hair
tipsandtricks
experience

Briljantne blondinke: moč vijoličnega, srebrnega in modrega šampona

Si svetlolasa in v laseh opažaš rumene in oranžne podtone? Se jih ne moreš znebiti? Si želiš imeti prelepe biserne blond lase? Imamo rešitev zate: vijoličen, srebrn in moder šampon!

0

Če imaš blond lase, veš, kako težko jih je ohraniti zdrave in živahne. Včasih pokukajo ven rumeni in oranžni podtoni, ki ti povzročijo nadležne težave. Na tvojo (in mojo) srečo obstajajo trije šamponi, ki bodo rešili vse težave in naredili tvoje lase popolne.

1.Vijoličen šampon

Vsi, ki se barvamo na blond vemo, da je najhujša stvar, ki se lahko zgodi to, da se pogledamo v ogledalo in zagledamo grde rumenkaste lase. Če si želiš bolj rumenkasto zlatih las, potem je to zate super, če si pa želiš hladnejših biserno blond odtenkov, pa je lahko to tvoja najhujša nočna mora. Rumenkasti odtenki blond barve so lahko prelepi, vendar ne, če se zgodijo po nesreči.

 

Problem je v tem, da ima redko kdo naravno tako hladne podtone, da lahko samo z barvanjem doseže popoln odtenek blond barve. Če si kot jaz in imaš vsakič, ko si posvetliš lase rumenkasto barvo, še posebej pri koreninah, je zate popolna rešitev vijoličen šampon.

Vijolična in rumena barva sta v barvnem krogu nasprotni druga drugi, kar pomeni, da se izničita

Najboljše je, da uporabiš vijoličen šampon takoj po barvanju, ker so lasne povrhnjice še odprte in bo vijolična barva lepo prodrla v lase. Priporočam pa tudi, da ga uporabljaš pri vsakem pranju las. Preprosto si ga nanesi na lase, ga lepo speni in vmasiraj ter ga pusti delovati 2-3 minute.

 

Nasvet: Bodi pazljiva in ga ne puščaj na laseh predolgo, ker se lahko zgodi, da bodo najsvetlejši prameni postali vijolični ali pa da bodo tvoji lasje postali temnejši, kot si želiš. Ampak tudi če se to zgodi brez panike, vijolična barva po po 2-3 pranjih popolnoma izginila. Vijoličen šampon ustvaril najboljše rezultate, če ga uporabljaš s šamponi za blond lase.

 

2. Srebrn šampon

Mnogo ljudi misli, da sta srebrn in vijoličen šampon ista, ker oba vsebujeta vijolične pigmente, vendar to ni res. Srebrn šampon je bolj intenzivno vijoličen in izniči več rumenih podtonov. Če si želiš svetlo, vendar toplejšo blond barvo, potem se raje drži vijoličnega šampona. 

Zakaj?

Srebrn šampon naredi lase zelo zelo svetlo blond in je namenjen za ljudi, ki si želijo bele in srebrne lase. Deluje na istem principu kot vijoličen šampon, vendar je dosti bolj pigmentiran in izniči praktično vse rumene podtone.

Uporablja se na isti način kot vijoličen šampon.

 

3.Moder šampon

Ta je pa malo drugačen od prejšnjih dveh, in sicer je namenjen oranžnim podtonom. Ti se ponavadi zgodijo ko so naravni lasje temnejše rjave barve ali pa če so na laseh ostanki prejšnjih bolj oranžastih barv. Tudi to je velik problem za dosti blondink. Za razliko od rumenkastih barv, so oranžasto blond lasje dosti manj zaželeni. 

Tudi delovanje tega šampona temelji na barvnem krogu. Oranžna in modra sta si nasprotni in druga drugo izničita.

 

Ta šampon ni primeren za svetlejše blond odtenke, uporablja se na temnejših blond odtenkih in svetlo rjavih odtenkih las, ker ti dosti bolj pogosto postanejo oranžasti. Razlog leži v tem, da se za svetlo blond lase uporablja močnejša barva, ki odstrani oranžaste pigmente, rumeni pa večkrat ostanejo. Pri temnejših blond barvah se pa uporablja manj močno sredstvo za svetljenje in se ti oranžni pigmenti ne uničijo.

Uporablja se isto kot vijoličen šampon in tudi pri tem moraš biti pazljiva, da ga ne pustiš predolgo na laseh, saj ti jih lahko tudi potemni.

 

Za optimalno delovanje šamponov lahko z njimi uporabiš tudi balzam za lase istih barv.

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title