skin
medicalprocedures

Dermaplaning: korak bližje gladki in sijoči koži!

V poplavi produktov in storitev, ki ponujajo boljšo, lepšo, popolnejšo kožo, se je vedno težje znajti. Predvsem je zahtevno razlikovanje med dejansko koristnimi posegi in tistimi, ki obljubljenih rezultatov žal ne dostavijo. Da se boš lažje odločila katero storitev izbrati, te spodaj čaka kratko predstavitev ene izmed priljubljenih posegov zadnjega časa.

0

Kaj je dermaplaning?

Dermaplaning je neboleč kozmetični poseg, pri katerem strokovnjak z ostrim skalpelom previdno, nežno in z več zaporednimi potegi postrga zgornjo plast kože (povrhnjice). Tam se nahajajo odmrle kožne celice, ki se kopičijo na naši koži, in puhaste dlačice, ki pripomorejo k tem, da naša koža izgleda pusta in brez življenja. Z dermaplaningom vse to odstranimo, kar vodi do kože manj utrujenega in bolj sijočega videza.

 

Je to enako kot dermabrazija?

Dermaplaning, dermabrazija, derma … ni to vse isto? Ne, omenjena posega nista ravno brata dvojčka, sta pa zagotovo v sorodu – pri obeh gre namreč za eksfoliacijo kože. Tako dermaplaning kot tudi dermabrazija omogočata odstranjevanje mrtvih celic s površine kože, razlika je le v tem, da dermaplaning odstranjuje tudi dlačice. Pri dermabraziji pa z uporabo mikrokristalov in sesanjem dosežemo le za nekoliko bolj intenzivno eksfoliacijo kože, ki pa žal nima učinka na dlačice. Če se torej želiš znebiti tudi puhastih dlačic na obrazu, je dermaplaning pravi poseg zate!

Prednosti tega kozmetičnega posega

Dermaplaning pripomore k lepšemu in bolj enakomernemu videzu kože. Ker gre za eksfoliativni poseg, koža postane svetlejša, mehkejša in bolj gladka. To je še posebej pripravno za vse navdušenke nad ličili. Na svilnato kožo se namreč lepše in bolj enakomerno nanašajo tudi ličila, kar ti omogoča, da dosežeš brezhiben izgled: poslovi se od ''cakey'' podlage! Poleg tega bodo tvoji serumi in kreme bolj učinkoviti, saj se jim ne bo treba prebiti preko bariere mrtvih celic, preden dosežejo kožo in začnejo učinkovati.

 

Če te skrbi, da bodo odstranjene dlačice nazaj zrastle kot temne debele dlake, se lahko pomiriš. Dlačice zrastejo nazaj do svoje prvotne dolžine in barve, saj je za spremembo v debelini ali pigmentaciji dlak zaslužno hormonsko neravnovesje in ne površinsko odstranjevanje, ki ga izvajamo z dermaplaningom.

 

Tveganja in možni zapleti

Seveda dermaplaning, kot vsak drug poseg, ni popolnoma nedolžen. Ker gre za uporabo ostrega skalpela, pri neizkušenem izvajalcu obstaja možnost nastanka ureznin ali ranic, ki lahko pustijo brazgotine. Neprijetna zadeva, še posebej na obrazu! Zato se ne priporoča izvajanje posega doma, ampak pri izkušenih strokovnjakih, ki so za to usposobljeni. Tudi pri njih te po posegu lahko doleti blago razdraženje kože in rdečica, ki pa naj ne bi trajali dolgo.

Si prava kandidatka za poseg?

Žal poseg ni primeren za vse. Tiste z zelo občutljivo kožo (z rozaceo, pilarno keratozo itd.) naj bi se posegu izogibale. Prav tako ni primeren za posameznike z aktivnimi aknami ali drugimi vnetnimi spremembami na obrazu, saj lahko kožo dodatno razdraži in tako še poslabša prvotno stanje.

Kako poskrbeti za kožo po posegu?

Ker gre za eksfoliativen poseg, ki odstrani zgornjo plast tvoje kože, bo ta, še posebej prvih nekaj dni, malce bolj občutljiva. Priporoča se osnovna nega z blagim milom in kremo ter izogibanjem zelo dražilnim snovem v kozmetiki. Ličila bodo na gladki koži izgledala naravnost čudovito – vseeno se jim prvih nekaj raje dni izogni. Prav tako se poskusi zadržati pred tem, da se dotikaš obraza (vem, težko je!), hkrati pa ne pozabi tudi na ustrezno zaščito pred soncem s svojo najljubšo sončno kremo!

 

Dermaplaning je zagotovo eden izmed posegov, ki svojih obljub o mladostnem videzu, ne prelomi. Preizkusi ga tudi na lastni koži! Dobesedno ;)

0

AddComment_Title 0

Article_ImageAlt

Magazine_Sidebar_MoreArticles_Title