hair
tipsandtricks
selfcare

Samo s PETIMI triki do bolj sijočih in gostejših las!

Imeti goste, bujne lase je cilj mnogih ljudi. S pravimi izdelki lahko dobiš zdrave, voluminozne lase, ne da bi pri tem zapravila gore denarja! Predstavim ti pet odličnih izdelkov, ki ti bodo zagotovili gostejše lase. Ti izdelki so bili skrbno izbrani zaradi učinkovitosti in cenovne dostopnosti, od šamponov in balzamov do tretmajev, ki se ne izpirajo, in pripomočkov za oblikovanje. Preberi, če želiš izvedeti naše najboljše izbire za doseganje gostejših las!

0

Rešitev za gostejše lase

Ali si kdaj želiš gostejših in bujnejših las? Čeprav se zdi zapleteno, ti najboljši izdelki za zgostitev las pomagajo naravno zgostiti lase. Ne glede na to, ali imaš naravno tanke lase, ali želiš povečati volumen svojih trenutnih las, lahko z izbranimi izdelki ustvariš videz gostejših las. Čeprav ti postopki ne morejo spremeniti strukture lasnih mešičkov, lahko lasje postanejo polnejši in manj verjetno, da se bodo lomili ali izpadali.

Kako izdelki za zgostitev las delujejo?

Zgostitev ublaži poškodbe las, tako da jih zaščiti z bistvenimi hranilnimi snovmi, spodbuja in čisti lasne mešičke ter hrani in krepi stanje lasišča. Hormonsko neravnovesje (PCOS, DHEA, DHT in TRT), pomanjkanje prehrane, menopavza in okoljske poškodbe so možni razlogi za šibke in tanke lase.

Izdelki za zgostitev las ne morejo spremeniti naravne strukture ali gostote tvojih las, lahko pa nahranijo in navlažijo vsak pramen, da se zdi debelejši. Vlažilna olja za rast las in vlažila, kot je hialuronska kislina, zagotavljajo vlago v laseh in poskrbijo, da so lasje videti polnejši od znotraj navzven. Običajne sestavine so tudi beljakovine, kot so pšenične ali riževe beljakovine, ki okrepijo zunanji sloj las.

Šampon in tretmaji za zgostitev las lahko vključujejo tudi:

  • kolagen
  • biotin
  • niacin
  • ašvaganda
  • cink
  • B12
  • Aminokisline
  • lokalni blokatorji DHT

Ti pomagajo izboljšati zdravje las in korenine, ki rastejo pod površino lasišča. To spodbuja rast novih las, ki so čim debelejši in močnejši.

5 načinov za zgostitev las

1. Uživaj uravnoteženo prehrano

Zdravje tvojih las je v veliki meri povezano s hrano, ki jo uživaš, in vitamini, ki jih dobiš iz nje. Vrsta hrane, ki jo uživaš, je znanstveno povezana z gostoto (ali pomanjkanjem) tvojih las. Lasje potrebujejo veliko beljakovin ter vitaminov B12 in B7 (biotin), vitamina A in vitamina C, zato v svojo prehrano vključi živila, ki vsebujejo veliko teh hranil.

Poleg sprememb v prehrani lahko razmisliš tudi o uporabi prehranskih dodatkov, ki ti bodo dodatno povečali količino vitaminov. Pomembno hranilo, ki ga moraš vključiti v prehrano, je tudi omega-3, saj je znano, da spodbuja rast las; povečaj vnos tega vitamina z zdravimi maščobnimi živili, kot sta losos in avokado.

2. Poskrbi za lasišče 

Zdravje lasišča je pomembno ne glede na cilj las, vendar se moraš pri rasti in zgostitvi las še posebej osredotočiti na to. Konec koncev je lasišče temelj tvojih las, in če ni zdravo, bo to vplivalo na tvojo pot do gostejših las. Odličen način za ohranjanje zdravja lasišča je, da z masažo spodbudiš prekrvavitev tega območja. Masažo lasišča združi z uporabo olj za lase, ki lahko delujejo kot naravna sredstva za zgostitev las. Če se sprašuješ, katero olje je najboljše za zgostitev las, ti priporočam olje črnih semen, ki je znano po svojih sposobnostih za rast las; deluje tako, da poveča prekrvavitev, spodbuja rast in preprečuje nadaljnje izpadanje las. Čeprav ti olja ne bo treba uporabljati vsak dan, bo vsakodnevna 5-minutna masaža lasišča pomagala spodbuditi pretok krvi in ne pozabi, da lahko masažne tehnike uporabljaš tudi med šamponiranjem ali nanašanjem maske za lase!

3. Tehnike krtačenja

Če si opazila, da so tvoji lasje tanjši ali da ti prekomerno izpadajo, se lahko pri krtačenju las pojavlja strah. Pri krtačenju je najpomembnejše ravnovesje. Pretirano krtačenje lahko dodatno spodbudi izpadanje las in obremeni lasišče, a verjela ali ne, tudi premalo krtačenja lahko povzroči isto težavo, saj se na lasišču nabira maščoba ter nastajajo vozli; te pa je nato treba odstraniti. Enkrat na dan lase nežno krtači, da razporediš naravna lasna olja od lasišča do konic in se znebiš nakopičenih vozlov. Če naletiš na vozel, ga raje nežno razpleti, kot da ga vlečeš! Izogibaj se krtačenju mokrih las, saj so takrat lasje najbolj občutljivi in dovzetni za lomljenje.

4. Ne pretiravaj z umivanjem las

Če imaš tanke lase, te lahko mika, da uporabiš veliko količino izdelkov in jih vsak dan umivaš, da bi jih napolnila, vendar to ni potrebno. Ključno pri umivanju tankih las je, da se izogibaš pretiranemu umivanju in raje uporabljaš izdelke, ki ti bodo pomagali okrepiti in zgostiti lase. Deloma zato, ker so lasje tanjši, večja je verjetnost, da se bodo polomili, poleg tega pa lahko pretirana uporaba izdelkov lase tudi obteži, kar vodi k tanjšemu videzu. Priporoča se tudi uvedba tedenske maske za lase.  Poskusi se držati umivanja las 1-2 krat na teden, če pa se lasje začnejo mastiti ali upadati, jih osveži s suhim šamponom, ki pomaga vsrkati odvečno olje in maščobo iz mešičkov, hkrati pa jim doda prepotreben volumen.

Kako umivati tanke lase:

  1. Temeljito zmoči lase.
  2. Na lasišče in korenine nanesi šampon brez sulfatov. Potrebuješ ga le toliko, kolikor je velik drobiž za deset centov. Ne pozabi na dobro masažo lasišča, da spodbudiš pretok krvi!
  3. Nato na konice las nanesi balzam, ki bo odpravil vozle in pomagal obnoviti lase, ne da bi jih obtežil in izgubil volumen.
  4. Na koncu šampon in balzam hkrati izperite.
  5. Nežno jih posuši z brisačo iz mikrovlaken, da se ne bodo lomili.

5. Naravni načini za zgostitev las

Kadar imaš težave z izpadanjem ali redčenjem las, se boš želela izogniti vsem kemično zasnovanim izdelkom, in prav je, da to storiš! Obstaja veliko načinov za naravno zgostitev las, med njimi so:

  • Jajca - vsebujejo veliko beljakovin in so odlična sestavina za naravno zgostitev las. Poskusi narediti jajčno masko za lase, ki lahko deluje kot naravno sredstvo za zgostitev las!
  • Ricinusovo olje -Na lasišče dvakrat tedensko nanese majhno količino ricinusovega olja, da izboljšaš raven vlage in zgostitev lasišča.
  • Aloje vera - poskusi zmešati aloje vero s kokosovim oljem za dodatno zdravo nego las in lasišča, ki spodbuja rast.
  • Olje marula - marula vsebuje oleinsko kislino, ki omogoča, da olje prodre v lasišče, spodbuja rast las, popravlja poškodovane mešičke in krepi celične membrane.

Rešitev zagotovo obstaja

Doseganje sijočih in gostejših las ni nemogoče – je popolnoma enostavno! Z upoštevanjem teh petih preprostih korakov lahko vsakdo drastično izboljša videz in občutek svojih las. Začni z zdravo prehrano, bogato z antioksidanti in esencialnimi maščobnimi kislinami. Uporabljaj nežne šampone, ki vsebujejo naravna olja, navlaži lasišče z negovalno mešanico olj, poskrbi za svoje lasišče in se čim bolj poskušaj posluževati naravnih izdelkov, hkrati pa se izogibaj vsem kemičnim tretmajem.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title