makeup
tipsandtricks

10 napak pri ličenju, zaradi katerih si videti starejša

Nobena skrivnost ni, da lahko ličila popolnoma spremenijo naš videz in nas naredijo bolj samozavestne. Vendar pa mnoge uporabnice ličil naredijo napako, ko uporabljajo določene izdelke ali tehnike, zaradi katerih so dejansko videti starejše, kot v resnici so. Poglej si 10 pogostih napak pri ličenju, zaradi katerih si morda videti starejša kot v resnici si.

0

Napaka #1: Ne uporabljaš primerja

Primer naredi gladko podlago za ličila in pomaga, da ostanejo dlje časa. Uporablja se pod podlago, obarvanimi vlažilnimi kremami in senčili. Ličila se čez dan raztopijo in razmažejo, s primerjem pa ličila ostanejo obstojnejša. Izberi primer, ki vsebuje vlažilne sestavine, ki kožo napolnijo in ustvarijo popolno podlago za ličila. Vedno si zapomni, da nikoli ne smeš izpustiti primerja, če želiš ustvariti videz, ki bo obstojen cel dan.

Napaka #2: Preskočiš SPF 

V življenju si že milijonkrat slišala, kako pomemben je zaščitni faktor SPF. Toda ali si že slišala, da so poškodbe zaradi sonca najpogostejši vzrok prezgodnjega staranja? Ja, to je dejstvo. Fotostaranje je neposredna posledica vseh poškodb kože, ki si jim bila izpostavljena v življenju, in je odgovorno za 90 % vidnih sprememb na tvoji koži. Poiščite dnevno vlažilno kremo, ki ima najmanj SPF 30 in širok spekter zaščite, kar pomeni, da blokira UVA, UVB in modro svetlobo.

Ne pozabi na nanos SPFja!

Napaka #3: Ne uporabljaš niacinamida

Vitamin B je ena najmočnejših sestavin proti staranju, saj izboljšuje teksturo in pomaga koži ohranjati vlago, kar zmanjšuje videz drobnih linij in gub. Niacinamid je vitamin B, ki ima ključno vlogo pri ustvarjanju zdrave kožne pregrade, vendar ga s staranjem le redki med nami dodajo v svojo rutino nege kože. Razširjene pore, neželen sijaj kože, neenakomeren ten ali nadležne nečistoče – serumi z niacinamidom ti pomagajo povrniti naravni sijaj kože. Serum z niacinamidom, ki ga naneseš zjutraj in/ali zvečer, spodbuja regeneracijo tvoje kože, zmanjša hiperpigmentacijo in vidno izboljša polt. Ko gre za anti age nego, je niacinamid prava izbira.

Napaka #4: Uporabljaš napačen korektor

Uporaba napačnega korektorja lahko obrazu doda leta. Razlog za to je, da so na koži okoli oči bolj vidne drobne linije in gube. Z uporabo napačnega korektorja boš le poudarila gube in jih naredila še hujše kot v resnici so. Priporočam ti, da izbereš tekoči korektor, ki kožo navlaži. Izberi korektor z intenzivnim vlažilnim učinkom, da koža ne bo videti stara in suha. Korektorji lahko tudi zmanjšajo videz odprtih oči, če jih naneseš neposredno ob spodnji liniji trepalnic. Da bi se temu izognila, se raje osredotoči le na temne kolobarje pod očmi in jih prekrij stran od linije trepalnic.

Napaka #5: Obrvi enostavno preskočiš

Obrvi so okvir obraza in imajo moč, da popolnoma spremenijo videz osebe. V devetdesetih letih so bile v modi tanjše obrvi. Danes pa velja, da debelejše, kot so obrvi, bolj naravno so videti. Zaradi pravilno urejenih obrvi je oseba videti naličena, ne da bi se sploh naličila. Z debelimi obrvmi je oseba videti bolj mladostna. Izberi barvico za obrvi, ki bo zapolnila obrvi, ali pa samo milo za obrvi, ki bo poudarilo in oblikovalo njihovo naravno obliko.

Napaka #6: Uporabljaš pretemno črtalo za oči

Črtala za oči se uporabljajo za poudarjanje oblike oči, zato bi s pretemnimi črtali za oči lahko poudarila drobne linije in gube okoli oči. Zaradi staranja se koža povesi, predvsem na predelu oči, zato bo uporaba temnih črtal za oči pritegnila več pozornosti na oči, zaradi česar bo povešenost še bolj vidna. Vedno si prizadevaj za nasprotni učinek od učinka črnega črtala in to je, da oči izstopajo. Izberi barvo senčil, ki bo poudarila naravno barvo oči. Če želiš očem dati bolj laskav in mladosten videz, poskusi uporabiti svetlejše odtenke, kot sta siva in rjava, da naravno poudariš obrazne poteze. Za modre oči je laskav rjav bakren odtenek. Pri zelenih očeh pa bodo oči videti mladostnejše, če izbereš vijoličen odtenek.

Napaka #7: Uporabljaš senčila v prahu

Senčila v prahu se pogosto usedejo v vsako linijo ali gubico. Čeprav so senčila v prahu priljubljena, njihova pudrasta konsistenca na suhih mestih rada razpoka. Poleg tega se lahko puder, če ni dobro zmešan, usede v pregib in na koncu poudari gube ali drobne linije. Namesto senčil v prahu poskusi kremna senčila za oči. V primerjavi s senčili v prahu je kremna senčila za oči veliko lažje nanašati in za nanos lahko uporabiš samo prst. Kremna senčila za oči so kremasta in žametna ter so obstojna dlje časa.

Napaka #8: Ne upoštevaš oblike svojih oči

Vse oblike oči niso enake. Če se naučiš sprejeti svoje oči, jih lahko poudariš in poskrbiš, da bodo videti čudovito. Izberi tehniko črtala za oči, ki bo očem laskala in jih naredila izstopajoče. Če so oči majhne, jih lahko povečaš tako, da vodno linijo oblikuješ s svetlimi odtenki. S to tehniko bodo beločnice videti bolj odprte in večje. Z različnimi tehnikami črtala lahko poudariš naravno lepoto oči, ne glede na njihovo velikost ali obliko.

Napaka #9: Osvetljevalec naneseš po rdečilu

Vsi vemo že, da se osvetljevalec nanese čisto zadnji, kajne? Če osvetljevalec naneseš tik pred nanosom rdečila za lica, ustvariš vidno črto med rdečilom za lica in osvetljevalcem. Cilj pravilnega nanosa osvetljevalca je ustvariti optično iluzijo s pravilnim plastenjem.

Napaka #10: Prevelika količina bleščic

Dodajanje bleščic v ličila za oči lahko nekomu doda starost. Bleščeča senčila se lahko usedejo v linije okoli oči in na to področje pritegnejo več pozornosti. Namesto da bi polepšala oči, še poslabša videz suhe kože. Dodajanje malce leska ni slaba ideja, le poskrbi, da boš uporabljala senčila, ki so bolj nevtralnih tonov z nežnim leskom. Poskusi tudi raje nanesti bleščice na sredino veke in ne na njene kotičke.

Manj je več

Skratka, čeprav je z ličili mogoče poudariti naravno lepoto in ti pomaga izgledati kar se da najbolje, se lahko ob nepravilnem nanosu temu tudi izogneš. 10 napak pri ličenju, o katerih sem razpravljala v tem članku, so pogoste pasti, zaradi katerih si zlahka videti starejša kot v resnici si. Če se izogneš tem napakam, bo tvoj obraz dobil bolj mladosten sijaj, vi pa boš videti še mlajša! Če si vzameš čas in se naučiš, kako najbolje nanesti ličila za tvoj tip kože in starost, je le to pomemben del ohranjanja mladostnega videza.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title