makeup
tipsandtricks

5 skrivnosti za popoln nanos korektorja

Kaj je skupnega neprespani noči s posledičnimi podočnjaki, nepravilnostim kože, kot so mozolji in rdečica ter želji po obraznih linijah, kakor jih imajo dekleta na modnih pistah? Korektor. Tako preprost, a tako vsestranski. Spodaj preberi nasvete strokovnjakov za ličenje, s katerimi bo tvoj nanos korektorja puščal odprta usta!

0

Zagotovo v tvoji torbici z ličili ne manjka korektor. Pa se včasih vprašaš kako ga pravilno nanesti ali pa kaj je potrebno za resnično dober nanos korektorja, da se ta lepo zlije skupaj z ostalimi ličili in naredi skoraj da ''no makeup'' videz

1. Ustvari dobro podlago

Tako kot se hiša gradi od temeljev naprej, tako moraš tudi ti pri ličenju poskrbeti za dobro podlago na obrazu, da bodo ličila na njem obstojna in videti čudovito. Zato je najbolje začeti z dobro nego kože, ki vsebuje piling, s katerim boš odstranila odmrle celice kože, seveda pa po pilingu ne smeš pozabiti na serum in vlaženje kože. Umetniki ličenja priporočajo vlažilno kremo, ki se bo hitro vpila v kožo in za seboj ne bo puščala mastnih sledi, saj bi se tako korektor nepravilno razmazal po tvoji koži. Če pa se odločiš tudi za nanos pudra, moraš to zagotovo storiti pred nanosom korektorja-puder lahko naneseš po celem obrazu. Tako bo že ta prekril določene nepravilnosti in boš lahko nanesla manj korektorja, kakor bi ga drugače. 

2. Izberi pravi odtenek

Če izbereš napačen odtenek korektorja, je lahko ta kaj kmalu preveč viden ali je videti nenaravno. Strokovnjaki na področju ličenja pravijo, da je odtenek korektorja dobro izbrati na podlagi podtona kože; če je ta bolj topel, posezi po rumenih ali oranžnih podtonih korektorja, če pa ima tvoja koža hladen podton pa izberi korektor z rožnatim podtonom. Prav tako je pomembno, da na različnih delih obraza naneseš različne odtenke korektorja. Kaj to pomeni? Če želiš pod očmi skriti podočnjake, izberi korektor, ki je nekoliko svetlejši od tvoje kože. Za preostali del obraza pa priporočajo korektor, ki se bo ujemal s tvojo barvo obraza.  

 

3. S pravilnim nanosom se poslovi od podočnjakov

Če se želiš znebiti črnih dokazov neprespane noči pod svojimi očmi, začni z nanosom korektorja v notranjem kotičku in nadaljuj proti navzven. Prav tako je pomembno, da korektor ne naneseš preblizu spodnjih trepalnic, saj bo tako nanos ponovno ustvaril nenaraven videz. Če pa morda potrebuješ nekoliko več prekrivnosti, se lahko odločiš pred nanosom korektorja, ki je odtenek ali dva svetlejši od tvoje kože, še za barvni korektor. Za prekrivanje podočnjakov je najboljši odtenek barve breskve. 

 

4.  Skrij mozoljčke na enostaven način

Ker mozoljčki sami po sebi ustvarjajo določeno količino maščobe (sebuma), strokovnjaki priporočajo nanos matiranega ''primer-ja'' pred nanosom korektorja. Tako se korektor po nanosu ne bo premikal po koži, ampak bo ostal na mestu in služil svojemu namenu! 

5. Zakleni svoj korektor

Po nanosu korektorja uporabi fiksirni puder v prahu, ki naj bo tako kot korektor nekoliko svetlejšega tona od tvoje kože. Fiksirni puder lahko naneseš s čopičem ali gobico (t.i. beauty blender-jem) in že lahko uživaš v naspanem in spočitem videzu-in to še pred jutranjo kavo

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title