skin
selfcare
DIY

3 DIY podočesne maske, ki jih moraš nujno preizkusiti!

Podočnjaki pod očmi nas naredijo videti utrujene in izčrpane, čeprav smo splai dovolj. Odkrila sem super trike, s katerimi lahko s preproso DIY masko pod očmi enostavno zmanjšaš videz podočnjakov. V nadaljevanju si preberi tri preproste recepte, ki vsebujejo naravne sestavine, katere ti lahko pomagajo zmanjšati podočnjake in ohraniti kožo svetlo in osveženo.

0

Preden pa se lotimo receptov, se najprej seznanimo, zakaj sploh dobimo podočnjake. Pomanjkanje spanca, stres, nezdrava prehrana in genetika lahko prispevajo k pojavu podočnjakov. Poleg tega se koža pod očmi s starostjo redči, kar naredi krvne žile bolj vidne in s tem povzroči podočnjake. Na srečo pa obstaja več naravnih sredstev, ki ti lahko pomagajo zmanjšati videz podočnjakov, kot so npr. maske za pod oči.

Tri preproste DIY podočesne maske iz naravnih sestavin 

1. Maska iz kumar in rožne vode

Kumara in rožna voda sta znana po svojih pomirjujočih in vlažilnih lastnostih, zaradi česar je ta maska idealna za zmanjševanje oteklin in podočnjakov. Kumare so bogate z antioksidanti in vitaminom C, ki lahko pomagajo osvežiti in razsvetliti kožo, rožna voda pa je bogata z vitamini in minerali, ki lahko hranijo in vlažijo kožo.

 

Za izdelavo maske preprosto zmešaj polovico kumare s pol žlice rožne vode, dokler ne dobiš gladke konsistence. Nanesi mešanico pod oči in jo pusti delovati vsaj 15-20 minut. Speri s hladno vodo in nežno obriši obraz z brisačo. Za najboljše rezultate uporabi masko vsaj enkrat na teden.

 

2. Maska iz kurkume in medu

Kurkuma se že stoletja uporablja v tradicionalni medicini zaradi svojih protivnetnih in antioksidativnih lastnosti. Ko jo združimo z medom, ki je naravni vlažilec in sijaj kože, lahko ta maska pomaga zmanjšati podočnjake in kožo še dodatno osvetli.

 

Za izdelavo maske zmešaj pol žličke kurkuminega prahu s polovico žlice surovega medu. Da bi se maska lažje nanesla, lahko uporabiš nekaj žličk mleka. Nanesi mešanico pod oči in jo pustite delovati vsaj 20 minut. Speri s hladno vodo in osuši kožo. Ker lahko kurkuma kožo obarva, se prepričaj, da temeljito spereš masko in naneseš vlažilno kremo za obraz. Tudi to masko lahko uporabitš vsaj enkrat na teden za najboljše rezultate.

 

3. Maska iz skute in medu

Skuta je bogata z mlečno kislino in mlečnimi beljakovinami, ki lahko pomagajo zmanjšati otekline pod očmi. Kombinacija skute in medu pomaga vlažiti kožo in ji zagotoviti dodaten sijaj.

 

Za izdelavo maske preprosto zmešaj dve žlici polnomastne skute z eno žlico medu, dokler ne dobit gladke konsistence. Nanesi mešanico pod oči in jo pusti delovati 15-20 minut. Speri s hladno vodo in osuši kožo.

 

Kot lahko vidiš, so te maske za oči zelo enostavne za izdelavo in uporabo. Prednost naravnih sestavin pa je, da je veliko manj verjetno, da bodo le te povzročile alergijsko reakcijo ali kakršno koli draženje kože. Poleg tega so te maske za oči cenovno ugodne in jih lahko pripraviš s sestavinami, ki jih že imaš doma

Dodatni nasvetov, ki ti lahko pomagajo pri osvetlitvi kože pod očmi

  1. Uporabljaj kremo za oči z vlažilnimi sestavinami, kot sta hialuronska kislina in glicerol. Ti izdelki pomagajo vlažiti kožo in ji dati naraven sijaj.
  2. Poskusi z uporabo hladnih žličk ali kumar na očeh, da zmanjšaš otekline in rdečico pod očmi.
  3. Pij dovolj vode in se izogibaj uživanju prevelikih količin soli, saj lahko to povzroči zadrževanje vode in otekline pod očmi.
  4. Poskrbi za dovolj spanja, saj lahko pomanjkanje spanja le še poslabša videz podočnjakov.
  5. Izogibaj se kajenju in alkoholu.

Kaj praviš, bo danes dan za razvajanje in nego tvoje kože?

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title