trendalert
healthylifestyle
feelgood

10 najbolj pogostih vprašanj o maderoterapiji

Maderoterapija oziroma terapija z lesom je postala eden najbolj priljubljenih terapij za telo v letu 2022 in zlahka je jasno, zakaj. Masaža z leseno terapijo združuje sprostitev in pomlajevanje tradicionalne masaže s sodobnimi tehnikami, ki obravnavajo vse vrste »problematičnih področij« na tvojem telesu. Maderoterapija sprosti mišična napetost in telo napolni z energijo. Poleg tega pa lahko maderoterapija oblikuje in zategne predele na telesu, hkrati pa pomaga zmanjšati celulit.

0

Kaj je maderoterapija?

Maderoterapija, oblika celostnega zdravljenja, ki se uporablja že stoletja, izvira iz Azije in se je prebila v Evropo in Severno Ameriko. Zdravniki so prvotno za zdravljenje bolečin uporabljali groba orodja, vendar pa danes sodobni terapevti zdravljenja z maderoterapijo uporabljajo gladke lesene instrumente v zdraviliščih in lepotnih centrih za estetske namene.

Ta tehnika dobrega počutja je sestavljena iz tehnike, ki uporablja komplet lesenih instrumentov za izvajanje neposrednega pritiska na vse dele telesa, vključno z rokami, nogami, trebuhom, stegni in zadnjico. Ko ta orodja drsijo po »problematičnih področjih«, pomagajo manipulirati z mišicami in maščobo, da pospešijo limfno drenažo in stimulirajo krvni obtok. In posledično, ko bo tvoje telo izločalo shranjene toksine, bo videti bolj izklesano in napeto.

Ali je maderoterapija in oblikovanje telesa enako?

Ne zares. Teoretično gre za dve različni vrsti zdravljenja, ki pa imata v osnovi enake cilje. Maderoterapija pomaga razgraditi maščobo v telesu, medtem ko oblikovanje telesa pomaga napenjati kožo in izboljšati njeno elastičnost. Obstaja veliko različnih terapij za oblikovanje telesa, nekatere so bolj kirurške narave kot druge, vendar bom o tem pisala drugič.😉

Ali maderoterapija res deluje?

To je zelo težko natančno zagotoviti, saj se telo vsakega posameznika različno odziva na določene terapije. Upoštevati je treba tudi druge dejavnike, kot so starost, teža in pogostost zdravljenja. Vendar je na splošno terapija zelo sproščujoča in koristna!

Katere so prednosti maderoterapije?

Glavne prednosti maderoterapije so bolj napete in izklesane telesne poteze zaradi natančne masaže, ki pomaga izločati toksine iz telesa. In ali smo že omenili, da pri tem ne gre za uporabo skalpelov? Ko začneš redno obiskovati masaže maderoterapije, boš verjetno opazila naslednje prednosti:

  • Neinvazivno in naravno zdravljenje
  • Naravno odstranjevanje toksinov v telesu
  • Izboljšuje in definira telo
  • Razbremeni napete, zategnjene mišice
  • Pomaga okrepiti tvoje telo z energijo
  • Spodbuja krvni obtok in limfno drenažo
  • Lahko pomaga pospešiti presnovo
  • Razgradnja celulita in izgorevanje maščob

Ali je maderoterapija varna?

Ker je maderoterapija 100-odstotno naravna, neinvazivna in naravna masaža, na splošno velja za varno. Vendar se moraš pred začetkom kakršne koli nove terapije vedno posvetovati s svojim zdravnikom ali masažnim terapevtom, da si popolnoma prepričana, da je ta vrsta zdravljenja primerna zate!  Ko gre za maderoterapijo, pa je treba najprej upoštevati tudi, ali je terapevt ustrezno usposobljen za njeno izvajanje. Pomembno je, da imajo terapevti izkušnje s to v praksi in vedo, kako pravilno ravnati z instrumenti, ki se uporabljajo med terapijo, saj so v nasprotnem primeru posledice lahko kar hude (modrice, odrgnine itd.).

Kakšen je občutek pri izvajanju maderoterapije, je terapija boleča?

Med prvimi nekaj seansami boš morda občutila nekaj nelagodja, saj je to nov občutek za tvoje telo, poleg tega pa boš morala s svojim maserjem ugotoviti, kakšna je ustrezna količina pritiska (podobno kot pri običajni masaži).

Čez nekaj časa se boš počutila sproščeno tako med seanso kot tudi po njej. Ta naravni način izvajanja ponavljajočih se gibov z lesenimi orodji za manipulacijo trdovratnih predelov maščobe je sčasoma presenetljivo sproščujoč.

In ne, maderoterapija ni boleča. Morda boš občutila malce nelagodja, ko bo maser izvajal neposreden pritisk z lesenim orodjem, vendar boš tako vedela, da terapija res deluje. Občutek bo morda sprva nekoliko poseben, saj maser uporablja lesena orodja namesto človeških rok, ki si jih vajeni do sedaj, vendar se boš zagotovo na maderoterapijo zelo hitro navadila.

Kako se pripravim na svoj prvi obisk maderoterapije?

Pij vodo, vendar vsaj 2 uri pred masažo ne jej težkega obroka in ne pij večjih količin tekočine, saj je lahko terapija neprijetna, če je tvoj želodec poln tekočine ali če poskušaš prebaviti večji obrok. Če je le mogoče, nosi ohlapna in udobna oblačila. In najpomembnejše-sprosti se.

V kolikšnem času so rezultati že vidni?

Tudi to je zelo težko natančno določiti, saj je vse odvisno od tega, kako pogosto si na terapijo pripravljena hoditi. Običajno pa lahko opaziš majhno razliko že po prvi terapiji. Večina ljudi pa začne zares opažati učinke med tretjo in peto terapijo. Za popolne rezultate pa je priporočljivo opraviti najmanj 5 do 10 terapij.

So rezultati trajni in kako lahko vzdržujem svoje rezultate?

Maderoterapija je najučinkovitejša, kadar se izvaja redno, podobno kot običajna masaža. Bolj, ko boš pri njej vztrajala, bolj opazni in dolgotrajni bodo učinki. Rezultati, ki jih boš pridobila, pa se običajno ohranijo še vsaj približno tri mesece po zadnji terapiji, kar je odlično. Zato ne skrbi, če izpustiš kakšno terapijo ali dve, saj se tvoj  napredek ne bo kar tako izgubil!

Kakšne rezultate lahko pričakujem?

Maderoterapija ima na kožo učvrstitveni učinek, saj aktivira proizvodnjo elastina/kolagena, tonizira, oblikuje in izboljša prekrvavitev. Pomaga lahko zmanjšati raven stresa, aktivira obnovo celic, zdravi celulit z zmanjševanjem maščobnih oblog in odpravlja različne bolečine, na primer v hrbtu ali vratu. Ker velja za celostno tehniko, je zanjo značilna tudi energijska stimulacija in globoka sprostitev, ki telesu zagotavljata dobro počutje in umirjenost.

Sklepne misli

Skratka, maderoterapija je inovativna in učinkovita tehnika masažne terapije, ki se že stoletja uporablja za zdravljenje različnih bolezni. Ta članek je odgovoril na  deset najpogostejših vprašanj o maderoterapiji in dal vpogled v to, kako deluje, za kaj se lahko uporablja in podal nekaj praktičnih nasvetov pred samo terapijo. Maderoterapevti lahko strankam pomagajo do boljšega splošnega zdravja in dobrega počutja z nežnimi masažnimi tehnikami, ki spodbujajo limfno drenažo, zmanjšujejo vnetja in izboljšujejo prekrvavitev. Čeprav maderoterapija ni primerna za vsakogar, pa lahko zagotovi trajno olajšanje nekaterih telesnih obolenj, vendar le, če jo izvaja usposobljen terapevt.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title