makeup
selfcare
lashes

Tretmaji za trepalnice in kako za njih skrbeti doma

Trepalnice lahko močno spremenijo naš videz. Ne glede na to, če vašim trepalnicam manjka volumen, barva ali so pa preveč ravne, za vse te težave obstajajo tretmaji. Kako se pa odločiti za pravi tretma? Kako potekajo in koliko stanejo?

0

 

Trepalnice imajo v osnovi biološki pomen ščitenja naših oči pred majhnimi delčki prahu in ostalih snovi ter pred bakterijami, so pa tudi zelo pomemben del lepote obraza in zanjeobstajajo različni tretmaji, ki jih izvajajo strokovnjakih v salonih. Od podaljševanja do barvanja in vihanja trepalnic, za vsakega se nekaj najde. Pred izbiro tretmaja pa se je pomembno s tretmaji dobro seznaniti, da lahko izberete najbolj primernega za vas in vaše sanjske, goste trepalnice polne volumna. Samo tretmaji pa niso dovolj, saj treba tako kot za kožo, tudi za trepalnice skrbeti vsakodnevno doma.

 

1.Podaljševanje trepalnic

Podaljševanje trepalnic vašim naravnim trepalnicam doda volumen in poskrbi za zelo naraven videz. Podaljški so iz sintetičnih ali svilenih vlaken in se nanašajo kar na vaše prave trepalnice. Najprej se je treba s salonom sestati in se pogovoriti, da dobijo idejo, kakšen stil podaljškov je najbolj primeren za strukturo vašega obraza. Izbirate lahko med dolžino, barvo podaljškov in tudi njihovo gostoto, vendar vam bo osebje v salonih svetovalo, kaj je najprimernejše za vaš obraz in najvarnejše za vaše trepalnice. V nekaterih salonih bodo tudi testirali lepilo, ki ga uporabljajo na vaši koži za možne alergijske reakcije.

 

Samo podaljševanje trepalnic kar dolgotrajen postopek, saj je potrebna velika natančnost pri nanašanju podaljškov. Začne se s pripravljanjem trepalnic, da se odprejo folikli. Nato se ena po ena trepalnice ločijo od ostalih in se nanjo s položi podaljšek, namočen v lepilo. To se ponovi na vseh trepalnicah. Podaljševanje se lahko dela na spodnjih in zgornjih trepalnicah. Postopek se mora ponoviti vse na 3-6 tednov, odvisno od stranke.

 

Prvi obisk stane med 35-100 EUR, naslednji obiski so pa cenejši. Cena je lahko odvisna od vrste podaljškov, tehnike nanašanja in od izbranega kozmetičnega salona. Pomembno je, da si prvih 48 ur trepalnic ne zmočimo in smo na splošno pazljivi pri nanašanju in odstranjevanju maskare, priporočljivo pa se je izogibati vodoodpornih maskar.

2. Vihanje trepalnic

Ta tretma je perfekten za ljudi, ki imajo dolge, vendar ravne trepalnice, ki niso dobro vidne. Po vihanju vaše trepalnice ne bodo izgledale bolj polne, izgledale bodo le bolj definirano in zavihano navzgor. Predpogoj za tretma je, da imate najmanj 4 mm dolge naravne trepalnice. Tako kot pri podaljševanju se vse začne s posvetom v salonu, da se ugotovi željen videz. Najprej se trepalnice počešejo na majhno palčko ali silikonske blazinice in se nanje nanese tekočina, ki jih zaviha navzgor. To traja med 6 in 12 minut, nato pa tekočino odstranijo in nanesejo losjon, ki poskrbi za trajnost vihanja.

 

Ves postopek traja do ene ure in je občutno hitrejši od podaljševanja trepalnic. Učinek tretmaja je viden od 4 do 8 tednov, odvisno od tega, kako hitro rastejo vaše trepalnice. Ta tretma vas bo tudi stal manj kot podaljški, saj se cene gibljejo med 35 in 60 EUR. Na vihanje je potrebno priti brez maskare ali kakšnega koli produkta na vekah in trepalnicah, po koncu je pa za obstojnost pomembno, da se trepalnice naslednjih 24 ur ne zmočijo.

 

3. Barvanje trepalnic

Barvanje je izmed vseh najmanj opazen tretma, ampak je lahko vse, kar potrebujete, še posebej če imate že naravno dolge in zavihane trepalnice. Poskrbi, da so vaše oči videti definirane, trepalnice pa temne, tudi ko nimate časa za ličenje, idealen je pa za tiste, ki imajo svetlejše trepalnice. Postopek je kratek, traja okoli 45 minut. Vse, kar se naredi, je to, da se za 15-30 minut na trepalnice nanese posebna barva, ki jo nato odstranijo, in tretma je zaključen.
Je tudi najcenejši, cene so med 10 in 20 EUR. Učinki barvanja so vidni okoli 5-6 tednov. Tako kot pri ostalih tretmajih je pomembno, da pridemo brez ličil in da si jih po postopku 24 ur ne zmočimo.

 

Vsi tretmaji so neškodljivi trepalnicam, če jih opravljajo profesionalci z licenco v salonih, lahko se pa zgodi, da se pojavijo alergije na snovi, ki se uporabijo, zato se je pomembno prej v salonu posvetovati in poskusiti snovi na koži.

 

Nikoli pa ne smete dovoliti, da vam tretmaje opravljajo ljudje brez licence zanje in tisti, ki uporabljajo poceni, nekvalitetne izdelke. V takšnih situacijah lahko pride do poškodb trepalnic, oči ali pa celo do nevarnih okužb in alergij, zato se je treba predhodno prepričati, da so saloni, kjer si želite narediti tretma na trepalnicah res zaupanja vredni, saj so vseeno blizu oči, ki so zelo pomembne in občutljive. 

 

Vsi ti tretmaji pa so brez pomena, če za zdravje in videz svojih trepalnic ne skrbite vsakodnevno tudi doma. To lahko naredite s pomočjo naslednjih nasvetov:

  • Vedno si pred spanjem odstranite vsa ličila, še posebej s trepalnic, saj lahko spanje z maskaro povzroči njihovo izpadanje.
  • Pri odstranjevanju maskare bodite previdni in nežni.
  • Ne uporabljajte maskar, ki jim je pretekel rok uporabe.
  • Pustite svojim trepalnicam dihati, včasih jim dajte malo odmora od maskare in bodite nekaj dni naravno lepi.
  • Vsako noč si pred spanjem na trepalnice nanesite arganovo ali ricinusovo olje, ki dokazano trepalnice zaščitita in promovirata njihovo rast.
  • Imejte uravnoteženo prehrano polno vitaminov, saj tudi to vpliva na rast trepalnic
  • Nekajkrat na teden si na oči položite topla vlažne obkladke, ki bodo vlažili vaše trepalnice in spodbujali naravno vlaženje oči.
  • Nikoli si ne delite ličil za oči (maskare, senčil za oči) z drugimi ljudmi, saj se lahko prenašajo škodljive bakterije.

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title