skin
tipsandtricks
selfcare

Koža gladka kot svila: preprosta rutina za britje nog

Si želiš gladke in svilnato mehke noge? Vse kar potrebuješ je ta preprosta in učinkovita rutina za britje nog, ki ti zagotavlja popolne noge!

0

Britje nog in drugih predelov je odličen in preprost način, da se znebiš neželenih dlačic, vendar če se ne briješ pravilno, lahko tvoja koža zelo trpi. Posledice so lahko suha in rdeča koža, vrasle dlačice, majhne in nadležne pike na nogah ter celo majhne ranice.

 

Tvoja koža je zelo občutljiva in te ščiti pred različnimi mikroorganizmi, zato je ni pametno razdražiti. 

Najprej moraš vedeti, česa ne smeš početi:
-nikoli in res nikoli si ne brij nog na suho

-ne uporabljaj tope britvice

-ne deli svoje britvice z nikomer drugim

 

Za gladke in svilnate noge je pomembno, da slediš pravilni rutini, da najprej poskrbiš za svojo kožo in jo primerno pripraviš.

 

1. Namoči se!

Za lepe noge je ključno to, da jih pred britjem namočiš. Lahko se uležeš v kad polno tople vode, uživaš v tušu ali pa če imaš časovno stisko, lahko namočiš samo noge. Če si jih poskusiš briti na suho, bo tvoja koža rdeča, polna pikic in zelo suha, tega pa zagotovo nočeš.

 

2. Uporabi piling za noge

Ko so noge namočene, je čas za piling. Vzemi za en prst tvojega (ali pa mojega najljubšega pilinga, ki je 100 % SPA PURE COCONUT kokosov piling od Afrodite), in si z njim zelo dobro zmasiraj noge. S pomočjo pilinga boš odstranila vso mrtvo kožo, ki bi lahko zamašila kožne pore in povzročila pikice na nogah. Piling si nato speri z nog in pojdi na naslednji korak.

3. Nanesi maslo za telo ali kremo za britje

Ta korak je zelo pomemben, ker ti noge navlaži in omehča kožo, poleg tega pa ti olajša britje, ker bo britvica z lahkoto drsela po tvojih nogah. Na vsako nogo si nanesi malo masla za telo ali kreme za britje. Moje absolutno najljubše maslo za telo, ki ga uporabljam pri vsakem britju, je 100 % SPA PURE COCONUT maslo za telo od Afrodite.

 

Nasvet: Če slučajno nimaš pri roki ne masla za telo in ne kreme za britje lahko uporabiš balzam za lase. Ne boš verjela kako super deluje!

 

4. Čas za britje

To je zagotovo najpomembnejši del te rutine. Uporabi ostro britvico, ki je samo tvoja. Pomembno je tudi, da britvice redno menjuješ. Ena britvica je običajno primerna za 5-10 uporab. Pri britju si vzemi čas in ne hiti, da slučajno ne pride do kakšnih bolečih poškodb. Po vsakih parih potegih po koži si britvico speri v vodi, ker če se bodo dlakice nabirale, bo britvica postajala bolj topa in ti ne bo dala zaželenih rezultatov.

 

Nasvet: Najboljše britvice za gladko kožo so moške britvice, ker so bolj ostre in odstranjujejo dlačice bližje koži kot ženske britvice.

 

5. Spet uporabi piling.

Ja, dobro si prebrala, spet je čas za piling. Tokrat bo odstranil ostalo odmrlo kožo, ki jo je odstranila britvica in znebil se bo preostalih dlačic, ki so ostale na tvoji koži.

 

6. Navlaži noge

Ko si odstranila vse dlake in se posušila, je zelo pomembno da uporabiš ali losjon za telo ali maslo za telo in navlažiš noge. Če preskočiš ta korak, bodo tvoje noge zgledale suho in lahko bodo tudi srbeče.

 

Nasvet: Če si za britje uporabila maslo za telo, ga lahko brez problema spet uporabiš tudi za ta korak.

 

Zdaj pa uživaj v svojih mehkih in gladkih nogah!

 

 

 

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title