skin
tipsandtricks

10 načinov za zmanjševanje prezgodnjega staranja kože

Sami lahko največ vplivamo na videz naše kože in njen potek staranja. Predvsem pomemben je naš življenjski slog in okolje, v katerem živimo. Če želiš preprečiti znake prezgodnjega videza staranja kože, ti svetujem, da upoštevaš spodaj napisane preproste nasvete.

0

Mnogi dejavniki povzročajo staranje naše kože. Ključno vlogo pri staranju ima naravni proces, na katerega ne moremo vplivati. S staranjem lahko vse bolj opažamo, da se naša koža guba, tanjša in postaja vse bolj suha. Pri tem imajo tudi veliko vlogo naši geni, ki v veliki meri nadzorujejo, kdaj pride do teh sprememb.

1. VSAK DAN ZAŠČITI KOŽO PRED SONCEM

Zaščita pred soncem je pomembna, ne glede na to, ali boš dan preživela na soncu ali po opravkih. Svojo kožo boš najbolje zaščitila tako, da boš oblekla srajco z dolgimi rokavi, hlače, klobuk in sončna očala z UV zaščito. Med poležavanjem na plaži moraš na svojo kožo, ki ni prekrita z oblačili nanesti kremo za sončenje s primernim SPF faktorjem, ki je v večini primerov 30 ali več. Danes obstaja tudi možnost, da lahko kupiš posebej oblikovana oblačila, ki so narejena iz materiala, ki te ščitijo pred ultravijoličnimi žarki. Če si med poletnim časom rada porjavela, ti svetujemo, da raje uporabljaš samoporjavitveno kremo, kot da temnejšo polt poskušaš pridobiti z večurnim sončenjem.

2. PRENEHAJ S KAJENJEM

Kajenje povzroča gube, pusto in bledo kožo, zato lahko posledično močno pospeši staranje kože in lahko izgledaš tudi malenkost starejša kot sicer.

3. IZOGIBAJ SE PONAVLJAJOČIM SE OBRAZNIM IZRAZOM

Ko narediš obrazno mimiko. skrčiš spodnje mišice, ki lahko po večletnem raztezanju postanejo utrujene in povzročijo trajne linije. V poletnih časih je poleg sončenja možnosti nastanka gub tudi zaradi mežikanja. Za preprečevanje gub se tako priporoča uporaba sončnih očal.

4. JEJ ZDRAVO, URAVNOTEŽENO PREHRANO

Uživanje svežega sadja in zelenjave lahko pomaga preprečiti poškodbe, ki vodijo do prezgodnjega staranja. Nekatere raziskave omenjajo, da lahko tudi hrana, ki vsebuje manj sladkorja in ogljikovih hidratov, izboljša videz same kože.

5. NE UŽIVAJ ALKOHOLA

Zaradi uživanja alkohola smo lahko videti starejši, saj ta dehidrira kožo in jo tako poškoduje.

6. TELOVADI VEČINO DNI V TEDNU

Vsaj dvakrat tedenska vadba izboljša obtok krvi in tako okrepi imunski sistem, kar lahko daje koži mladosten videz.

7. NEŽNO OČISTI KOŽO

Če kožo preveč drgneš, jo lahko zelo poškoduješ. Ko odstranjuješ ličila, moraš pri tem biti nežna in uporabljati kakovostne izdelke, ki ne vsebujejo agresivnih snovi. Izbiraš lahko med uporabo gelov, mleka ali kreme za odstranjevanje ličil. Bodi pozorna, da izdelki ne vsebujejo alkohola in parfuma, ampak vsebujejo izvleček alg, ki kožo pomiri.

8. NA OBRAZ VSAK DAN NANESI VLAŽILNO KREMO

Vlažilna krema, ki vsebuje smilje, je ena izmed najkakovostnejših krem na trgu. Namenjena je dnevni negi kože in zaradi svoje bogate teksture kožo vlaži ter spodbudi regeneracijo celic. Profesionalno pripravljen smiljev izdelek ima pomlajevalne sposobnosti, spodbuja nastanek kolagena kože in poveča elastičnost kože.

9. OBRAZ SI UMIJ VSAJ DVAKRAT DNEVNO

Potenje je lahko zelo velik problem, še posebej pri nošnji pokrivala ali čelade. Vsa pokrivala kožo vznemirijo, zato je pomembno, da si po vsakem potenju kožo temeljito očistiš.

10. UPORABLJAJ KAKOVOSTNE IZDELKE

Če te koža preveč draži ali zbada, to pomeni, da ne uporabljaš izdelkov, ki ustrezajo tvojemu tipu kože. Draženje kože povzroči, da postane hrapava in tako je obraz videti suh in gubast. Med priljubljenimi sredstvi za pomlajevanja obraza kože je predvsem kolagen, ki je beljakovina, ki ohrani tvoje kosti močne in omogoča, da se koža hitreje zaceli. Vendar moraš biti pri nakupu kolagena previdna, saj danes obstajajo vrste kolagena, ki ti ne bodo pomagale.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title