Makeup
Skin
tipsandtricks

5 "must have" izdelkov za popolno make up rutino

Morda se ti zdi, da bi za tisto popolno make up rutino moral zapraviti celo premoženje in da je izdelkov čisto preveč, a v nadaljevanju si lahko prebereš 5 »must have« izdelkov, ki jih mora tvoja make up rutina vsebovati, če želiš imeti ta popolni videz na obrazu.

0

  • PRIMER

Čeprav mnogi mislijo, da je primer neuporaben, jaz menim, da je to eden izmed pomembnejših korakov v make up rutini. Ne samo, da bo tvojo kožo pripravil na nanos ličil, ampak bo tvoj make up cel dan izgledal svež.
Ne glede na to, kakšen tip kože imaš, verjamem, da se najde primer zate, saj lahko iščeš formulo za uravnavanje barve, kontroliranje aken ali pa za glajenje neenakomerne teksture kože. 
Eden boljših je po mojem mnenju Milky primer, čeprav je malce dražji, verjamem, da nakupa ne boš obžaloval. 

  • "BRONZING DROPS"

Če imaš rad zagorelo kožo, mislim, da tega koraka nikakor ne bi smel izpustiti. Tako imenovane »bronzing drops« bodo tvojo kožo naredile zagorelo tudi v mrzlih zimskih mesecih.
Prva je z uporabo seruma začela tiktok vplivnica Alix Earle, ki je povsem obnorela svet. Sama je serum pomešala s kremo ter ga nanesla na obraz na začetku svoje make up rutine, in to je tudi najboljši način, kako priti do najboljšega rezultata z uporabo seruma.
Sama bi predlagala uporabo Drunk elephant D-bronzi serum drops, ki jih uporablja tudi sama Alix.

  • ALI JE CC KREMA RES NOVI PUDER?

Morda prvič slišiš za izraz CC krema, morda pa je to že stalen izdelek v tvoji rutini. Res, da nam puder včasih daje občutek teže na koži, a samo, če pri izbiri nismo pozorni. Pri izbiri pudra moramo biti pozorni na svoj tip kože, na primer, če smo nagnjeni k nepravilnostim na koži, je bolj priporočljiva uporaba "lahkih" pudrov, na primer tega! Predvsem moramo biti pozorni na to, da si ne izberemo napačnega odtenka pudra ter moramo pri nanašanju le tega biti pozorni na to, da ga dobro zabrišemo, saj nočemo da je vidno kje nosimo puder. 
Vedno bolj, pa je v uporabi tudi CC krema. Ta pride najbolj do svojega pravega sijaja, če imamo na koži zgolj manjše nepravilnosti, ki si jih želimo prekriti, ali pa ima naša koža neenakomerno razporejen pigment, torej želimo prekriti neenakosti. Uporaba CC kreme je precej enostavna, temelji pa na tem, da se barva kreme prilagodi barvi naše kože, tako da odtenka ni mogoče narobe izbrati. Samo kremo nanesemo na svoj obraz ter jo enakomerno razmažemo. 

  • CONTOUR

Se včasih sprašuješ, kako doseči ta "high cheeks" make up look mnogih manekenk? No odgovor se skriva v contourju oz. senčenju našega obraza. Contour je navadno nekaj odtenkov temnejši kot naša koža, nanesemo pa ga na predele, kjer želimo svojo obrazno strukturo poudariti. Najpogosteje so to ličnice in čelo. Z uporabo contourja na čelu, le tega optično zmanjšamo. Ko nanašamo contour na ličnice, pa moramo biti pozorni, kam ga nanesemo. Če contour nanesemo na lično kost, bo naš obraz dobil ta manekenski videz, z viskomi ličnicami, če pa contour nanesemo tik pod lično kost, bomo s tem optično zožali naš obraz. 
Contour za senčenje našega obraza, lahko dobimo v najrazličnejših oblikah. Tu moramo upoštevati, kakšen je tip naše kože. Če smo nagnjeni k bolj mastni koži se priporoča contour v prahu, če pa je naša koža bolj suha, raje posežimo po vedno bolj popularnem contourju v šminki oz. tako imenovanemu "contour stick".

  • SONCE TI Z UPORABO SPF-a NEMORE DO ŽIVEGA!

Si želiš, da bi tvoja koža izgledala gladka ter mlada, tudi ko sam to ne boš več? SPF bo povzročitelj tega, da bo tvoja koža izgledala mladostno. Vsak dan smo izpostavljeni soncu, tudi če se tega ne zavedamo, in prav sonce našo kožo zelo stara. Morda sami temu ne verjamemo, a mnoge raziskave so pokazale, da je zaščita obraza pred soncem ena izmed stvari, ki bi jo morali narediti vsak dan. 
Skrb za kožo je en izmed glavnih korakov do tega, da izgleda naš make up vsak dan popolno. Nanos SPF kreme, nam ne bo vzel veliko časa, zato je ta korak popolnoma enostaven. 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title