skin
hair
tipsandtricks

6 načinov uporabe kokosovega olja v svoji rutini

Kokosovo olje je zaradi svoje vsestranskosti in številnih prednosti že dolgo osnovno sredstvo v svetu lepote. To naravno olje, pridobljeno iz mesa zrelih kokosovih orehov, ni le okusno za kuhanje, temveč ponuja tudi številne prednosti za lepotno rutino. Beri dalje in izvedi šest fantastičnih načinov za vključitev kokosovega olja v vsakodnevno lepotno rutino ter izkoristi njegove neverjetne lastnosti za sijočo kožo, bujne lase in splošno dobro počutje.

0

Kokosovi orehi so bogat vir vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom C, vitaminom E in različnimi vitamini skupine B. Vsebujejo tudi minerale, kot so kalij, magnezij in železo. Zanimivo je, da so kokosovi orehi znani kot "funkcionalno živilo" zaradi visoke vsebnosti srednjeverižnih trigliceridov (MCT), ki jih telo zlahka prebavi in hitro pretvori v energijo. Poleg tega so kokosovi orehi odličen vir prehranskih vlaknin, ki pospešujejo prebavo in spodbujajo zdravo črevesje.  

1# Vlaženje in hranjenje kože 

Kokosovo olje je odličen vlažilec kože, saj vsebuje maščobne kisline, ki pomagajo pri zadrževanju vlage in globokem vlaženju. Po čiščenju preprosto segrej majhno količino kokosovega olja med dlanmi in ga vmasiraj na obraz in telo. Posebej blagodejno deluje na suho in luskasto kožo, saj jo naredi mehko, voljno in pomlajeno. Njegove protimikrobne lastnosti lahko pomagajo tudi v boju proti nekaterim kožnim boleznim, kot sta ekcem ali dermatitis

2# Oživi svoje lase 

Ko gre za nego las, kokosovo olje spremeni pravila igre. Njegova edinstvena molekularna struktura mu omogoča, da prodre v lasišče, ga od znotraj nahrani ter spodbuja moč in sijaj. Kokosovo olje uporabi kot globinsko negovalno sredstvo, tako da ga izdatno naneseš na vlažne lase in se osredotočiš na konice. Pusti ga delovati vsaj 30 minut ali čez noč, nato pa šamponiraj in neguj kot običajno.

3# Odstrani trdovratna ličila 

Kokosovo olje je lahko nežen in učinkovit odstranjevalec ličil, zlasti za vodoodporna ali dolgo obstojna ličila. Majhno količino kokosovega olja nanesi na bombažno blazinico in jo nežno potegni po obrazu, pri čemer bodi pozorna na predele z močnimi ličili. Olje bo brez težav raztopilo ličila, vključno s trdovratno maskaro in mat šminkami, hkrati pa bo tvojo kožo navlažilo. Za odstranitev morebitnih ostankov nadaljuj z rednim čiščenjem. 

4# Izboljšaj svojo rutino nege ustnic 

S kokosovim oljem se poslovi od suhih in razpokanih ustnic. To vsestransko olje lahko uporabiš kot balzam za ustnice ali ga vključiš v piling za ustnice. Tanko plast kokosovega olja nanesi neposredno na ustnice, da jih navlažiš in zaščitiš čez dan. Za domači piling ustnic zmešaj kokosovo olje s ščepcem sladkorja, nežno vmasiraj v ustnice in speri za bolj gladke in napete ustnice. 

5# Povečaj količino pilinga za telo 

Kokosovo olje je odlična osnova za izdelavo lastnega razkošnega pilinga za telo. Zmešaj enako razmerje kokosovega olja in granuliranega sladkorja ali morske soli ter nekaj kapljic najljubšega eteričnega olja. S tem preprostim, a učinkovitim pilingom boš odluščila odmrle kožne celice, tvoja koža pa bo mehka, gladka in sijoča. Vlažilne lastnosti kokosovega olja bodo poskrbele, da bo tvoja koža po vsaki uporabi navlažena in nahranjena. 

6# Pomiri in zaščiti obnohtno kožico 

Zdrave obnohtne kožice so temelj lepih nohtov. Kokosovo olje, ki ga naneseš na obnohtne kožice, jih zmehča in navlaži ter prepreči izsušitev in povešenost nohtov. Majhno količino kokosovega olja preprosto vtri v obnohtno kožico in ga nežno vmasiraj. Redna uporaba bo poskrbela, da bo tvoja obnohtna kožica v odličnem stanju in da bo tvoja manikura videti kar se da najbolje. 

  

Kokosovo olje je v lepotnem svetu resnično večnamensko, saj ponuja številne prednosti za tvojo kožo, lase in splošno lepotno rutino.

Kaj praviš? Bo kokosovo olje postalo del tvojega vsakdana?  

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title