekaj letih:

1# Preventivni botoks

Tradicionalno se botoks uporablja za zdravljenje obstoječih gub in linij. Vse bolj pa narašča trend uporabe botoksa kot preventiva za upočasnitev nastajanja gub. Nekateri posamezniki, običajno v svojih 20-ih ali 30-ih letih, se odločijo za majhne odmerke botoksa na predelih, nagnjenim k gubam, da ohranijo mladosten videz.

2# Mikro botoks

Mikrobotoks vključuje vbrizgavanje majhnih količin razredčenega botoksa v površino kože. Namen te tehnike je izboljšati celotno teksturo, napetost in svetlost kože. Pogosto se uporablja za zmanjšanje velikosti por in nadzor čezmernega znojenja

3# Baby Botoks

Baby Botoks se uporablja za naravne rezultate. Osredotoča se na ohranjanje obrazne mimike in gibanja, hkrati pa zmanjšuje videz drobnih linij in gub. Ta trend želi doseči bolj mladosten videz brez popolne zamrznitve obraznih izrazov.

4# Botoks za oblikovanje čeljustne linije

Injekcije botoksa vzdolž čeljustne linije in žvekalnih mišic so postale priljubljene za doseganje bolj definirane in oblikovane čeljustne linije. Ta tehnika lahko pomaga zmanjšati videz oglate čeljusti in ustvariti bolj ženstven ali izklesan videz obraza.

5# Botoks za nekirurški dvig obrvi

Namen tega nekirurškega trenda dviga obrvi je dvigniti obrvi in ​​odpreti oči ter zagotoviti svež videz.

6# Kombinirani tretmaji

Mnogi posamezniki kombinirajo botoks z drugimi estetskimi tretmaji za celovito pomlajevanje obraza. Običajne kombinacije vključujejo dermalna polnila (za povrnitev volumna), laserske tretmaje (za obnavljanje površine kože) in kemične pilinge (za izboljšanje teksture in tonusa kože). Ta kombinirana zdravljenja so namenjena reševanju številnih težav in zagotavljanju boljših rezultatov.

Najnovejši trendi

"Insta ustnice"so izraz, ki se običajno uporablja za opis priljubljenega trenda na spletnih platformah, zlasti Instagrama, kjer si posamezniki prizadevajo izboljšati videz svojih ustnic z različnimi tehnikami.

 

Spodaj je omenjenih nekaj običajnih metod, povezanih z doseganjem "insta ustnic":

  1.  Polnila za ustnice: polnila za ustnice, običajno sestavljena iz hialuronske kisline, se vbrizgajo v ustnice, da se jim doda volumen in oblika. Ta postopek izvaja usposobljen zdravstveni delavec, na primer dermatolog ali plastični kirurg. Učinki polnil za ustnice so začasni in običajno trajajo več mesecev.
  2.  Oblikovanje ustnic: tehnike ličenja lahko uporabiš za oblikovanje in izboljšanje videza ustnic. To lahko vključuje uporabo črtal za ustnice, šmink in glosov, da ustvariš iluzijo polnejših, bolj definiranih ustnic. Za dosego želenega učinka se običajno uporabljajo tehnike, kot je prekrivanje ustnic ali nanašanje osvetljevalca
  3. Naprave za polnitev ustnic: nekateri posamezniki uporabljajo pripomočke za polnitev ustnic, kot so priseski ali bleščila za polnitev ustnic, da začasno povečajo pretok krvi in ​​ustvarijo začasen učinek polnitve. Te naprave običajno ustvarijo vakuumsko sesanje na ustnicah, zaradi česar le-te začasno otečejo.

 

Pomembno je vedeti, da čeprav te metode lahko prispevajo k doseganju želenega videza polnejših ustnic, obstajajo možna tveganja in omejitve, povezane z vsako tehniko. Ko razmišljaš o katerem koli posegu za povečanje ustnic, je priporočljivo, da se posvetuješ z usposobljenim zdravstvenim delavcem. 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title