tipsandtricks
moneydiary

11 trikov – privarčuj denar pri nakupu kozmetičnih izdelkov!

Če tvoj proračun nate ob koncu meseca ni ravno ponosen - je tukaj nekaj najboljših nasvetov za prihranek denarja.

0

1.      NAJ BODO IZDELKI ZA NEGO VEČNAMENSKI

Ni nujno, da je en izdelek primeren samo za en del telesa ali pa ima samo en namen uporabe. Poskusi spodnje ideje:

  • Kremo za obraz uporabi tudi po rokah ali nogah
  • Čistilni gel na osnovi kisline ali gline uporabi kot masko za obraz 
  • Balzam (namesto maske) nanesi na lase in pusti, da deluje čez noč
  • Tonik z glikolno kislino je odličen dezodorant

Izkoristi tudi druge izdelke – kavo za nego kože in las. Prav tako ni soda bikarbona samo za v kuhinjo, ampak tudi za v kopalnico! Preveri, če je v seznamu DIY mask za obraz še kaj uporabnega v tvoji kuhinji.

2.      LUKSUZNI IZDELKI NISO NUJNO TUDI NAJBOLJŠI

Ko pride na trg luksuzni kozmetični izdelek, ki ima ceno v višave – počakaj! Zagotovo bo sledilo veliko alternativ, ki bodo cenovno dostopnejše. Dejstvo je, da samo zato, ker so cenejši, ne pomeni, da niso dobri. Preveri seznam sedmih najboljših maskar pod 12 €!

3.      KOZMETIČNI IZDELKI IZ ENE SESTAVINE 

Da ti ni treba biti pozorna na nevarne sestavine (silikoni, barvila, parfumi …), kupi izdelek s parimi ali celo z eno sestavino. Strošek blagovne znamke je nižji, tako da gre za win-win situacijo – oni manj porabijo pri proizvodnji, ti pa manj pri nakupu!

4.      VEČNAMENSKA LIČILA

Zakaj bi kupila rdečilo in šminko? Ali pa črtalo za oči in za obrvi? Tudi če se ne tržijo kot večnamenski izdelki, brez problema šminko razmaži po ličnici, s črtalom za obrvi pa si poudari linijo oči.

5.      UPORABI ŠKARJE

Ko misliš, da je krema v tubi praznani! Poišči škarje in tubo prereži. Vsebine bo zagotovo vsaj še za par dni.

6.      ZMOREŠ TUDI SAMA!

Imaš termin za manikiro in še kaj? Izračunaj si mesečni strošek s vsemi profesionalnimi tretmaji, če te to ni dovolj šokiralo, pa še letni. Za ta denar si lahko kupiš UV lučko, domači laserski odstranjevalec dlak, nega obraza doma pa tako ali tako ne zahteva ogromno pripomočkov, da bi to zate predstavljalo prevelik strošek.

7.      KOZMETIČNI IZDELKI Z MOŽNOSTJO PONOVNEGA POLNJENJA

Ko kupiš kozmetični izdelek, v ceno ni všteta samo vsebina, ampak tudi pakiranje. V svojem kraju poišči trgovinice, ki imajo možnost ponovnega polnjenja.

8.      POENOSTAVI SVOJO RUTINO

Zagotovo v tvoji omari stoji izdelek za isti namen v štirih variantah, ker se v trgovini nisi mogla upreti dišečemu vonju. Če pa je tvoj izgovor, da uporabljaš vse štiri kreme za telo naenkrat, pa preveri, kakšna je pravilna količina izdelkov za nego kože. Izraz »skinimalizem« ti potem ni poznan. Če pa se celo sprašuješ, zakaj so tvoji produkti nehali delovati in si se našla v zgornjem zapisu, preberi razlog #5 in #6!

9.      DAJ NA POL!

Pri toniziranju kože vatirano blazinico napojiš s tonikom? Se zavedaš, da bi bila učinkovitost izdelka popolnoma ista, če bi blazinico razpolovila? Načeloma pa lahko tonik naneseš kar na prste. Zagotavljam ti – zdržal bo 2x dlje.

10.   RAZPRODAJA = ZALOGA

Razprodaja je lahko zate tvegana, zato naj te nizke cene ne premamijo! Sproti si piši seznam, katerih izdelkov ti zmanjkuje ali pa so na seznamu želja. Tako boš preprečila, da boš kupila poceni izdelek, ki ga tako ali tako ne potrebuješ. Če boš kupovala podlage, pa si za dilemo pri izbiri odtenka lahko pomagaš s temi nasveti. Saj veš – neuporabljen izdelek je tudi kljub nizki ceni predrag!

11.   PONOVNA UPORABA

Če uporabljaš vatirane blazinice za odstranjevanje ličil – poskusi pralne variante. Dolgotrajno boš prihranila, še bolj pomembno pa je, da ti bo narava hvaležna. 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title